IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой има ли инфо кой продава?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
      Аз не виждам икономическа логика в това да не надграждаш, а да рушиш. Пенсионна реформа трябва, защото няма от къде да дойдат парите за пенсии. Населението застарява, а реализация за младите в БГ е имагинерно понятие и се изнасят. Аз нямам против вземането на заем, но не е ясно за какво ще се ползва. Като не е ясно това съм против. От този 1 млрд, който го искаха поставяха акцент върху социалните плащания, за които няма да отидат и 10% от него. Останалите къде ще идат? Ето сега почват със 700 млн. ама не могат да обяснят като ги вземат какво ще ги правят. Това не смяташ ли, че влияе на всички, а особено на чуждите инвеститори. Да не говорим, че е обществена тайна за всеки в бизнес средите, че на местата където ДПС имат най-силно присъствие не можеш да правиш бизнес без тяхно одобрение и заплащане на съответните суми под масата. А какво стана с борбата срещу корупцията, Орешарски я забрави тази тема. Все едно сме цъфнали и вързали. Вигенин обясняваше онзи ден, че нямало проблем да не сме в Шенген. Ами технически няма, ама никой не обръща внимание на агрументите, защо не ни пускат там. Нямам конкретни политически пристрастия към определени партии, но с тези е ясно, че нещата не вървят. Като шофьора на автобуса ти е неадекватен какво правиш, поверяваш му живота си с надеждата, че може и да се осъзнае и научи да кара след 300-400 км. или го сменяш.
      Ице здравей,

Само за инфо, следващите 3ри години има падеж на вътрешен и външен държавен дълг за > 5 млрд. лева. Те трябва да се набавят.
      Лошото е, че лихвите се дигат. Сега на последния аукцион с 10,5 г. матуритет лихвата мина 3,7%.

Успех!

Не защитавам правителството, възгледите ми са десни.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
        Мооо.....нти , Мооо........нти , Мооо.......нти , Мооо.....нти , Мооо.....нти , Моооо.....нти
        Хайде колеги , дайте да го аплодираме и подкрепим . Може и да се навие . После и последователи може и да има . После и процеса ще се ускори , и така поне до стотина хиляди национално отговорни монтита . Еееее..........х
        хайде стига си тролир ...
        Даже и в тази позиция която не съм много долюбван , заради отношението ми към ТИМ и сие ,не вярвам много да си любителите да си дружат със спамери...и да правят агитки във форума с възгласи Боце ,боце... ти си велик
        Истината е че вече има сериозни продавачи на 1,7 лв и като свършат купувачите следващите може да са на 1,65 ...а може и да не са..
        Не е препоръка....

Коментар

• Най е смешно това с подслушването .Киро Карл -монти си мисли че е толкова важен и говори толкова ценни неща ,че го подслушват . Освен ако не извършваш криминални престъпления и те е страх да не те сгащят .Отвори си очите - целия свят се подслушва , половината трафик в ГУГЪЛ се подслушва , а скоро и целия .Намираме се в нова ситуация - на масово осветяване на отделния индивид , да се знае кой, кога, откъде ,какво и т.н. Говориш така че подслушването е започнало при Цветанов и с неговата оставка е прекратено . Правиш се на възмутен до дъното на душата си че някои някого подслушвал . Демократа Киро Карл - монти с нарушени граждански права - какъв ужас . Дрън ,дрън - всичко е за създаване на мъгла около същностните проблеми , всичко е шепа олигарси да вземат повече и да се разрастват на гърба на държавата , респективно хората .Защото ако не се разрастват ,ще започнат да се самоизяждат помежду си - което и започна да се случва по времето на Борисов и основно Дянков .

Коментар

• Мооо.....нти , Мооо........нти , Мооо.......нти , Мооо.....нти , Мооо.....нти , Моооо.....нти
            Хайде колеги , дайте да го аплодираме и подкрепим . Може и да се навие . После и последователи може и да има . После и процеса ще се ускори , и така поне до стотина хиляди национално отговорни монтита . Еееее..........х

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
              Монти ти най добре си подай оставката и напусни и без това нищо друго не правиш , а само пишеш във форумите през работно време . Това можеш да го правиш и от дома си . Освен това няма да се озърташ по цял ден да не те засече шефа как нахлуваш в дакса или комерца и им разказваш играта и правиш повече пари от него . От макро икономическа точка ще разтовариш бюджета иняма да тежиш на приятелите ти от и без това изнемощялата управленска клика . Ти ще се научиш да живееш без осигурената хранилка в яслата , но от друга страна ще си свободен ,ще станеш по силен , ще си стъпил здраво на земята ,а и няма да си зависим от хора които и ти даже не хоресваш . Все позитивни неща . Ако се навият и още стотина хиляди като тебе, ееееех.............
              когато разбереш ,че трябва първо да гледаш в твоето канче и в твоята греда в окото а после да трсиш грешките на другите ,тогава ще си достоен да дваш акъл и хората да ти приемат мнението и да те уважават......
              А сега си един политически трол и то гербрски....налазил всички теми...

Коментар

• Монти ти най добре си подай оставката и напусни и без това нищо друго не правиш , а само пишеш във форумите през работно време . Това можеш да го правиш и от дома си . Освен това няма да се озърташ по цял ден да не те засече шефа как нахлуваш в дакса или комерца и им разказваш играта и правиш повече пари от него . От макро икономическа точка ще разтовариш бюджета иняма да тежиш на приятелите ти от и без това изнемощялата управленска клика . Ти ще се научиш да живееш без осигурената хранилка в яслата , но от друга страна ще си свободен ,ще станеш по силен , ще си стъпил здраво на земята ,а и няма да си зависим от хора които и ти даже не хоресваш . Все позитивни неща . Ако се навият и още стотина хиляди като тебе, ееееех.............

Коментар

Аз не виждам икономическа логика в това да не надграждаш, а да рушиш. Пенсионна реформа трябва, защото няма от къде да дойдат парите за пенсии. Населението застарява, а реализация за младите в БГ е имагинерно понятие и се изнасят. Аз нямам против вземането на заем, но не е ясно за какво ще се ползва. Като не е ясно това съм против. От този 1 млрд, който го искаха поставяха акцент върху социалните плащания, за които няма да отидат и 10% от него. Останалите къде ще идат? Ето сега почват със 700 млн. ама не могат да обяснят като ги вземат какво ще ги правят. Това не смяташ ли, че влияе на всички, а особено на чуждите инвеститори. Да не говорим, че е обществена тайна за всеки в бизнес средите, че на местата където ДПС имат най-силно присъствие не можеш да правиш бизнес без тяхно одобрение и заплащане на съответните суми под масата. А какво стана с борбата срещу корупцията, Орешарски я забрави тази тема. Все едно сме цъфнали и вързали. Вигенин обясняваше онзи ден, че нямало проблем да не сме в Шенген. Ами технически няма, ама никой не обръща внимание на агрументите, защо не ни пускат там. Нямам конкретни политически пристрастия към определени партии, но с тези е ясно, че нещата не вървят. Като шофьора на автобуса ти е неадекватен какво правиш, поверяваш му живота си с надеждата, че може и да се осъзнае и научи да кара след 300-400 км. или го сменяш.
                  Ами ако обществото се впрегне ... полицаи ,военни ДАНС , фалшиви трудостроени и т.н около 250 - 350 К им решат проблема за 60 години пенсиониране .. ще се реши проблема..
                  Безработицата е над 20 % със скритата .. интересно няма работа а пенсионната възраст се увеличава... нещо противоречие или така ми се струва..
                  Младите емигрират защото няма работа и реоализация......та къде е правото иистината ..
                  Тези тук да работят до 100 години а тези във Франция до 60 годни и при по големи заплати...
                  Ами тогава емигрантите се насочват към франсетата .... и ние ще си имаме вечно демограФски проблем...Даже и сирииците не искат да стоят тук...
                  А относно тези 700 милиона ами тези са същите от този 1 милярд за който гласува НС..... говори се че ще отиде за авансово припокриване на субсидиите... но те после се връщат от ЕС..

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Можеш да имаш политически пристрастия но има икономическа логика...
                    И тя е при безвластие , губи най слабия....
                    Не виждам какво ти пречи пушенето в отделни зали и блокиране на ръстта на пенсиониране....
                    Хората стачкуват в всички страни против по високите години за пенсиониране а ние стачкуване за да се увеличават..Хората ввзимат заеми за да рзтворят колана а ние стачкуваме че нямало кой да ги връща...
                    Нещо сбъркано...има...много гледат телевизия и протестите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Не виждам какво ти пречи пушенето в отделни зали и блокиране на ръстта на пенсиониране....
                      Хората стачкуват в всички страни против по високите години за пенсиониране а ние стачкуване за да се увеличават..Хората ввзимат заеми за да рзтворят колана а ние стачкуваме че нямало кой да ги връща...
                      Монти, че хората стачкуват за харчове и ранна пенсия е нормално, но не значи че е правилно. В дългосрочен план това ще им навреди, но те не го осъзнават. А политиците дават на електората каквото иска, иначе няма да гласуват за тях...и не мислят дългосрочно. Съответно западните държави пуснали се по тази плоскост от тук нататък ще са в упадък.

п.п. а и тук не съм видял някой да стачкува, че иска да му се вдига пенсионната възраст...а то си е неизбежно при настоящата демогравска картина...

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                        Малко оф-топик в този ред на мисли. Нещата в България са много зле и отиват на още по-зле. Това обаче не важи за олигарсите и кръговете около тях, които се изхранват с лобиране и корупция. Те имат много пари (на БФБ също все още има много свободен ресурс между другото). След изборите и след следващите избори - винаги ще е едно и също. Не знам какво трябва да се случи в рамките на мирния и демократичен тон, за да се промени статуквото. Няма начин. Законодателната, съдебната и изпълнителната власт не служат на справедливостта и обществото, а на интереси, които в крайна сметка го оставят гладен и беден. Депресиращо е. Със зимата по-депресиращо ще става.
                        Затова си мисля, че вече е късно за мирна промяна. Истинска промяна би имало след като "заиграе сопата", пък, ако може и някой крак да счупи......

Коментар

Зависи. В тези според мен никой няма доверие, особено след като почнаха да рушат и малкото позитивни неща, които се случиха последните 4 години. Визирам замразяването на вдигането на възрастта за пенсия. ББ вярно говореше различни неща по-всяко време на денонощието, ама при тези прозира доста лобизъм. Ще връщат пушенето, няма да го връщат, пък сега пак ще го връщат ... Протестите в момента не виждам как ще спрат с това правителство. Към момента Реформаторския блок измества АТАКА, не че ме кефи много Кунева и Радан Кънев, ама те поне не са освидетелствани като Сидеров. Та АТАКА няма да има толкова власт при ново правителство и няма опасност да си прокарва идеите за масово национализиране на всичко. Ново завъртане на ролетката може да доведе до по-интересно пренареждане. Най-малкото се надявам, че няма да имаме финансов министър, който е политически послушник с вид на селски колбасар .
                          Иначе ако го караме по схемата, няма смисъл от избори, защото няма да променят нищо, ще си отперим на тия цени и до пенсия
                          * не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                            Честно казано не мисля, че евентуално падане на "тези' ще донесе нещо позитивно дългосрочно. Няма алтернатива и след изборите ще е същата картинка
                            Малко оф-топик в този ред на мисли. Нещата в България са много зле и отиват на още по-зле. Това обаче не важи за олигарсите и кръговете около тях, които се изхранват с лобиране и корупция. Те имат много пари (на БФБ също все още има много свободен ресурс между другото). След изборите и след следващите избори - винаги ще е едно и също. Не знам какво трябва да се случи в рамките на мирния и демократичен тон, за да се промени статуквото. Няма начин. Законодателната, съдебната и изпълнителната власт не служат на справедливостта и обществото, а на интереси, които в крайна сметка го оставят гладен и беден. Депресиращо е. Със зимата по-депресиращо ще става.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                              Честно казано не мисля, че евентуално падане на "тези' ще донесе нещо позитивно дългосрочно. Няма алтернатива и след изборите ще е същата картинка
                              Зависи. В тези според мен никой няма доверие, особено след като почнаха да рушат и малкото позитивни неща, които се случиха последните 4 години. Визирам замразяването на вдигането на възрастта за пенсия. ББ вярно говореше различни неща по-всяко време на денонощието, ама при тези прозира доста лобизъм. Ще връщат пушенето, няма да го връщат, пък сега пак ще го връщат ... Протестите в момента не виждам как ще спрат с това правителство. Към момента Реформаторския блок измества АТАКА, не че ме кефи много Кунева и Радан Кънев, ама те поне не са освидетелствани като Сидеров. Та АТАКА няма да има толкова власт при ново правителство и няма опасност да си прокарва идеите за масово национализиране на всичко. Ново завъртане на ролетката може да доведе до по-интересно пренареждане. Най-малкото се надявам, че няма да имаме финансов министър, който е политически послушник с вид на селски колбасар .
                              Иначе ако го караме по схемата, няма смисъл от избори, защото няма да променят нищо, ще си отперим на тия цени и до пенсия
                              * не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                                Мдааа, а твоето сравнение с фалирали дружества е мнооого коректно
                                Далеч съм от мисълта да ги сравнявам. Само казвам, че това че нещо си е струвало 10 лева не значи че пак ще струва толкова Далеч съм и от мисълта да свалям цената на хима / пък и не вярвам че е възможно писане във форум / И 10 стотинки да стане цената пак не бих купувал докато нямам отговори на поставените от колегите въпроси относно компанията. Излязоха достатъчно въпроси за СК на авиопревозвача, за Галата, за Велграф , за начина на формиране на печалбата при Газ, за скорошната сделка с хотел Плиска. Мисля че е редно да излезе ДВИ и да отговори. Отделно от това и аз имам сметки които не излизат, но не виждам смисъл да ги правя публично достояние, при положение че след като няма отговори на другите въпроси, едва ли някой ще отговори на моите.
                                Относно другата теза, която постоянно се тиражира в тази тема.
                                Че щели да дойдат таксиджиите да изкупят хима
                                Някой може ли да обясни откъде тези таксиджии ще вземат пари за да ви изкупят акциите ? Та те в момента се чудят как да си покриват месечните сметки . За акции не им и минава през акъла И аз познавам таксиджия дето взе 2 милиона евра от продажба на земя ама това беше през 2007-ма. Сега такива неща не се случват
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X