IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Може ли някой да ми обясни с прости думи, защо се натиска цената? Има продавач, но има и търсене, защо не продава на по високи цени, а сипва на ниско?
    Ако говорим за обиграни играчи на борсата, психологическото предимство е на страната на този, който държи кеша. Идеята е много проста - щом продаваш, значи кешът ти трябва по една или друга причина, ако ще и причината да е стратегически изход от района на Източна Европа. Умните купувачи пък обикновено не бързат за никъде. В крайна сметка ако не се сдобият с акции на исканата от тях *ниска* цена, ще си останат с кеша, който така или иначе имат.

И ето ти тук двете страни на уравнението. Продавачът не изсипва на ниски цени защото така иска, а защото купувачите не са глупави и няма да предложат висока цена, без това да е необходимо. От време на време продавачът може да спре изсипването, за да не уплаши твърде много останалите играчи, съответно цената леко се повдига и изръсването продължава или докато на продавача му писне, или докато успее да се освободи от пълния пакет акции.
    Last edited by ivandavidov; 10.02.2014, 19:13.

Коментар

• Може ли някой да ми обясни с прости думи, защо се натиска цената? Има продавач, но има и търсене, защо не продава на по високи цени, а сипва на ниско?

Коментар

• Днес имахте ли сделки с Пощенска?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          Още 2 седмици и ще ги свърши.
          Колега,тези минаха отдавна.Те бяха при ПФБК-сегашните са от Пощенска.

Коментар

• Още 2 седмици и ще ги свърши.

Коментар

Някой може ли да каже , колко голям беше пакета на Артио,който мина на 60ст.
              и е 65 ст.

Коментар

3.027 MILFS

Коментар

три милиона-нещо май не се ориентираш в обстановката-чети повечко да не излагаш оптимистите-това можеш да го видиш от всяка графика

Коментар

• Някой може ли да каже , колко голям беше пакета на Артио,който мина на 60ст.

Коментар

• Първоначално изпратено от дзаката Разгледай мнение
                      Ще растем с по 3,4 стотинки на ден докато не свърши пакета на пощенска-мисля,че още не са свършили-просто има търсене и се изнасят с леки темпове нагоре.Като свършат,както каза колегата сме вертикално нагоре-с тези обороти до края на седмицата смятам да излитаме.Да му мислят хитреците дето скъсяваха с надежда пощата да им сипят в ниското.
                      само да не влезне някое птиче в ротора!

Коментар

• Ще растем с по 3,4 стотинки на ден докато не свърши пакета на пощенска-мисля,че още не са свършили-просто има търсене и се изнасят с леки темпове нагоре.Като свършат,както каза колегата сме вертикално нагоре-с тези обороти до края на седмицата смятам да излитаме.Да му мислят хитреците дето скъсяваха с надежда пощата да им сипят в ниското.

Коментар

• Ще расте по-малко всеки ден 5 , 6 ст

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                            По начина, по който аз правя моите анализи, или ще последва рязък пробив в почти вертикална посока нагоре, или още известно време ще си останем в рейндж от 10-тина процента с горна граница около 2.20 лева за акция. Точно затова и при двата сценария реших, че е много подходящо да допълня на цени малко под 2.00 лева за акция през миналата седмица.
                            И аз направих като теб, а сега ще чакаме да видим дали сме били прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от TGV Разгледай мнение
                              То, че ще стигнем 2.20 ясно. Аз искам по - скоро да видя пробив на 2.24. Тук движението в граница от 2.24 - 1.97 -2,24 - 1.92 - ?. Това май е началото на опит за трети пробив на 2.24 и надявам се успешен. Някой "техничар" да сподели мнение.
                              По начина, по който аз правя моите анализи, или ще последва рязък пробив в почти вертикална посока нагоре, или още известно време ще си останем в рейндж от 10-тина процента с горна граница около 2.20 лева за акция. Точно затова и при двата сценария реших, че е много подходящо да допълня на цени малко под 2.00 лева за акция през миналата седмица.

Пълна гаранция няма, разбира се! Всеки сам може да прецени за себе си какво е най-добре да прави.
                              Last edited by ivandavidov; 10.02.2014, 15:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
                                В краткосточен тренд може и да стигне нивото, но няма да го задържи.
                                От звездите ли получаваш инфо?

Коментар

Working...
                                X