IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук оборота хептен се скапа.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
      Авиокомпания Bulgaria Air - собственост на уважавания Химимпорт е отменила внезапно полетът ми Мадрид - София на 13.03 2014 г.. Научих го преди два дни .. Не ми предлагат други възможности за връщане на тази дата , поради което трябва да престоя още един ден в Мадрид . Не ми предлагат обезщетение , не ми предлагат опции за преспиване . Освен да им вдигна скандал по телефона какво друго да направя .? Да пия една студена вода ?
      Претендираи си за връщане на парите за билата и най-важното , накажи ги като повече не им ползваш услугите.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
        През годините съм виждал какви ли не "манипулации", включително заставане и от двете страни на барикадата с 'подбутване' на бидовете и асковете в дадена посока.

Най-простата, но и в същото време най-ефективна манипулация е в началото на сесията да се купи (продаде) ударно, при което продавачите (купувачите) се активизират и тръгват да пускат оферти продава (купува). По този начин първоначално купилият (продалият) може да разчита на по-изгодни цени, отколкото ако обира от аск-а (бид-а). Това между другото го виждаме най-редовно при Хим-а.

Аз самият през 2006г. за пръв път направих номера със заставането и от двете страни на уравнението и с няколко аск-а успях да смъкна цената на Оргахим с няколко стотинки, колкото да купя по-изгодно. Наскоро направих същото и с Хим-а, защото прецених, че сме в рейндж и за мен беше изгодно да купя евтино и в същото време да продам скъпо. Ами получи се, макар и не в един и същи ден. Крайният резултат е, че си смъкнах средната цена на придобиване. Не е незаконно да се слагат оферти, който иска може да се възползва от тях и в крайна сметка това не се счита за манипулация. Така се играе тази игра.

Както казах и преди - не е важно какви оферти виждаме на екрана, важно е какви сделки се сключват!
        Не искам да те плаша, но:

Чл. 6. (1) Манипулиране на пазара на финансови инструменти е:
        1. извършването на сделки или подаването на нареждания, които създават или могат да създадат невярна или подвеждаща представа относно търсенето, предлагането или цената на финансови инструменти или които определят чрез действията на едно лице или чрез съвместни действия на две или повече лица цената на един или няколко финансови инструмента на необичайно или изкуствено ниво;
        .................................................. ................
        (2) Манипулативни действия и сделки са:
        1. действията на едно лице или съвместните действия на две или повече лица за осигуряване на позиция, която дава възможност за оказване на влияние върху търсенето или предлагането на финансови инструменти, които действия водят до пряко или непряко определяне на тяхната цена или до създаването на други несправедливи пазарни условия;

Коментар

• Батя, съжалявам, но тук няма как да се съглася с теб! Абсолютно нищо манипулативно няма в това да си слагаш и местиш офертата, та дори и за 1млн. лева да е тя!!! Това, че борсата ни е ниско ликвидна не означава, че не може да играят и по-големи играчи. Наистина това си е част от играта. Искаш да кажеш, че ако в бъдеще се закачи някой алго-бот на някоя от позициите (дай боже до толкова да ни се развие борсата!!!!), момчетата от КФН ще го викат, така ли ? Ами не вярвам, да ти кажа! А тук просто става въпрос за някой лигльо, който си играе по позициите. Нищо странно не виждам в това, него надали ще го изплашиш, най-много някой малък играч да изплашиш с тия писания...
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
            ...Не е незаконно да се слагат оферти, който иска може да се възползва от тях и в крайна сметка това не се счита за манипулация. Така се играе тази игра.
            ....
            Хм, не разчитай много на това! Не говорим за обикновени оферти, а за такива многократно надвишаващи обичайната активност по позицията. Ако си прочетеш пак внимателно текстовете в нормативите, ще видиш че скучаещите господа от КФН могат да намерят доста основания да предизвикат главоболия на тънко манипулиращия...
            Всичко опира пак до уравнението риск/полза. От една страна е риска за проблеми с надъхани чиновници и доста широките им правомощия, а от другата припечелването на някой левче на гърба на хитро заблудените гадулки... вече тук се включва и моралния аспект на въпроса.. за на който му пука за това, разбира се...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
              Хе-хе, някъв навитак да си купи по-ниско, се опитва да изплаши цацата, за да му свали цената, като слага аск от 60-тина хил. бр. но на цена извън зоната за сделка
              Доста наивна манипулацийка, носеща риск от покана за кафенце със заядливците от КФН
              Ех, какви ли не финтове се мислят за да се изкара някой стинка печалба А толкова по-лесно е ако просто си имаш търпение и се наслаждаваш на бичия тренд
              През годините съм виждал какви ли не "манипулации", включително заставане и от двете страни на барикадата с 'подбутване' на бидовете и асковете в дадена посока.

Най-простата, но и в същото време най-ефективна манипулация е в началото на сесията да се купи (продаде) ударно, при което продавачите (купувачите) се активизират и тръгват да пускат оферти продава (купува). По този начин първоначално купилият (продалият) може да разчита на по-изгодни цени, отколкото ако обира от аск-а (бид-а). Това между другото го виждаме най-редовно при Хим-а.

Аз самият през 2006г. за пръв път направих номера със заставането и от двете страни на уравнението и с няколко аск-а успях да смъкна цената на Оргахим с няколко стотинки, колкото да купя по-изгодно. Наскоро направих същото и с Хим-а, защото прецених, че сме в рейндж и за мен беше изгодно да купя евтино и в същото време да продам скъпо. Ами получи се, макар и не в един и същи ден. Крайният резултат е, че си смъкнах средната цена на придобиване. Не е незаконно да се слагат оферти, който иска може да се възползва от тях и в крайна сметка това не се счита за манипулация. Така се играе тази игра.

Както казах и преди - не е важно какви оферти виждаме на екрана, важно е какви сделки се сключват!
              Last edited by ivandavidov; 25.02.2014, 12:31.

Коментар

• Фибоначи или не, тука ако нямаше сума ти и народ който да е готов да продава по неясна за мене причина (може би купуват с парите някъде другаде от ракетите) , цената щеше да е вече доста по-висока. Ако се свършат продавачите, тогава няма кой да задържа цената на сегашните нива. Огромна компания, с активи и възможен потенциал и това няма как да се промени!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                  За по-простичките, таквиз кат мен, ще ме светнеш ли какви са тез проценти? Много ми е интересно, ама не разбирам как си ги сметнал и какво представляват.
                  Това са нивата Фибоначи, при това разглеждани като евентуална корекция на последния скок. Това са цените на които може да чакаш да допълниш. Но ... ако има съответната по дълбочина корекция. Може да направиш подобни нива не само за последния скок, а и от по-старо време по графиката, за да е по-глобална картината. Според мен (вземайки предвид повече време назад) сме в 3.2 вълна по Елиът, т.е. по-вероятно за нагоре, след не много дълъг застой Не е препоръка

Коментар

• Благодаря . Давайте по темата .

Коментар

Авиокомпания Bulgaria Air - собственост на уважавания Химимпорт е отменила внезапно полетът ми Мадрид - София на 13.03 2014 г.. Научих го преди два дни .. Не ми предлагат други възможности за връщане на тази дата , поради което трябва да престоя още един ден в Мадрид . Не ми предлагат обезщетение , не ми предлагат опции за преспиване . Освен да им вдигна скандал по телефона какво друго да направя .? Да пия една студена вода ?
                      Може да изкяриш, ако напънеш малко...

Коментар

Ако имаш закупен билет съвета ми е да си поискаш компенсация. Нищо не губиш освен 20 мин на телефона макс. Ако успееш ще си на плюс. Ако не успееш поне си опитал. Иначе ще остане чувството, че си незаслужено прецакан и не си си потърсил правата на клиент.
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Малко встрани от темата

Коментар

• Хе-хе, някъв навитак да си купи по-ниско, се опитва да изплаши цацата, за да му свали цената, като слага аск от 60-тина хил. бр. но на цена извън зоната за сделка
                            Доста наивна манипулацийка, носеща риск от покана за кафенце със заядливците от КФН
                            Ех, какви ли не финтове се мислят за да се изкара някой стинка печалба А толкова по-лесно е ако просто си имаш търпение и се наслаждаваш на бичия тренд

Коментар

• Здравейте,
                              още колко години е дивидента по привилигированите акции ?
                              Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                                Добре - взимаме първия процент - 23.6% при 2.05. При цена от 2.2 -при 0%, разликата между 2.2 и 2.05 не е 23.6%. Аз за това питах, че не ми е ясно, как е формиран тоя процент.
                                Процентите при Фибоначи не се смятат спрямо абсолютните ценови стойности, а спрямо горната граница, която в случая ти е 0% и долната граница, която колегата е сложил на 1.90-и-няколко, което се пада 100%. В този случай измененията в процентно отношение са си точни.

Коментар

Working...
                                X