IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    30млн конвертирани на левче
    Сега остава да видим и кой точно е конвертирал!
    И сега накъде?

    Коментар


    • 30млн конвертирани на левче
      Сега остава да видим и кой точно е конвертирал!

      Коментар


      • Сподели изводите ти...моля...сигурно ще има хора на който им е интересна темата?

        Коментар


        • Нищо не мога да споделя за нечии усещания. Не подозирах за тях. Имам други изводи.

          Коментар


          • Усещане...нищо конкретно...цената стой на едно място вече седем години и повече,значи на някой му е необходима тази цена!конвертиране,продажба на имоти за 20мил, а и неистово напъване(успешно). Да се остане във Софикс...просто разсъждавам на глас...някой ако има умни идеи да споделя...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
              Благодаря колега...идея какво се мъдри тук?определено нещо се случва
              Какво те кара да мислиш че нещо се случва ?

              Коментар


              • Благодаря колега...идея какво се мъдри тук?определено нещо се случва

                Коментар


                • 10 Април 2018 Шесто лихвено плащане по конвертируеми облигации, ISIN код BG2100003156 и плащане на главница
                  и/или конвертиране на емисията

                  Коментар


                  • Знаете ли кога свършва конвертирането?
                    и защо се напънаха така силно да останат в Софикс?

                    Коментар


                    • На 15.03.2018 г. беше финализирана сделка от „ИХБ Електрик” АД, непряко дъщерно дружество на „Индустриален холдинг България“ АД, за продажба на съвкупност от недвижими имоти, собственост на „ИХБ Електрик“ АД, ведно с разположените на тяхната територия сгради, продажба на съвкупност от трайно прикрепените съоръжения, намиращи се в недвижимите имоти и за продажба на договори за извършване на строителни работи в тях. Общата цена по сделката е 20 333 хил. лева.

                      Коментар


                      • Предполагам по обявата, че ще вземат към 9 млн. евро?

                        "Началната тръжна цена на съвкупността от обекти на недвижима собственост съгласно Приложениe № 1 е 8 000 000 /осем милиона/ евро или левовата им равностойност по фиксирания курс на БНБ, в деня на плащането, в която цена не е включен ДДС, ако такъв се дължи. Относно вещите съгласно Приложение № 2 началната тръжна цена е в размер на 177 000 /сто седемдесет и седем хиляди/ евро или левовата им равностойност по фиксирания курс на БНБ в деня на плащането, в която цена не е включен ДДС, ако такъв се дължи. Относно договорите, описани в Приложение № 3, купувачът поема ангажимент за възстановяване на ИХБ Електрик на разходите, направени от дружеството до този момент по тези договори, доказани с договори и фактури, към датата на прехвърляне на имотите, общо в размер до 1 000 000 /един милион/ евро или левовата им равностойност по фиксирания курс на БНБ в деня на плащането, без включен дължимият ДДС и за заместване в дълг на ИХБ Електрик по тези договори.

                        Всички активи, включени в търга, се продават анблок. Предложената цена не може да бъде по-ниска от началната цена. Разходите по прехвърляне са изцяло за сметка на купувача."

                        Коментар


                        • През м. Декември 2017 година Съвета на директорите на ИХБ Електрик АД обяви провеждането на търг с явно наддаване за продажба на съвкупност от обекти на недвижима собственост – поземлени имоти, заедно с построените в тях сгради в едно със съоръженията трайно прикрепени към тях и на договори за извършване на строителни работи в недвижимите имоти. В резултат на взетото решение, към 31.12.2017 г. активи на стойност 9,120 х. лв. са рекласифицирани като активи, държани за продажба (представени като текущи активи (елемент „Други“ на Материалните запаси – код 1-0077). Общата балансова стойност на активите на Групата, държани за продажба към 31.12.2017 г. са 16,906 хил.лв, от които в обхвата на търга са активи с балансова стойност 14,257 хил.лв.

                          На обявената дата през януари 2018 г., на търга се яви един участник, който е избран за спечелил търга. Съгласно Правилата за провеждане на търга, спечелилият участник е номинирал лице, с което да бъде сключена сделката, което е дружество под общ контрол с ИХБ АД. Съгласно разпоредбите на чл. 114, ал. 3 от ЗППЦК, Управителният съвет на ИХБ АД е дал одобрение за сключване на сделката само след предварително одобрение, на основание чл. 236, ал. 2, т. 2 от Търговския закон, от Общо събрание на акционерите на „ИХБ Електрик“ АД. Общото събрание на акционерите на ИХБ Електрик АД е дало одобрение на проведеното на 12.02.2018 г. ОСА. Комисията за финансов надзор е уведомена, съгласно разпоредбите на ЗППЦК. Към датата на обявяване на настоящото публично уведомление сделката все още не е сключена.

                          ...

                          Финансовият резултат преди данъчно облагане към 31 декември 2017 г. е печалба от 4,974 х. лв. спрямо загуба от 6,581 х. лв. за същия период на 2016 г. Резултатът след данъчно облагане е печалба от 3,397 х. лв. спрямо загуба 7,429 х. лв. за същият период на предходната година.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                            Не става дума за това, че не искам да говоря с теб.
                            Мисля, че не е редно!
                            Субективно и неангажиращо мнение.
                            Разбирам те и уважавам мнението и желанието.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение

                              Естествено, че можем само да предполагаме - няма как да знаем със сигурност. За това и винаги пиша, че предполагам.... А пък щом не искаш да говориш директно....твоя воля.
                              Не става дума за това, че не искам да говоря с теб.
                              Мисля, че не е редно!
                              Субективно и неангажиращо мнение.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                                Същото викам и аз! Очевидно кредитори тук са облигационерите, а платец - дружеството.
                                Ама ти много искаш да говорим пряко, директно! На мен нещо не ми се ще

                                Ако предположим, повтарам - само предполагаме, че има някаква връзка между облигационерите и дружеството или негови акционери, очевидно е, че предварително ще се е състоял диалог или монолог, според както, и съответно са съобразени всички интереси.
                                Като казвам съобразени то имам предвид, че за интереса на дружеството, на мажоритаря, на облигационерите е мислено и разсъждавано грижливо и продължително.
                                За интереса на миноритарите, какво да кажа за него??? Просто не знам. Ще видим като стане работата.
                                Естествено, че можем само да предполагаме - няма как да знаем със сигурност. За това и винаги пиша, че предполагам.... А пък щом не искаш да говориш директно....твоя воля.

                                Коментар

                                Working...
                                X