е то за коя година е вече така!?!?))), ако е така от2007 до сега ще са 10, не е за разправяне... - плондер та дрънка)))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)
Collapse
X
-
Не зная и не искам да подвеждам. Но е важно да търсим правата си.
Това, което аз намирам по въпроса за отговорност е в НК - Общи стопански престъпления
Чл. 219. Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети на предприятието или на стопанството, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.
Чл. 220. (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Длъжностно лице, което съзнателно сключи неизгодна сделка и от това произлезе значителна вреда за стопанството или за учреждението, предприятието или организацията, които то представлява, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години, като съдът може да постанови лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6.
Чл. 221 и т.н.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеИ БЕЗ КЛАУЗАТА, ВСЕКИ ТЪРСИ ОБРАТНО парите, има го в ЗЗД, сори за ш
Вероятно е доста сложно доказването на умишлени действия ,а освобождаването от отговорности на ОСА е просто формалност ?
Въпроса касае не само Синергон , а и много други дружества на БФБ.
Все пак сега има ново ръководство на КФН , а и нови структури за развитие на капиталовия пазар . Има и нов Закон за прилагане на мерките срещу пазарните злоупотреби ,съобразен с европейските директиви.
Дали може да се направи нещо ,за да се избягват в бъдеще прецеденти като ХДПАТ ,Меком, Гагарин и много други.
Коментар
-
И БЕЗ КЛАУЗАТА, ВСЕКИ ТЪРСИ ОБРАТНО парите, има го в ЗЗД, сори за шПървоначално изпратено от cam Разгледай мнениеMисля си след като Синергон е загубил дело за един от имотите, който взе прескъпо от свързана фирма на Бедо и и е направил обезценка за 4,7 млн. лв.(в последния отчет) не трябва ли да си търси парите от продавача на имота...
Аз като си купувах апартамент, в нот. акт адвоката ми беше включил клауза: "При съдебно отстраняване от имота, продавача дължи връщане на платената сума + неустойка"
Интересно ми е ако няма такава клауза, как стои въпроса....
ако някой е наясно може да сподели...Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от cam Разгледай мнениеMисля си след като Синергон е загубил дело за един от имотите, който взе прескъпо от свързана фирма на Бедо и и е направил обезценка за 4,7 млн. лв.(в последния отчет) не трябва ли да си търси парите от продавача на имота...
Аз като си купувах апартамент, в нот. акт адвоката ми беше включил клауза: "При съдебно отстраняване от имота, продавача дължи връщане на платената сума + неустойка"
ако някой е наясно може да сподели...
Коментар
-
Mисля си след като Синергон е загубил дело за един от имотите, който взе прескъпо от свързана фирма на Бедо и и е направил обезценка за 4,7 млн. лв.(в последния отчет) не трябва ли да си търси парите от продавача на имота...
ако някой е наясно може да сподели...
Коментар
-
???
Първоначално изпратено от Sharky's Разгледай мнениеТука темата трябва да се прекръсти - "28"....
Коментар
-
???
Първоначално изпратено от Sharky's Разгледай мнениеТука темата трябва да се прекръсти - "28"....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеЧе какво лошо има, знаеш ли колко е балансовата стойност на акция тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеСамо едно се притеснявам, да не тругнат и тия тука по пътеката на Биовет?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavchev Разгледай мнениеВ последния отчет пише черно на бяло, че Ераст ЕООД в края на юни 2016 година вече притежава 1 477 543 акции от Синергон холдинг АД.
Я да видим кой пак е сърбал с голямата лъжица!
Не е препоръка.
Само едно се притеснявам, да не тругнат и тия тука по пътеката на Биовет?!“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар