IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вливане на 10 компании в близкия до "Химимпорт"

Пазарната оценка на "Велграф асет мениджмънт" на Българската фондова борса е 196 млн. лв. Според котировките на акциите "Инвестиционна компания Галата" струва близо 103 млн. лв., наскоро отделеното от нея "Регала инвест" - 32 млн. лв., а "Химснаб България" - 81 млн. лв. А ако към тях се прибавят и оценените на 61.5 млн. лв. активи, които са в процедура по вливане под шапката на "Родна земя холдинг", сумата набъбва до почти половин милиард, или над 5% от цялата пазарна капитализация на всички публични компании в България. Същевременно, ако не сте запален борсов спекулант, вероятно никога не сте чували за което и да е от тези дружества.

Какво е общото между тях? Всички те са формирани от различни активи, които през годините по един или друг начин (покупки, осребряване на обезпечения и др.) са попадали под контрола на групата "Химимпорт" или на близки до нея лица. Имоти, земи, производствени активи поетапно се пакетират тематично в публични дружества, формалните връзки с холдинга са скъсани, но практически единствените институционални инвеститори в тези дружества са двете паралелни финансови структури в групата - банките ЦКБ и Тексим банк, пенсионните фондове "ЦКБ-Сила" и "Съгласие" и малка армия от взаимни фондове (които в голямата си част на свой ред са финансирани от пенсионните)...
    Capital.bg
    http://www.capital.bg/biznes/finansi...skupi_rodnini/

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Добре, здравословно червено

А Батя явно се оказва прав в предположението, че големият черпак вчера се е изпразнил до дъно.
      Ами не Дидо, днес пак изкараха бройки за раздаване пощальоните.. тоя път до 2,30 се дадоха, като на затварящия даже стана малко бой за останалите им от айсберга акции и цената леко се качи... Другата седмица ще видим ще се обаждат ли пак или това им беше... но и да се обадят, както каза и дзаката нямат още много... пазара ще ги отвее скоро и ще ги забравим

Коментар

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
        ivandavidov прави добра обосновка,но с много разширен периметър.Един срив на акцията с около 30 ст. си е твърде неприятен.Предпочитам неугасващия оптимизъм на Батя.Борсовия Майдан се нуждае от лидери.
        Давай да првземаме Майдана. Всъщност нали знаете, че Майдан е Мегдан.... А Мегдана тук е тази позиция..... Таке че няма време за губене....Другата седмица ще играя каунтър страйк и ще Рилоуд....За да си здрав в играта трябват амуниции....
        Last edited by brokerandtrader111; 07.03.2014, 17:23.

Коментар

Това и аз не го изключвам
          ivandavidov прави добра обосновка,но с много разширен периметър.Един срив на акцията с около 30 ст. си е твърде неприятен.Предпочитам неугасващия оптимизъм на Батя.Борсовия Майдан се нуждае от лидери.

Коментар

• Свърши работния ден..... Успешна следваща седмица желая....

Коментар

Ха-ха,в понеделник за затъжилите се ще има "анадолска" закачка.
              Това и аз не го изключвам

Коментар

Аз пък предлагам влашка , за да не бъркаме посоките,, въпреки че май говорим за едно и също.... Просто анализирах картата
                Last edited by brokerandtrader111; 07.03.2014, 17:02.

Коментар

А в понеделник какво ще правят казаха ли?
                  аз си мисля че свършиха, разбира се не съм сигурен ---- изкушавам се да ги попитам обаче, ама и те са обиграни, така че.... ще ги тествам....

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
                      Е и аз това прогнозрах, че днес купонясват пощальоните... вчера не си видгаха телефоните и казаха, че днес ще са свободни....

Коментар

Добре, здравословно червено

А Батя явно се оказва прав в предположението, че големият черпак вчера се е изпразнил до дъно.
                        Е и аз това прогнозрах, че днес купонясват пощальоните... вчера не си видгаха телефоните и казаха, че днес ще са свободни....

Коментар

• Добре, здравословно червено

Коментар

• цената се уравновеси.... Това беше!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                              Не се притеснявай, не се обиждам толкова лесно, а и напълно разбирам какво имаш предвид.

В крайна сметка това е форум, всеки пише каквото му е на душата (в това число и аз) и си позволявам от време на време да споделям моите мисли с останалите съфорумци.

Мисля си, че съм капацитет в техническия анализ до толкова, че от последните ми 3 големи инвестиции от 2010г. до сега (ЦКБ, Инвестор.БГ и Химимпорт) съм на 2/3 солидна печалба (ЦКБ и Химимпорт) и 1/3 на нула (Инвестор.БГ). И в трите случая при инвестициите подходих с технически анализ, макар че специално с Инвестор.БГ в последствие се оплетох в много по-дълбоки води и от лично моя гледна точка съм достатъчно успешен инвеститор за себе си.

И тъй като съм ял бой през 2008г., защото пренебрегнах техническите сигнали и също така избегнах големия шамар през 2011г., защото повярвах на техническите сигнали, това ми дава още повече увереност, че в по-дългосрочен план съм прав, когато правя някакъв анализ.

Друг е въпросът дали и до колко някой решава да инвестира на база моите мнения, които публикувам тук. Защото в крайна сметка всичко тук е само лично мнение и нищо повече.

Да обобщя - това е форум и всеки пише каквото иска.
                              стига, стига толкова...

вече знаем, че си изкарал 2000% за година-две, а сега пак толкова много успехи си постигнал .................. направо нямат край...

с две думи ....................... какъвто ти е профита с онези "двете хиляди процента", такъв ти е и анализа
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
                                Еха , страхът е голяма работа....
                                Малки обеми...
                                Цената не пада съществено....
                                Да не би това да са знаци за ръст или нечии напън да си купи пак по-ниско, че е разпродал на 70% ...
                                Но не ми прилича само на часовникарска пружинка този път
                                Аз не се предавам, докато не стане глобална криза от украйна, а такива сигнали няма.... Няма да продавам. чакам 4,000. Успех на всички. Разбира се че има ежеседмични корекции. След три дни ракета е нормално... Ако искат да се включат спекулантите... Вчера се изкушавах да го направя но се отказах.... Така че си стоя твърдо.-.... Успех на всички....Освен това излезлите от трейдинга на софарма днес къде мислите, че ще ходят след три дни.... И не само те.... това се случи и тук, преди няколко дни... Мислете малко БГ пазар е много малък и по големите сделки в крайна сметка оказват влияние на пазара като цяло....
                                Last edited by brokerandtrader111; 07.03.2014, 16:03.

Коментар

Working...
                                X