IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Това беше, - сагата приключи ! -мълчаливо съгласие си имаме

    Коментар


    • Колко бяха дните за произнасяне на КФН 15 или 10 работни...?;-

      14 Окт. 2021 | ЗА ИНВЕСТИТОРИ
      Търгово предложение по чл. 149, ал. 6 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК) получено от “Буллс” АД, гр. София за закупуване акции на „Индустриален холдинг България” АД



      17,00ч. ?-29,10,2021г.-ще...

      Last edited by inta53; 29.10.2021, 14:00.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

        Какво се опитва да ни каже мажото? Приемайте търговото на 2.04, защото повече няма да получите в следващите 5 години
        Явно от много дървета, не може да се види гората

        ще изчакам да чуя и други мнения, за да споделя моето - не искам да влияя ...

        Това в което съм убеден, е че на 2,04 КФН няма да удобри

        Коментар


        • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

          И аз така го чета. Според мен това се опитват да кажат, че няма обратното изкупуване да вдига цената след това. Но все пак ако не бяха вкарали тези точки в дневния ред - изобщо нямаше да има обратно изкупуване, а и не пречи след една година на следващото събрание да се промени рейнджа.
          Обратното изкупуване няма да вдига цената, но пък ще я поддържа.... Или се лъжа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

            Какво се опитва да ни каже мажото? Приемайте търговото на 2.04, защото повече няма да получите в следващите 5 години
            И аз така го чета. Според мен това се опитват да кажат, че няма обратното изкупуване да вдига цената след това. Но все пак ако не бяха вкарали тези точки в дневния ред - изобщо нямаше да има обратно изкупуване, а и не пречи след една година на следващото събрание да се промени рейнджа.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

              Какво се опитва да ни каже мажото? Приемайте търговото на 2.04, защото повече няма да получите в следващите 5 години
              И аз мисля, че това е посланието. Имам акции...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                Съобщение за инвеститори: Актуализирана покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България” АД.


                г/ Максимален размер на цената на изкупуване – 2.04 лв. на акция;

                Какво се опитва да ни каже мажото? Приемайте търговото на 2.04, защото повече няма да получите в следващите 5 години

                Коментар


                • [QUOTE=Toranaga;n3817970]Съобщение за инвеститори: Актуализирана покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България” АД.

                  21 октомври 2021 | 17:15





                  5. Приемане на решение за стартиране на нова процедура за обратно изкупуване на собствени акции на „Индустриален Холдинг България” АД.

                  Проект за решение: На основание чл. 187б от ТЗ и чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК Общото събрание на акционерите приема решение за стартиране на нова процедура за обратно изкупуване на собствени акции от капитала на „Индустриален Холдинг България” АД при следните условия:

                  а/ Максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – до 3% за всяка една календарна година от срока за обратно изкупуване по б. б/ от общия брой акции, издадени от „Индустриален Холдинг България” АД, но не повече от 10% общо за целия период на обратно изкупуване и не повече от 10 % от капитала на Дружеството;

                  б/ Срок за извършване на изкупуването – до 5 /пет/ години, считано от приемане на решението за обратно изкупуване на собствени акции на „Индустриален Холдинг България” АД;

                  в/ Минимален размер на цената на изкупуване – 1.00 лв. на акция;

                  г/ Максимален размер на цената на изкупуване – 2.04 лв. на акция;

                  "......




                  Ако до 10 дни получат окончателна забрана, къде ще отиде точка 5, -с нейните параметри?

                  Коментар


                  • Съобщение за инвеститори: Актуализирана покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България” АД.

                    21 октомври 2021 | 17:15



                    На 21.10.2021 г. в „Индустриален холдинг България” АД на основание чл. 115, ал. 8 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК е представен списък с въпроси, включени от „ДЗХ“ АД, ЕИК 130020928 по реда на чл. 223а от Търговския закон (ТЗ) в дневния ред на извънредното Общо събрание на акционерите на „Индустриален Холдинг България” АД, свикано на 04.11.2021 г., обявени в Търговския регистър с вписване 20211021115131 от 21.10.2021 г.



                    Приложено представяме актуализирана покана свикване на Извънредното общо събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България” АД.



                    АКТУАЛИЗИРАНА ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИТЕ НА

                    “ИНДУСТРИАЛЕН ХОЛДИНГ БЪЛГАРИЯ” АД

                    Уникален идентификационен код на събитието: IHB-EGMS04112021



                    Надзорният съвет на „ИНДУСТРИАЛЕН ХОЛДИНГ БЪЛГАРИЯ” АД, с ЕИК 121631219, /наричано по-долу за краткост „Дружеството”/, със свое решение от 11.08.2021 година, свиква извънредно Общо събрание на акционерите на Дружеството Уникален идентификационен код на събитието: IHB-EGMS04112021 на 04.11.2021 година от 10.00 часа (Източноевропейско стандартно време EET=UTC+3) / 07:00 ч. (координирано универсално време UTC), което ще се проведе в град София, на бул. Витоша № 106, Rosslyn Central Park Hotel Sofia, Конферентен етаж „С“, Конферентна Зала 1 при следния дневен ред и проекти за решение:



                    1. Вземане на решение за намаляване на капитала на Дружество на основание чл. 200, т. 2 във връзка с чл. 201, ал. 1 от Търговския закон и с чл. 13 от Устава на Дружеството и при спазване ограничението на чл. 111, ал. 2 от ЗППЦК, от 107 400 643 (сто и седем милиона четиристотин хиляди шестстотин четиридесет и три) лева на 96 808 417 (деветдесет и шест милиона осемстотин и осем хиляди четиристотин и седемнадесет) лева, чрез обезсилване на 10 592 226 (десет милиона петстотин деветдесет и две хиляди двеста двадесет и шест) броя обратно изкупени обикновени, поименни, безналични собствени акции, издадени от „Индустриален холдинг България” АД, с номинална стойност 1 (един) лев всяка.

                    Проект за решение:Общото събрание на акционерите приема решение капиталът на Дружество да бъде намален, на основание чл. 200, т. 2 във връзка с чл. 201, ал. 1 от Търговския закон и с чл. 13 от Устава на Дружеството и при спазване ограничението на чл. 111, ал. 2 от ЗППЦК от 107 400 643 (сто и седем милиона четиристотин хиляди шестстотин четиридесет и три) лева на 96 808 417 (деветдесет и шест милиона осемстотин и осем хиляди четиристотин и седемнадесет) лева, чрез обезсилване на 10 592 226 (десет милиона петстотин деветдесет и две хиляди двеста двадесет и шест) броя обратно изкупени обикновени, поименни, безналични собствени акции, издадени от „Индустриален холдинг България” АД, с номинална стойност 1 (един) лев всяка. Цел на намаляването на капитала е оптимизиране на капиталовата структура на Дружеството с оглед притежаваните собствени акции.



                    2. Промени в Устава на Дружеството, във връзка с взетото решение по т. 1 от дневния ред за намаляване на капитала на „Индустриален холдинг България” АД.

                    Проект за решение:Общото събрание на акционерите, във връзка с взетото решение по т. 1 от дневния ред за намаляване на капитала на „Индустриален холдинг България” АД, приема промени в Устава на Дружеството, както следва:

                    1. Член 6 придобива следната редакция:

                    Капиталът на Дружеството е 96 808 417 /деветдесет и шест милиона осемстотин и осем хиляди четиристотин и седемнадесет/ лева.

                    2. Член 7 придобива следната редакция:

                    /1/ Капиталът на Дружеството е разпределен в 96 808 417 /деветдесет и шест милиона осемстотин и осем хиляди четиристотин и седемнадесет/ лева броя безналични поименни акции с право на глас с номинална стойност 1 /един/ лев всяка.”

                    2. В параграф 2 от Заключителните разпоредби след израза „и с решение на Управителния съвет от 27.03.2018 г. на основание чл. 12а от Устава, във връзка с чл. 196 ТЗ, във връзка с конвертиране на издадени от Дружеството облигации в акции“ се поставя запетая и се добавя израза „и с решение на Общото събрание на Дружеството, проведено в град София на 04.11.2021 г.”



                    3. Разни.



                    4. Прекратяване действието на процедурата за обратно изкупуване на собствени акции на „Индустриален Холдинг България” АД, стартирана съгласно решение взето от Общо събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България“ АД, проведено на 29.06.2017 г. по точка 13 от дневния ред, считано от датата на вземане на настоящото решение.

                    Проект за решение: Общото събрание на акционерите прекратява действието на процедурата за обратно изкупуване на собствени акции на „Индустриален Холдинг България” АД, стартирана съгласно решение взето от Общо събрание на акционерите на „Индустриален холдинг България“ АД, проведено на 29.06.2017 г. по точка 13 от дневния ред, считано от датата на вземане на настоящото решение.



                    5. Приемане на решение за стартиране на нова процедура за обратно изкупуване на собствени акции на „Индустриален Холдинг България” АД.

                    Проект за решение: На основание чл. 187б от ТЗ и чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК Общото събрание на акционерите приема решение за стартиране на нова процедура за обратно изкупуване на собствени акции от капитала на „Индустриален Холдинг България” АД при следните условия:

                    а/ Максимален брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – до 3% за всяка една календарна година от срока за обратно изкупуване по б. б/ от общия брой акции, издадени от „Индустриален Холдинг България” АД, но не повече от 10% общо за целия период на обратно изкупуване и не повече от 10 % от капитала на Дружеството;

                    б/ Срок за извършване на изкупуването – до 5 /пет/ години, считано от приемане на решението за обратно изкупуване на собствени акции на „Индустриален Холдинг България” АД;

                    в/ Минимален размер на цената на изкупуване – 1.00 лв. на акция;

                    г/ Максимален размер на цената на изкупуване – 2.04 лв. на акция;

                    д/ Овластява Управителния съвет на „Индустриален Холдинг България” АД да определи всички останали параметри на обратното изкупуване и да извърши всички необходими действия в изпълнение на решенията на Общото събрание на акционерите.





                    Поканват се всички акционери или упълномощени от тях лица да участват в Общото събрание. Право да участват и гласуват в Общото събрание на акционерите имат само лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар АД (ISIN код на емисията BG1100019980) като акционери 14 дни преди датата на Общото събрание, т.е. 21.10.2021 година.

                    Към датата на решението за свикване на Общото събрание на акционерите – 11.08.2021 година общият брой на акциите с право на глас от капитала на Дружеството е 107 400 643 бр. Към същата дата Дружеството е изкупило обратно 10 592 226 броя собствени акции, упражняването на права по които, в т.ч. правото на глас, е преустановено на основание чл.187а, ал.3 от Търговския закон до тяхното прехвърляне.

                    Тази покана, заедно с писмените материали, свързани с дневния ред на Общото събрание на акционерите, се публикува на интернет страницата на Дружеството – www.bulgariaholding.com в раздел „За инвеститори“ / „Общо събрание на акционерите“ (https://www.bulgariaholding.com/bg/o...na-akcionerite) за времето от обявяване на поканата в Търговския регистър до приключването на Общото събрание на акционерите.

                    Писмените материали по чл. 224 от Търговския закон /ТЗ/ са на разположение на акционерите и на адрес в гр. София, ул. Проф. Фритьоф Нансен № 37А, ет. 7, всеки работен ден от 15.00 часа UTC+3 до 17.00 часа UTC+3, считано от датата на обявяване на поканата в Търговския регистър. Материалите се получават от акционерите срещу документ за самоличност, а от пълномощниците на акционерите - срещу представяне на изрично писмено пълномощно, оригиналът на което остава в архива на Дружеството.

                    Лица, притежаващи заедно или поотделно най-малко 5 на сто от капитала на Дружеството, могат да искат включването на въпроси и да предлагат решения по вече включени въпроси в дневния ред на Общото събрание по реда на чл.223а от ТЗ, като за целта не по-късно то 15 дни преди откриването на Общото събрание представят за обявяване в Търговския регистър списък на въпросите, които ще бъдат включени в дневния ред и предложенията за решения. Акционерите представят на Комисията за финансов надзор и на Дружеството най-късно на следващия работен ден след обявяването на въпросите в Търговския регистър материалите по чл.223а, ал.4 от ТЗ.

                    Акционерите имат право да поставят въпроси по време на Общото събрание. Акционерите имат правото да правят по същество предложения за решения по всеки въпрос, включен в дневния ред и при спазване изискванията на закона, като ограничението по чл. 118, ал. 3 от ЗППЦК се прилага съответно.

                    Акционерите имат право да упълномощават всяко физическо или юридическо лице да участва и да гласува в Общото събрание от тяхно име при спазване на следните правила, които са оповестени и на интернет страницата на Дружеството www.bulgariaholding.com:
                    1. Пълномощник на акционер може да бъде и член на Управителния или Надзорния съвет на Дружеството, ако упълномощителят изрично е посочил начина на гласуване по всяка от точките от дневния ред;
                    2. Пълномощникът има същите права да се изказва и да задава въпроси на Общото събрание, както акционерът, когото представлява.
                    3. Пълномощникът е длъжен да упражнява правото на глас в съответствие с инструкциите /указанията/ на упълномощителя, съдържащи се в пълномощното.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

                      Не съм съгласен. Морал трябва да има във всичко!

                      А за тук в частност - на БФБ сме се нагледали на какви ли не работи, но тук не се опитват да се отпишат на цена 0.85 лв (виждали сме такива работи), а просто да направят търгово, за да отговорят на закона и то на цена 2.04лв.
                      + е от мен !!! Заслужаваш повече +, но не мога да ги кликна ..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от itest Разгледай мнение

                        на борсата морал няма!
                        Не съм съгласен. Морал трябва да има във всичко!

                        А за тук в частност - на БФБ сме се нагледали на какви ли не работи, но тук не се опитват да се отпишат на цена 0.85 лв (виждали сме такива работи), а просто да направят търгово, за да отговорят на закона и то на цена 2.04лв.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от itest Разгледай мнение

                          на борсата морал няма!
                          За съжаление си прав, но все пак всеки може да допринесе в тази посока !

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

                            Съгласен съм с последните ти 2 изречения, но не мога да приема да има предложение за търгово на печелившо д-во под стойноста на активите !!!
                            Много ниско ти е летвата за моралните и пазарни стойности.
                            Ако не бяха изкупували щяхме да купим и на по- ниски нива. Не виждам никакво предимство. Ако няма адекватни оценки, то няма да има борса - така го виждам.
                            А що се отнася до критиките - за съм критикувал и Банев и сигнали в КФН и прокуратурата, а това че не са взети адекватни мерки си е малко Бг. особеност ...

                            Поддържам виждането и мнение, че търгово под стойноста на активите е неприемливо .
                            на борсата морал няма!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

                              Съгласен съм с последните ти 2 изречения, но не мога да приема да има предложение за търгово на печелившо д-во под стойноста на активите !!!
                              Много ниско ти е летвата за моралните и пазарни стойности.
                              Ако не бяха изкупували щяхме да купим и на по- ниски нива. Не виждам никакво предимство. Ако няма адекватни оценки, то няма да има борса - така го виждам.
                              А що се отнася до критиките - за съм критикувал и Банев и сигнали в КФН и прокуратурата, а това че не са взети адекватни мерки си е малко Бг. особеност ...

                              Поддържам виждането и мнение, че търгово под стойноста на активите е неприемливо .
                              Просто аз се опитвам да съм обективен. Иначе и моят интерес е да има търгово на 4 лева да си махна акциите и повече да не ги гледам.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

                                Дежурно критиките са насочени към най-добрите, а не към тези, които заслужават критиките. Не го разбирам защо е така, ама последната една година най-големите критики бяха към Алтерко и Доверие – най-добре представящите се компании.

                                Сега Индустрилен холдинг България ... тази акция седя на нива около 1 лв последните над 10 години, цената се поддържаше от обратното изкупуване, ако него го нямаше не знам на колко стотинки щеше да падне. Купуват акции на 0.95 лв, минават прага от 50% и отправят търгово (отделен е въпросът, че те са си над 50% от край време фактически чрез 10те % обратно изкупени акции, но не и според безумния ни закон). Помниш ли някога такъв случай, в който да купи някой мажо акции на дадена цена, с което да мине праг и да отправи търгово с цена 115% над цената, на която е купил акциите? Аз нямам спомен, но може и да пропуснам и да има търгови предложители дето са вдигали цената със стотици проценти.
                                Съгласен съм с последните ти 2 изречения, но не мога да приема да има предложение за търгово на печелившо д-во под стойноста на активите !!!
                                Много ниско ти е летвата за моралните и пазарни стойности.
                                Ако не бяха изкупували щяхме да купим и на по- ниски нива. Не виждам никакво предимство. Ако няма адекватни оценки, то няма да има борса - така го виждам.
                                А що се отнася до критиките - за съм критикувал и Банев и сигнали в КФН и прокуратурата, а това че не са взети адекватни мерки си е малко Бг. особеност ...

                                Поддържам виждането и мнение, че търгово под стойноста на активите е неприемливо .

                                Коментар

                                Working...
                                X