IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове поздрави от слънчева Варна - на малка почивчица. Сега гледам пазара за 30 мин и отивам на обиколки с гаджето и колата. Днес ще се забия на центъра да гледам сеир, утре съм планирал да отида до нос Калиакра.

Пожелавам ви по-малко нерви, повече приятни емоции и по-малко меки спусъци - не са полезни за вас и вашето здраве, както би казало министерството на здравеопазването
    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Всеки сам си прави сметката, но от петък има някой продавач, който ме дразни.... може и да са различни, незнам, въпрос на нерви ли е или не.... правенето на неразнумни сделки на пръв поглед изглежда неразумно, но това е някой със стратегия. Въпросът е къде ще си държи парите, може би в банка на разплащателна сметка.... Там мога да го светна, ако иска банки, защото имам опит как се преговаря с тях.... Защо трябва тук да се мъти водата по балъшки начин.... Това не мога да разбера......за тези обеми не си заслужава и телефонната любов.... или трябва да е фалирал или жена му да иска подаръци.... бахти пичовете...

Сори, последното не е препоръка....
      Last edited by brokerandtrader111; 17.03.2014, 13:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
        Пичове тва да обереш всеки процент от пазара не го разбирам. Както батя казва - пазара е бичи, не е мечи. Тактиката ми засега е да пълня при всяка корекция надолу, щот пътя е нагоре. В петък вкарах нов кеш за 10Т и напълних доволно хим обикновенни.
        Днеска гледам мача от първи ред.

Това с тия меки спусъци не го разбирам. Бахти нервите. Пазара коригира с 2% и всичко продава, защо? Къв е тоя страх, не разбирам, ясно, е че всеки гледа дневен P&L ама чак пак толкоз...
        Аз също все още харча парите от репото

Коментар

Пичове тва да обереш всеки процент от пазара не го разбирам. Както батя казва - пазара е бичи, не е мечи. Тактиката ми засега е да пълня при всяка корекция надолу, щот пътя е нагоре. В петък вкарах нов кеш за 10Т и напълних доволно хим обикновенни.

Това с тия меки спусъци не го разбирам. Бахти нервите. Пазара коригира с 2% и всичко продава, защо? Къв е тоя страх, не разбирам, ясно, е че всеки гледа дневен P&L ама чак пак толкоз...
          Кайзере, ти си голям и гледаш на едро на нещата.
          Ние не можем да се мерим с тебе. Да изкараме за някоя почивка лятото - и ни стига. Малко, но от сърце.
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

Ех Кайзер, ако можеше всеки петък да бухам кеш по сметката за 10 тона, едва ли щях да се занимавам с борсата. Но е добре де че можеш да кажеш тия сега не ми трябват ще ги пусна да се размножават. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнение
              На Ванката не му издържаха нервите и мойте бяха на косъм, но токущу взех решение, че оставам твърдо.... Браво на Кайзер, че е напълнил на ниското

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• На Ванката не му издържаха нервите и мойте бяха на косъм, но токущу взех решение, че оставам твърдо.... Браво на Кайзер, че е напълнил на ниското

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                  Защо средната ми е под 80 ст., има риби и риби, пак не си ме разбрал правилно
                  Спокоен съм за теб .

Коментар

понапълних малко при обикновенните...
                    и аз така-но мъничко..даже бих казал едвам забележимо...защото тук според мен ще има още по-хубавки нива за допълване...
                    Не е Препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                      Що не си усредниш малко
                      Защо средната ми е под 80 ст., има риби и риби, пак не си ме разбрал правилно

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                        В темата за Спарки ти казах нещо, разбра ли ме, май не, ще разбереш има време.
                        Що не си усредниш малко

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                          Ласкаеш се
                          В темата за Спарки ти казах нещо, разбра ли ме, май не, ще разбереш има време.

Коментар

• "12 март 2014 | 11:01 917 0 В последния технически анализ на Химимпорт от началото на януари определихме изключителната важност на нивото от 2.40 лева за акция. Предвид на факта, че от посоченото ниво ни делят няколко стотинки е време отново да погледнем каква е техническата картина при холдинга и какво можем да очакваме през следващите месеци. Важността на нивото при 2.40 лева се предопределя от ключовото за много от техническите анализатори Фибоначи-ниво, или 61.8-процентната корекция на спада от върха през 2011 г. до дъното през 2012 г. Въпросът, който всеки инвеститор ще си зададе, е какво ще се случи от тук нататък при евентуално преодоляване на посоченото ниво. Според техническия анализ трайно пробиване на тази ключова съпротива (за наличието на която ще е задържане на цената над 2.40 поне за седмица-две) би трябвало да е последвано от бързо и рязко поскъпване (може би в месеците до края на годината) за нов тест на върха от 2011 г., който е при ниво от 3.6 лева за брой. Подобен сценарий би бил напълно реалистичен предвид на факта, че акциите на компанията изостават сериозно зад ръста на борсата като цяло. За сравнение индексът на сините чипове SOFIX е при най-високата си стойност от близо пет и половина години, така че напълно реалистично е да очакваме позицията да се опита да тества върха си отпреди две години. Разбира се, това е оптимистичният сценарий и сценария в случай на пробив и трайно задържане над ключовото ниво от 2.40 лева, което би трябвало от съпротива да се превърне в непреодолима подкрепа при „истински пробив“. Какво би се случило, ако 2.40 лева остане в сила или наблюдаваме фалшив пробив? В техническия анализ има термин „фалшив пробив“ или още „капан за бикове“. Това е случаят, при който ключово ниво на съпротива е преодоляно временно, но впоследствие цената не успява да формира „база“ над нивото и се връща под него. При развитието на подобен сценарий биковете остават в „капан“ и реализират загуби от последващо връщане в цената на акциите. Аналогия какво ще се случи можем отново да търсим в графиката по-горе. Както се вижда от нейното начало, след силното поскъпване от 1.40 до 2.60 имаме именно подобен пробив на ключовото ниво от 2.40. Движението е последвано от корекция, спряно от психологическата граница от 2.00 лева. Разбира се, трябва да споменем, че тогава нивото от 2.40 все още не е било формирано като силно ниво на съпротива, каквото е в момента (фибоначи ниво). Последват още няколко опита за тест и връщане под ключовата граница от 2.00 лева, преди да станем свидетели на формирането на връх при нива от 3.60, което според нас ще е целта на настоящото повишение при акциите на холдинга. Казано по друг начин, неуспешен пробив и задържане над 2.40 лева може да доведе до риск за по-сериозна корекция и тест на психологическото ниво от 2 лева. За да се потвърди наличието на възходящ потенциал за тест на върха от 2011 г., единственото задължително условие е акциите на холдинга да не се понижават под 2 лева. Ако ще ставаме свидетели на по-нататъшен ръст при позицията, всяко доближаване до тази граница най-вероятно ще инициира значителни покупки и оттласване от него. * Материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка или продажба на акции.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Himimport-%E2%80%93-sledvashta-tsel-360/nid-120268.html"

Коментар

• Сега обърнах внимание кои са били купувачите, на които съм продал днес - Емпорики, ПФБК, Карол и Елана.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                                Да уточня - аз все още съм силно позитивно настроен за развитието тук, но както споменах преди известно време - рискът покрай Крим и Украйна не си заслужава нервите. Поне не и за моите нерви.
                                Ауу, че страшно, изплаши гаргите. Като започнеш, пак да ги купуваш, ще ти шитна малко от мойте. За кеф просто
                                Не е препоръка

Коментар

Working...
                                X