IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
    Ти да не си Марин Митев ? Щото и той ги има същите неща
    Верен последовател!
    Custodite sortem vestram

Коментар

Полки, имах предвид профит.бг не инвестор, защото цитатът ти беше от него.
      разбрах, че това имаш на предвид, но явно ти не си ме разбрал какво исках да кажа (напиша)
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
        За мен това е глупост, но един приятел го прави.... гони дивидент.....А всъщност се пише за един от разбирачите.... Но независимо от това напомпа зрънчо.... Но стои на привилегия само, аз пък не ща привилегии....
        имаше години в които дивидента при привилегированите осмисляха държането на акции на хим-а ..................... това, че в момента няма голямо значение какви ще са акциите (обикновени или привилегировани), не означава, че пак няма да дойдат години в които привилегированите акции на хим-а ще осмислят държането на тези "хартии"

Коментар

• Полки, имах предвид профит.бг не инвестор, защото цитатът ти беше от него.
          Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Предполагам и обратно се връща там?
            За мен това е глупост, но един приятел го прави.... гони дивидент.....А всъщност се пише за един от разбирачите.... Но независимо от това напомпа зрънчо.... Но стои на привилегия само, аз пък не ща привилегии....
            Last edited by brokerandtrader111; 13.03.2014, 16:25.

Коментар

• Явно в този форум разсъждаваме с близки идеи .......за това къде трбява да се инвестира.... Т.е. ако го претеглим по проценти сме съмишленици някъде.....поне за мен - около 35-40% обикновени тук, без привелгии и ццб, и имам зрънчо и още 2-3 малки.....Явно разсъждаваме всички поне на 30% еднакво...а може да се окаже и на 70%.
              Last edited by brokerandtrader111; 13.03.2014, 16:20.

Коментар

Аз почвам да си мисля, че този сайт е на Хим.
                сайта инвестор.бг е собственост на хим-а

Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
                Това е поне петата публикация за последните два месца и то все свързани с ръст, а за други компании нищо....лошо няма, нека ни рекламират
                всеки знае, че хим-а е флагмана и локомотива на БФБ

по хим-а се равняват всички останали акции

отделно, че посоката е ясна и затова публикациите са свързани с ръст

така, че не виждам какво те учудва във факта, че се правят анализи на хим-а

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                  Аз пък си имам и зрънчо, и привилегия и обикновено, и ЦЦБ!
                  Ти да не си Марин Митев ? Щото и той ги има същите неща

Коментар

• Аз пък си имам и зрънчо, и привилегия и обикновено, и ЦЦБ!
                    Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
                      Ако нЕкой е излязъл от Зрънчо, за да дойде в Привилегията, аз лично и надлежно ще припадна Ебати гимнастиките.

Предполагам и обратно се връща там?

Коментар

• Ако нЕкой е излязъл от Зрънчо, за да дойде в Привилегията, аз лично и надлежно ще припадна Ебати гимнастиките.

Коментар

• Айде честито!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                            Много ги обичам тези анализи на Profit!
                            Аз почвам да си мисля, че този сайт е на Хим. Това е поне петата публикация за последните два месца и то все свързани с ръст, а за други компании нищо....лошо няма, нека ни рекламират

Коментар

• Много ги обичам тези анализи на Profit!
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Химимпорт – следваща цел 3.60?

В последния технически анализ на Химимпорт от началото на януари определихме изключителната важност на нивото от 2.40 лева за акция. Предвид на факта, че от посоченото ниво ни делят няколко стотинки е време отново да погледнем каква е техническата картина при холдинга и какво можем да очакваме през следващите месеци. Важността на нивото при 2.40 лева се предопределя от ключовото за много от техническите анализатори Фибоначи-ниво, или 61.8-процентната корекция на спада от върха през 2011 г. до дъното през 2012 г.

Въпросът, който всеки инвеститор ще си зададе, е какво ще се случи от тук нататък при евентуално преодоляване на посоченото ниво. Според техническия анализ трайно пробиване на тази ключова съпротива (за наличието на която ще е задържане на цената над 2.40 поне за седмица-две) би трябвало да е последвано от бързо и рязко поскъпване (може би в месеците до края на годината) за нов тест на върха от 2011 г., който е при ниво от 3.6 лева за брой.

Подобен сценарий би бил напълно реалистичен предвид на факта, че акциите на компанията изостават сериозно зад ръста на борсата като цяло. За сравнение индексът на сините чипове SOFIX е при най-високата си стойност от близо пет и половина години, така че напълно реалистично е да очакваме позицията да се опита да тества върха си отпреди две години. Разбира се, това е оптимистичният сценарий и сценария в случай на пробив и трайно задържане над ключовото ниво от 2.40 лева, което би трябвало от съпротива да се превърне в непреодолима подкрепа при „истински пробив“. Какво би се случило, ако 2.40 лева остане в сила или наблюдаваме фалшив пробив? В техническия анализ има термин „фалшив пробив“ или още „капан за бикове“. Това е случаят, при който ключово ниво на съпротива е преодоляно временно, но впоследствие цената не успява да формира „база“ над нивото и се връща под него. При развитието на подобен сценарий биковете остават в „капан“ и реализират загуби от последващо връщане в цената на акциите. Аналогия какво ще се случи можем отново да търсим в графиката по-горе. Както се вижда от нейното начало, след силното поскъпване от 1.40 до 2.60 имаме именно подобен пробив на ключовото ниво от 2.40. Движението е последвано от корекция, спряно от психологическата граница от 2.00 лева. Разбира се, трябва да споменем, че тогава нивото от 2.40 все още не е било формирано като силно ниво на съпротива, каквото е в момента (фибоначи ниво). Последват още няколко опита за тест и връщане под ключовата граница от 2.00 лева, преди да станем свидетели на формирането на връх при нива от 3.60, което според нас ще е целта на настоящото повишение при акциите на холдинга. Казано по друг начин, неуспешен пробив и задържане над 2.40 лева може да доведе до риск за по-сериозна корекция и тест на психологическото ниво от 2 лева. За да се потвърди наличието на възходящ потенциал за тест на върха от 2011 г., единственото задължително условие е акциите на холдинга да не се понижават под 2 лева. Ако ще ставаме свидетели на по-нататъшен ръст при позицията, всяко доближаване до тази граница най-вероятно ще инициира значителни покупки и оттласване от него. * Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции.

Коментар

Working...
                                X