If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Интересно, при пакет от 5 млн. акции и ясен продавач, защо купуват на дребно, а не врътнат един телефон на шотландците и да си вземат колкото им душа сака. Странно ми се вижда като стратегия, но определено има купувачи. Ще видим другата седмица дали шотландците са продавали реално. За сега като гледам оборота за месеца наближава 1,5 млн. акции.
До този момент на регулирания пазар за месец юли са минали 791481 акции, като добавим и тези на ОТС стават над 1 млн. Дали Шотландците продават тука? Ако са те, с тези темпове есента ще е интересна
колко акции им остават ? Няма ли да минава вече това най-накрая
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
До този момент на регулирания пазар за месец юли са минали 791481 акции, като добавим и тези на ОТС стават над 1 млн. Дали Шотландците продават тука? Ако са те, с тези темпове есента ще е интересна
Имам един малко дилетантски въпрос.
Защо Хим-а не извади 6млн. и не изкупи тази тапа заложена от Атрио на обикновените, като отчитам тренда на пазара и ако от Хим побутнат акцията много бързо ще стигне нива 3-4лева и тогава ще си спестят дивидент за привилегированите(след като ги конвертират както е заложено в конспекта), който е мнооого повече като пари???
Тони,
Прочети внимателно проспекта: съотношение, цени, срок и т.н. Или с други думи срока за предсрочното конвертиране изтече.
Имам един малко дилетантски въпрос.
Защо Хим-а не извади 6млн. и не изкупи тази тапа заложена от Атрио на обикновените, като отчитам тренда на пазара и ако от Хим побутнат акцията много бързо ще стигне нива 3-4лева и тогава ще си спестят дивидент за привилегированите(след като ги конвертират както е заложено в конспекта), който е мнооого повече като пари???
Коментар