IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• е то за коя година е вече така!?!?))), ако е така от2007 до сега ще са 10, не е за разправяне... - плондер та дрънка)))))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Без големи изненади тук. От 81к печалба през 2015-а до 764к загуба за 2016 г. според последният отчет.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• И каква стана, капитализацията на Топливо е по-голяма от тази на Синергон

Коментар

• Хората това са си го провизирали още със завеждане на делото и сега срещу отписване на актива отписват и провизията. Мача отдавна е игран..
          Тук е интересно хотелите в слънчака какви резултати ще изкарат след най-силния сезон.
          колкото толкова

Коментар

• Не зная и не искам да подвеждам. Но е важно да търсим правата си.
            Това, което аз намирам по въпроса за отговорност е в НК - Общи стопански престъпления

Чл. 219. Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
            Чл. 220. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.
            Чл. 221 и т.н.
            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
              И БЕЗ КЛАУЗАТА, ВСЕКИ ТЪРСИ ОБРАТНО парите, има го в ЗЗД, сори за ш
              Чисто теоретично, (а и на практика ) дали може да се търси вина от управляващи и мажоритари за нанесени загуби на публични дружества ?
              Вероятно е доста сложно доказването на умишлени действия ,а освобождаването от отговорности на ОСА е просто формалност ?
              Въпроса касае не само Синергон , а и много други дружества на БФБ.
              Все пак сега има ново ръководство на КФН , а и нови структури за развитие на капиталовия пазар . Има и нов Закон за прилагане на мерките срещу пазарните злоупотреби ,съобразен с европейските директиви.
              Дали може да се направи нещо ,за да се избягват в бъдеще прецеденти като ХДПАТ ,Меком, Гагарин и много други.

Коментар

• И БЕЗ КЛАУЗАТА, ВСЕКИ ТЪРСИ ОБРАТНО парите, има го в ЗЗД, сори за ш
                Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
                Mисля си след като Синергон е загубил дело за един от имотите, който взе прескъпо от свързана фирма на Бедо и и е направил обезценка за 4,7 млн. лв.(в последния отчет) не трябва ли да си търси парите от продавача на имота...
                Аз като си купувах апартамент, в нот. акт адвоката ми беше включил клауза: "При съдебно отстраняване от имота, продавача дължи връщане на платената сума + неустойка"
                Интересно ми е ако няма такава клауза, как стои въпроса....
                ако някой е наясно може да сподели...
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
                  Mисля си след като Синергон е загубил дело за един от имотите, който взе прескъпо от свързана фирма на Бедо и и е направил обезценка за 4,7 млн. лв.(в последния отчет) не трябва ли да си търси парите от продавача на имота...
                  Аз като си купувах апартамент, в нот. акт адвоката ми беше включил клауза: "При съдебно отстраняване от имота, продавача дължи връщане на платената сума + неустойка"
                  Според мен тези пари няма да ги види никога. Тук по-скоро става въпрос за схема за източване на предприятието от мажоритаря.

Коментар

• Mисля си след като Синергон е загубил дело за един от имотите, който взе прескъпо от свързана фирма на Бедо и и е направил обезценка за 4,7 млн. лв.(в последния отчет) не трябва ли да си търси парите от продавача на имота...

Коментар

• ???

Първоначално изпратено от Sharky's Разгледай мнение
                      Тука темата трябва да се прекръсти - "28"....
                      ???

Коментар

• ???

Първоначално изпратено от Sharky's Разгледай мнение
                        Тука темата трябва да се прекръсти - "28"....

Коментар

• Тука темата трябва да се прекръсти - "28"....
                          колкото толкова

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                            Че какво лошо има, знаеш ли колко е балансовата стойност на акция тук
                            само един стар новотел да шитне арменския поп - надхвърля капитализацията двойно !!! Не се литкайте по балонерски изпълнения, не гледайте тълпата - има обезценени под дъното направо, забили са се като гръмоотводи два етажа под дъното

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                              Само едно се притеснявам, да не тругнат и тия тука по пътеката на Биовет?!
                              Че какво лошо има, знаеш ли колко е балансовата стойност на акция тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavchev Разгледай мнение
                                В последния отчет пише черно на бяло, че Ераст ЕООД в края на юни 2016 година вече притежава 1 477 543 акции от Синергон холдинг АД.
                                Я да видим кой пак е сърбал с голямата лъжица!

Не е препоръка.

Само едно се притеснявам, да не тругнат и тия тука по пътеката на Биовет?!
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

Working...
                                X