IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    С 20 лв ли ще отчетат ръст за АС...?
    Ако не беше нагло, щях да го смятам за подигравка .....
    Аре аз помагам малко не с 20лв.

Коментар

• С 20 лв ли ще отчетат ръст за АС...?
      Ако не беше нагло, щях да го смятам за подигравка .....

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
        Батя кои предполагаш, че може да са "натискачите" ? Има ли вероятност да е мажото ?, Ако е така...скоро нема се откажат
        Не е препоръкЪ
        Не мисля че е мажо.
        По-скоро е Булбанк и по-точно техния мажо - Банк Аустрия. Май те са купили и онези 3 млн. бр. в ниското. Усладило им се е и сега искат да лапнат и останалата хапка. И съответно да е мах. евтино. Отсреща обаче също не пасат трева, особенно след прехвърлянето към шотландците които вече нямат и спешна ликвидна нужда.

*Това са само мои разсъждения, не препоръчвам покупко-продажби на акцията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          Ето от тази ти реплика останах с такова впечатление. Но явно съм я тълкувал погрешно. Идеята ти явно е че задържане на 1,30-1,35 ги устройва. Ще видим как ще се развият нещата.
          Ако натискачите усетят че шотландците няма да им се вържат на номерата и няма да бързат с пакетите, ще спрат продажбите в един момент, няма начин, иначе си е чисто самопрецакване.
          Батя кои предполагаш, че може да са "натискачите" ? Има ли вероятност да е мажото ?, Ако е така...скоро нема се откажат
          Не е препоръкЪ

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
            Има Батя,има.Не се появява,защото няма купувачи...
            Ето от тази ти реплика останах с такова впечатление. Но явно съм я тълкувал погрешно. Идеята ти явно е че задържане на 1,30-1,35 ги устройва. Ще видим как ще се развият нещата.
            Ако натискачите усетят че шотландците няма да им се вържат на номерата и няма да бързат с пакетите, ще спрат продажбите в един момент, няма начин, иначе си е чисто самопрецакване.

Коментар

дзака, намекваш че досега мачкането на пазара беше от продажби на шотландците ли?
              Аз доколкото знам там от доста месеци не се продава на дребно и продажбите по пазара по-скоро бяха от кандидати да купят пакета на шотландците тънко. Но дали ще им излязат сметките или ще си останат само с евтино продадените акции... ще научим по-натам.
              Не намеквам,че прадавачите са шотландците.Не разбирам как си направил този извод.Смятам,че ситуацията е както я описваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                Има Батя,има.Не се появява,защото няма купувачи-всички чакаме да минат пакетите.До тогава ще е така-1,3/1,35 освен ако не решат да се пробват на още по ниско да вземат пакетите.Аз ако съм на мястото на шотландците ще спра пакетите от продажба за известно време и ще им гледам сеира на хитреците.
                дзака, намекваш че досега мачкането на пазара беше от продажби на шотландците ли?
                Аз доколкото знам там от доста месеци не се продава на дребно и продажбите по пазара по-скоро бяха от кандидати да купят пакета на шотландците тънко. Но дали ще им излязат сметките или ще си останат само с евтино продадените акции... ще научим по-натам.

Коментар

• Почнаха лека полека да се появяват поръчки за покупки, които не са спирани, както преди. Да видим как ще се развият нещата.

*не е препоръка.

Коментар

Тук да коментираме ли, че вече цяла седмица нямаме сериозен продавач или да си траем да не го събудим!?
                    Има Батя,има.Не се появява,защото няма купувачи-всички чакаме да минат пакетите.До тогава ще е така-1,3/1,35 освен ако не решат да се пробват на още по ниско да вземат пакетите.Аз ако съм на мястото на шотландците ще спра пакетите от продажба за известно време и ще им гледам сеира на хитреците.

Коментар

• Докато не продаде , нищо не правете

Коментар

Тук да коментираме ли, че вече цяла седмица нямаме сериозен продавач или да си траем да не го събудим!?
                        Да ходим на пръсти до края на седмицата ??

Коментар

• Тук да коментираме ли, че вече цяла седмица нямаме сериозен продавач или да си траем да не го събудим!?

Коментар

• Почина гениалният аферист Марк Рич
                            News.dir.bg - 26 юни 2013, 15:42
                            Марк Рич, известен като "кралят на суровините" и основател на концерна Гленкор (Glencore), почина днес на 78-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Рич е починал в Швейцария, където бе домът му, но ще бъде погребан утре в Израел, посочи говорителят му. Бизнесменът избяга от САЩ в Швейцария през 1983 година, след като бе привлечен под отговорност по над 50 случая на измама, рекет, търговия с Иран по време на кризата с американските заложници и укриване на над 48 млн. д. от данък върху доходите. За тези престъпления той можеше да получи до 300 години затвор, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Марк Рич става известен в началото на 90-те години и в България. Marc Rich + Co доставя петрол на "Плама и "Нефтохим", платени със заем от Световната банка. Компанията печели като посредник между казахстанска компания и България. Избухва скандал, тъй като не се знае кой ще връща заема. Първоначално това е "Химимпорт", която оперира с парите, внася петрол и го продава на "Нефтохим" и "Плама", които го преработват. По-късно става ясно, че е подписан анекс, според който длъжници се оказват "Плама" и "Нефтохим". Разследването се точи с години.

Името на бизнесмена е забъркано и по време на зърнената криза през 1995 г. Glencore се свързва с Комбината за цветни метали в Пловдив - "Балко интернешънъл", която получава изключителните права за целия внос на пшеница в България чрез бартера за внос на жито срещу износ на горива за Сърбия. Сега Glencore продължава да има търговско представителство в България.

Рич остана в списъка на ФБР за най-издирвани лица, като почти бе заловен във Финландия, Германия, Великобритания и Ямайка. Президентът Бил Клинтън обаче го помилва на 20 януари 2001 година - само ден преди да предаде Белия дом на Джордж У. Буш.

Финансистът е роден през 1934 в Антверпен, Белгия. Еврейското му семейство бяга от нацистите в САЩ, където Рич посещава училище и колеж в Ню Йорк. След като отпада от колежа, той започва работа в нюйоркската компания за търговия със суровини Филипс брадърс (Phillips Brothers), сега - Фибро (Phibro).

През 1967 г. е изпратен от компанията в Мадрид, където среща бъдещия си съдружник Пинкъс Грийн. По-късно двамата основават компанията Марк Рич енд Ко (Marc Rich & Co) в швейцарския град Цуг, чиито ниски данъци го правят един от световни центрове за търговия с петрол.

По-късно компанията получава името Гленкор. Състоянието на Рич бе оценено на 2,5 млрд. долара за 2012 година от американското списание "Форбс".

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                              Както беше написано в една друга тема причината за това сигурно е -
                              Абсолютно си прав ! Ще видим до къде ще спре

Коментар

• Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнение
                                Натиснаха го в последните секунди.
                                Както беше написано в една друга тема причината за това сигурно е -
                                Днес мисля, е последен ден преди влизане в сила на промените в коефициентите на фрийфлоута, така, че тук-таме е вероятно и индексния да се включи

Коментар

Working...
                                X