IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енергони АД (2EL/2EL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
    http://www.investor.bg/files/bulleti...9399d4a24f.pdf

От Енергони ми казаха, че Амрита са отказали да подпишат договор за оценка, защото са в някакъв конфликт на интереси с КФН.

От последния отчет особено много ми хареса това:

"Разходи, свързани с изграждане на ВЕИ проекти на дружеството –
    2329 хил. лв
    . "

Явно са започнали да изграждат нещо.
    Някой ако знае нещо повече, може да сподели....
    Незнам дали са запчнали нещо ,но специално тия разходи са в тази графа и в предходните отчети,в смисъл не са извършени в последния отчетен период!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
      Явно номера не мина и ще ходим нагости в "Амрита"
      http://www.investor.bg/files/bulleti...9399d4a24f.pdf

От Енергони ми казаха, че Амрита са отказали да подпишат договор за оценка, защото са в някакъв конфликт на интереси с КФН.

От последния отчет особено много ми хареса това:

"Разходи, свързани с изграждане на ВЕИ проекти на дружеството –
      2329 хил. лв. "

Явно са започнали да изграждат нещо.
      Някой ако знае нещо повече, може да сподели....

Коментар

• Явно номера не мина и ще ходим нагости в "Амрита"

Коментар

• http://www.sac.government.bg/court22...4?OpenDocument

Коментар

• Мажото тука наскоро се сдоби с 12-13мил. нови акции отнякъде,дали случайно не "облекчи" ЧСИ-то с полувината от оставащите му акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
              Да, колега, шегувам се и аз, но това не пречи да ти е развален калкулатора! Сметни им пак "печалбата" и ще се убедиш! Не си прав в сметките си! А това, шегувайки се, го отправям по-скоро към мажовците, защото всяка уважаваща себе си публична компания, трябва да може да раздаде поне половината си печалба под формата на дивидент!
              Да бе! Прав си. Нещо съм объркал дЕменЦията.
              Смятал съм за 33 хиляди лева. Взел съм от Киро само числото, без да обърна внимание че става въпрос за хиляди лева.
              Не че реално фирмата има някаква печалба изобщо. Печалбата била от някаква "преоценка" на активи. Иначе си е на загуба.

Енергони АД отчита 33 млн. лв. консолидирана печалба за 2013 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Печалбата обаче идва от преоценка на „Патент за изобретение Метод за изграждане на вятърна електроцентрала“ в размер на 37,77 млн. лв. Без тази преоценка загубата би била около 1,1 млн. лв.
              Впрочем само троля из темата. Нямам никакъв интерес от тази акция.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Не бе колега, виждам че и ти се майтапиш. Не го вземай на сериозно.

Всички знаем, че акция която се търгува по една стотинка няма как да плати 3 стотинки дивидент.
                Търговията с тази артия е просто игра на "Черна Донка". Накрая някой ще остане с Донката в ръка.
                Да, колега, шегувам се и аз, но това не пречи да ти е развален калкулатора! Сметни им пак "печалбата" и ще се убедиш! Не си прав в сметките си! А това, шегувайки се, го отправям по-скоро към мажовците, защото всяка уважаваща себе си публична компания, трябва да може да раздаде поне половината си печалба под формата на дивидент!

Коментар

• Изобщо не си мислете, че понеже не са на 1ст. няма и други донки- поне 30% са такива, че даже има арменски и космически донки

Коментар

Е, ти пък много на сериозно се (го) взема... Чак почна и на математика да ме учиш!?! Свиркай си, не се връзвай толкова, ще ти излязат бръчки...
                    Не бе колега, виждам че и ти се майтапиш. Не го вземай на сериозно.

Всички знаем, че акция която се търгува по една стотинка няма как да плати 3 стотинки дивидент.
                    Търговията с тази артия е просто игра на "Черна Донка". Накрая някой ще остане с Донката в ръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Това да не е "Бисери и вицове" ?
                      Като разделиш печалбата на броя на акциите се получава числото 0,006 стотинки на акция. По шест хилядни от стотинката. Което пък е 500 (петстотин) пъти по-малко от мечтаното от теб.
                      Но нещата ще се подобрят, ако печалбата се повиши 1000 пъти, може и да дадат по 3 стинки дивидент.
                      Е, ти пък много на сериозно се (го) взема... Чак почна и на математика да ме учиш!?! Свиркай си, не се връзвай толкова, ще ти излязат бръчки...

Коментар

Е!?! Ти пък... По 3 стотинки да даде, какъв лев...
                        Това да не е "Бисери и вицове" ?
                        Като разделиш печалбата на броя на акциите се получава числото 0,006 стотинки на акция. По шест хилядни от стотинката. Което пък е 500 (петстотин) пъти по-малко от мечтаното от теб.
                        Но нещата ще се подобрят, ако печалбата се повиши 1000 пъти, може и да дадат по 3 стинки дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          И кво казваш? Да дадат по лев на акция дивидент
                          Имам шитове! Не препоръчвам на никого нищо, освен на Комисията да спре да се занимава с глупости
                          Е!?! Ти пък... По 3 стотинки да даде, какъв лев...

Коментар

Най-вероятно се чака поне половината от печалбата да се раздаде като дивидент! Тогава хем ще ги призная гърците, хем ще се раздвижат нещата тук!
                            И не препоръчам нито търговия, нито давам акъл на мажовците, ама няма да е зле да го направят, ако искат да се докажат, все пак...
                            И кво казваш? Да дадат по лев на акция дивидент
                            Имам шитове! Не препоръчвам на никого нищо, освен на Комисията да спре да се занимава с глупости

Коментар

• Някой от форумците ходи ли изобщо на последното ОСА - да сподели нещо интересно?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                                Айде бе!!!
                                Никой не купува,никой не продава какво чакате?
                                Най-вероятно се чака поне половината от печалбата да се раздаде като дивидент! Тогава хем ще ги призная гърците, хем ще се раздвижат нещата тук!
                                И не препоръчам нито търговия, нито давам акъл на мажовците, ама няма да е зле да го направят, ако искат да се докажат, все пак...

Коментар

Working...
                                X