IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе аз ли не мога да чета .....Капитал и Инвестора ли нямат и счетоводители.....аз не съм счетоводител първо да кажа,ама съм учил и доста счетоводство....

Че да видим какво казва МСС18 ПРИХОДИ

Дефиниции

7 В настоящия Стандарт се използват следните термини с посочените значения:

Приход — брутен поток от икономически ползи през периода, създаден в хода на обичайната дейност на предприятието, когато тези потоци водят до увеличаване на собствения капитал, различни от увеличенията, свързани с вноските на акционерите.

Справедлива стойност —сума, за която един актив може да бъде разменен или един пасив - уреден, между добре информирани и желаещи несвързани лица при справедливи пазарни условия.

8 Приходите включват само брутните потоци от икономически ползи, получени от и дължими на самото предприятието. Сумите, събрани от името на трети страни, като данъци върху продажбите, данъци върху стоки и услуги и данъци върху добавената стойност не са икономически ползи, които предприятието получава, и не водят до увеличение на собствения капитал. Затова те се изключват от приходите. По същия начин, при агентско взаимоотношение брутните потоци от икономически ползи включват суми, събрани от името на възложителя, които не водят до увеличение на собствения капитал на предприятието. Сумите, събрани от името на възложителя, не са приходи. В тези случаи приход е комисионното възнаграждение.

Оценяване на приходите
    9 Приходът трябва да се оценява по справедливата стойност на полученото или подлежащо на получаване плащане или възнаграждение*.

10 Сумата на прихода от една сделка обикновено се определя съгласно споразумение между предприятието и купувача или ползвателя на актива. Тя се оценява по справедливата стойност на полученото или подлежащо на получаване възнаграждение, като се отчита сумата от всички търговски отстъпки и отстъпките за по-голямо количество, направени от предприятието.

11 В повечето случаи плащането е под формата на парични средства или парични еквиваленти и сумата на прихода представлява сумата от получените или подлежащи на получаване парични средства или парични еквиваленти. Когато обаче потокът от парични средства или парични еквиваленти се разсрочва, справедливата стойност на плащането може да е по-малка от номиналната стойност на получените или подлежащи на получаване парични средства. Например предприятието може да осигури на купувача безлихвен кредит или да приеме от купувача запис на заповед, носещ доход под пазарния лихвен процент, като възмездяване за продадените стоки. Когато сделката по същество представлява финансираща операция, справедливата стойност на плащането се определя, като се дисконтират всички бъдещи постъпления с присъщ лихвен процент. Условният лихвен процент е по-ясно определимия от следните два:

Дефиниции

7 В настоящия Стандарт се използват следните термини с посочените значения:

Приход — брутен поток от икономически ползи през периода, създаден в хода на обичайната дейност на предприятието, когато тези потоци водят до увеличаване на собствения капитал, различни от увеличенията, свързани с вноските на акционерите.

Справедлива стойност —сума, за която един актив може да бъде разменен или един пасив - уреден, между добре информирани и желаещи несвързани лица при справедливи пазарни условия.

И така....може ли това вземане да бъде отразено в ОПР......ами щом е вземане...явно може....И понеже събитието е настъпило 2011 е осчетоводено по реда си...

Сега въпросът е коллко е справедливата стойност на вземането....Кой може да каже колко ще се продадат останалите активи.Според ОК сигурно и 5лв не струват.....Ами за това има публична продан и се вижда реално колко струва един актив.Всичко друго е СУБЕКТИВНО

Батя да ти отговоря на въпроса ти по-долу.Лошото в случая е ЧЕ В МОМЕНТА ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЕ А НЕ ПАРИ в Баланса......и не се знае колко ще влязат.Между другото давността на вземанията е 5г мисля по ЗЗД........Но няма СПОРЕД МЕН нищо незаконно в Баланса.....Пак казвам ,не сум счетоводител....поправете ме ако бъркам.......Според ОК съм ченге.....Ми нека съм ченге тогава

Поздрави

Забравих да пусна линка,сори

http://balans.bg/219-mss-18-prihodi/

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
      Капитал е сравнително обективен.
      Потвърждават това което писах и по долу:
      " ........Това означава, че парите от разпродажбата на активите на "Алма тур" ще отиват първо в другите компании от групата и чак след това се нарежда "България ер"..... "

Ефекта за консолидирания резултат на групата няма да е минус 55 милиона както твърдеше един колега надолу, а доста по малко.
      Факт е обаче че авио превоза не е печеливш и трябва да се отърват от него възможно най-бързо.....не вярвам в обозримо бъдеще да се оправи конюктурата но този пазар.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Браво на ОК, Инвестора и Капитал!
        Подобни кирливи ризи трябва да се вадят на показ.
        Да се вижда и колко струват регулаторите ни (КФН) и одиторите!
        Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
          Я-я-я, тимаджии публикували обяснителните бележки във вестник "Капитал". Странно, предвид отношенията им със собственика на вестника.... Туй е някой троянски мурафет, научен вероятно от Сун-Дзъ...

Коментар

• Това намерих.

Питай ОК, нали му е кеф се рови, че и му плащат дет вика, може и да има инфо за поясненията
            Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
              Отчета не е пълен, липсват пояснителните бележки.
              В тях трябва да има справки за начислените провизии , вземания и задължения, сделки със свързани лица и т.н.

Тук единственото което виждам свързано с проблема е:

Относителният дял на приходите от чартъри намалява с 28 % в сравнение с предходния период. Причината главно е поради преустановените отношения с основният чартьор
              Алма Тур България АД, в несъстоятелност и Алма Тур Флай ООД. Преустановяването на бизнес отношенията с последните две дружества се дължи на системно неспазване на
              условията по сключените договори с тях. В резултат на това ръководството на Дружеството предприе съдебни действия.
              Last edited by markov; 27.09.2012, 14:27.

Коментар

• Ето го и отчета:

http://www.4shared.com/office/lzPQLG8R/bger.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                  Едно коректно счетоводсто щеше да отпише поне частично това вземане. Ако има шанс да съберат само 20% примерно, ще отпишат другите 80% като загуба, под формата на провизия. Ако случайно после се събере повече, ще се реинтегрира провизия. Но да се запише цялото така, при този безнадежден длъжник.... Абе кой им е одитор на тези. Напишете го с големи букви да го знаем?!
                  Принципо си прав , следователно очакването базирано на обезпеченията им, е да си съберат цялото вземане. Ще пожевеем и ще видим ....

А някои гледал ли е отчета на България еър.....може да са провизирали нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                    ОК би ли ми обяснил....кое в същност е измамното в случая.Тези вземания си ги има ....по договори.В момента на разпродажбата на активите на длъжника и получаване на част от задълженията...или нищо евентуално(и това го има)....тогава трябва да се отпишат вземанията или част от тях...и да се генерира загубата.

Затова и мисля,че това се е отразило на цената на акцията.Иначе си прав,че РЕАЛНО в момента тези пари ги няма и едва ли ще ги има
                    Бобан що за противоречие си написал. Хем смяташ че тия 50 М едва ли някога ще ги има, хем твърдиш че е нормално да ги водят в баланса.
                    Ами не, не е нормално. Едно коректно счетоводсто щеше да отпише поне частично това вземане. Ако има шанс да съберат само 20% примерно, ще отпишат другите 80% като загуба, под формата на провизия. Ако случайно после се събере повече, ще се реинтегрира провизия. Но да се запише цялото така, при този безнадежден длъжник.... Абе кой им е одитор на тези. Напишете го с големи букви да го знаем?!
                    Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                      Само това не очаквах да чуя за тази група, въобще митове и легенди около нея, колкото искаш
                      Точно митове и легенди :-))) Jay Gould малко несериозно е това, което твърдиш. Имам чувството, че някои хора толкова са параноясали, че всичко, което се случва или се очаква да се случи за тях е ТИМ. Сигурно скоро ще излезе инфо, че и Белене те ще строят.
                      Хайде малко по-сериозно!!!!
                      Химимпорт до колкото знам са имали някакъв интерес към ЕОН, не им е харесала цената и до там. Никой няма полза от митове и легенди.

Интересно ми е дали Мариян все пак ще напише някой и друг ред за вчерашната си статия относно Алма тур ?!?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Така се чува, от много места и не от днес.
                        Само това не очаквах да чуя за тази група, въобще митове и легенди около нея, колкото искаш

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...-u-nas,140620/

После продавача ама изобщо нямал ликвиден проблем. Забравих кой ми подчерта, че съм говорил небивалици, сега какво ще каже ама .... няма му търся сметка

Лека ви нощ

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                            Тимаджии ли стоят зад чехите? Шегувам се!
                            Така се чува, от много места и не от днес.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Търгуваме Енерго-Про от 3 октомври http://www.targo.org/novini/publication?chast&&pub=5501 Да не забравите да си купите поредния тимаджийски балон
                              Тимаджии ли стоят зад чехите? Шегувам се!

Коментар

• Търгуваме Енерго-Про от 3 октомври http://www.targo.org/novini/publication?chast&&pub=5501 Да не забравите да си купите поредния тимаджийски балон
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X