IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Бобоне, казваш Артио продават. Да са мислили на времето къде купуват. Сравнението с Грамърси е малко неподходящо. Първо пакета в Софарма беше доста по-голям, продадоха на пъти по-малка загуба и най-вече ИМАШЕ КОЙ ДА КУПИ ПАКЕТА. Виждам как се стараеш да оплюеш другите позиции с цел някак си да изпъкне твоята, но не се получава. Според мен в следващите седмици ще има "изненадваща" ликвидност и някои компании ще покрият критерия за ликвидност. Ще има изненади по софикс, но евентуалните покупки от сертификата няма да оправят позицията. Не те ли притеснява спадащата ликвидност по Химимпорт? Има желаещи да продават а както ти сам казваш на тези нива няма търсене да го поеме. Остава да разберем какво ще реши продавача. Може да се откаже да продава, да затапи позицията от дясно или да свали нивото до точката където ще има търсене. Както се казва гледам мача с интерес и не препоръчвам нищо. Нямам акции по тази позиция. Не изключвам възможността в даден момент да имам, но на този етап не ми се вярва.
    Сега като се замисля...Прав си ... Сравнението с Фармата е неточно.Наистина пакетът там беше доста по-голям....Наистина и два ПФ там си я подпират фармата...защо...не знам.Само не ми казавайте ,че е заради дивидентната доходност...Близка е до банковите депозити.Ккато и да е.

Не оплювам никоя позиция....каже къде съм казал нещо в което не съм се обосновал.Кого съм обидил,на кого съм се подиграл.Винаги съм се старал да съм обективен,да стъпя на някакви факти.Не ме е било срам дори да си призная и грешките...Признавал съм пред Монти че сгреших с Еларг,дори на ОК скоро казах,че е излязъл прав за цената на ЦКБ ....Той даже не се и сети за какво става въпрос...Ккато и да е...

За ликвидността тук...Е това,че днес няма сделки ,не значи че вчера нямаше....Аз си мисля,че тук е игра на нерви....не знам до кога ще издържат Артио(ако вообще те са продавачът де)...Ако решат ще закарат цената и на 40-50ст....какво ще спечелят обаче....Пирова победа....Нищо няма да вземат......

че така....ще видим...А ако борсата ни тръгне като цяло ,тези десетина милиона акции ако са на Артио,ще ги глътнат за ден-два....

Иначе за Софикс...аз съм твърдо ЗА да останат само ЛИКВИДНИ дружества,за мен даже този критерий сега от 2млн оборот е малък...ама карай...

Иначе на борсата ще останат само такива,дето купуват 111Атери,1111 Меком....И тем подобни

Аре със здраве

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Продавачът ,дори и да иска да се отърве от 10млн акции тук...не става на пазар.Първо ще му трябва сигурно година,второ ще закара цената толкова ниско,че не се знае колко ще вземе общо.

Просто трябва да се примири и да чака,както и ние.А дойдат ли бичите времена ,ще има много желаещи да пазарят.

Днес коментираме,че няколко компании не покривали критерия на СОФИКС за ликвидност.Е това е ПРОБЛЕМЪТ на борсичката ни.Ама щом не го покриват ...АУТ...

Иначе били хубави компании,давали 7-8% дивидент.Кофтито е ОБАчЕ...и чужденците го разбраха ,че като купиш там....и цял живот са твои тези акции.Или ако някой иска да ти ги вземе ...толкова ниска цена ти дава,че не помисляш и да дойдеш пак тук.

Пример ...прехвалената Софарма...Грамърси буквално ги изнудиха да дадат на 2.27....а защо избягаха ДОРИ И НА ТАЗИ ЦЕНА...При положение,че Фармата дава дивидент...дава-дава...ама колко дава...и до кога ще дава....така,че....и Артио ще ядат дръжката тук....Като са отворени да продават така ургулишката....
      Бобоне, казваш Артио продават. Да са мислили на времето къде купуват. Сравнението с Грамърси е малко неподходящо. Първо пакета в Софарма беше доста по-голям, продадоха на пъти по-малка загуба и най-вече ИМАШЕ КОЙ ДА КУПИ ПАКЕТА. Виждам как се стараеш да оплюеш другите позиции с цел някак си да изпъкне твоята, но не се получава. Според мен в следващите седмици ще има "изненадваща" ликвидност и някои компании ще покрият критерия за ликвидност. Ще има изненади по софикс, но евентуалните покупки от сертификата няма да оправят позицията. Не те ли притеснява спадащата ликвидност по Химимпорт? Има желаещи да продават а както ти сам казваш на тези нива няма търсене да го поеме. Остава да разберем какво ще реши продавача. Може да се откаже да продава, да затапи позицията от дясно или да свали нивото до точката където ще има търсене. Както се казва гледам мача с интерес и не препоръчвам нищо. Нямам акции по тази позиция. Не изключвам възможността в даден момент да имам, но на този етап не ми се вярва.

Коментар

• Ако Софикс остане с 10 компании ще трябва да се балансира наново от тези които го търгуват като индекс.В този случай те трябва да купуват тук и ЦКБ,защото ще трябва и стойностно да равняват тежестта на компаниите в портфейлите си съобразно тежестта им в индекса.Тук и при ЦКБ цената падна най-много и затова ще трябва да купуват тук и да продават от останалите.На мен ми звучи тъпо като инв.поведение но технически ако искат да търгуват индекса се налага.Не съм много сигурен в това.Дайте мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
          Е къде го пише това, кой го е обявил, всичко тук казано в темата е предположения, в голяма степен спекулативни.Ти 10 милиона от тук ли ги чакаш да минат, ако ще има такова продаване? Като свърши сезона на отпуските , ще проличи истински посоката.
          Продавачът ,дори и да иска да се отърве от 10млн акции тук...не става на пазар.Първо ще му трябва сигурно година,второ ще закара цената толкова ниско,че не се знае колко ще вземе общо.

Просто трябва да се примири и да чака,както и ние.А дойдат ли бичите времена ,ще има много желаещи да пазарят.

Днес коментираме,че няколко компании не покривали критерия на СОФИКС за ликвидност.Е това е ПРОБЛЕМЪТ на борсичката ни.Ама щом не го покриват ...АУТ...

Иначе били хубави компании,давали 7-8% дивидент.Кофтито е ОБАчЕ...и чужденците го разбраха ,че като купиш там....и цял живот са твои тези акции.Или ако някой иска да ти ги вземе ...толкова ниска цена ти дава,че не помисляш и да дойдеш пак тук.

Пример ...прехвалената Софарма...Грамърси буквално ги изнудиха да дадат на 2.27....а защо избягаха ДОРИ И НА ТАЗИ ЦЕНА...При положение,че Фармата дава дивидент...дава-дава...ама колко дава...и до кога ще дава....така,че....и Артио ще ядат дръжката тук....Като са отворени да продават така ургулишката....

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
            Е нали имаше 10 милиона акции за продаване.
            Е къде го пише това, кой го е обявил, всичко тук казано в темата е предположения, в голяма степен спекулативни.Ти 10 милиона от тук ли ги чакаш да минат, ако ще има такова продаване? Като свърши сезона на отпуските , ще проличи истински посоката.

Коментар

Трябва ли да има продавач? Не може ли да е свършил това , което има за продаване?
              Защо трябва да смятаме че има такъв, при положение че го няма от дни и цената се люшка нагоре надолу от опипващи почвата дребни ентусиасти..
              Е нали имаше 10 милиона акции за продаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                Продавача няма ли да се появи вече, за да понапазаруваме малко...
                Трябва ли да има продавач? Не може ли да е свършил това , което има за продаване?
                Защо трябва да смятаме че има такъв, при положение че го няма от дни и цената се люшка нагоре надолу от опипващи почвата дребни ентусиасти..

Коментар

• Продавача няма ли да се появи вече, за да понапазаруваме малко...

Коментар

свиквай
                    Няма за кога - новите собственици ще ги вкарат в ред
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от zaRko Разгледай мнение
                      Пак сделка със 7 бройки бута цента с над 3%.
                      Незнам толкова ли е трудно да се заложат миниманли нива на търговия, както е на много други пазари!
                      Примерно 1 лот= 100 бройки или лотовете да се променят според това колко е ликвидна компанията.
                      С тези сделки за по 1,3,5 бройки веднъж скубят търгуващите с такси, веднъж дават абсолютно нереална представа за стойността на акцията, а от там и на българските индекси! Е тогава за какво са ни?!?!
                      свиквай

Коментар

• Пак сделка със 7 бройки бута цента с над 3%.
                        Незнам толкова ли е трудно да се заложат миниманли нива на търговия, както е на много други пазари!
                        Примерно 1 лот= 100 бройки или лотовете да се променят според това колко е ликвидна компанията.
                        С тези сделки за по 1,3,5 бройки веднъж скубят търгуващите с такси, веднъж дават абсолютно нереална представа за стойността на акцията, а от там и на българските индекси! Е тогава за какво са ни?!?!

Коментар

• Ами така действат маркетмейкърите и.т.н чакат да задуха по -силно и тогава обръщат платната ...

Коментар

• За сега никой не си чупи краката да се нарежда да купува, но на леф и нещо (както винаги става), ще има едно ръчкане и пререждане, родна картинка... за сега..

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                              Ти така и за Меком говориш.
                              в Меком купих, продадох, купих и чакам...
                              де да беше така и тук..

Коментар

все повече мисля , че се е@авате с неподходящата акция
                                Ти така и за Меком говориш.
                                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

Working...
                                X