Добре, разбрахме, че си си купил Успех с ракетата!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)
Collapse
X
-
Капитал Дейли
Юнион груп вече е собственик на 97% от Дунав турс
Компанията "Юнион груп" е станала собственик на 97% от капитала на круизната "Дунав турс", след като е купила и дела на "Индустриален холдинг България". Преди няколко дни от холдинга съобщиха, че са продали цялото си участие от 48.44% от капитала на "Дунав турс" за 7.75 млн. евро. Вчера от продавача поясниха, че акциите са продадени на другия голям акционер, "Юнион груп". Продажбата беше направена с аргумента, че "ИХ България" иска да се съсредоточи върху основната си дейност – морски транспорт, пристанища и машиностроене. Промяната на собствеността все още не е вписана в Търговския регистър.
Сделка между съдружници
От "Юнион груп" засега не са давали никаква информация какво смятат да правят, след като придобиват мажоритарен дял в "Дунав турс". Пред "Капитал Daily" от компанията обясниха, че с дейността на круизното дружество се занимава членът на борда Светослав Радев, който обаче отсъства и ще може да даде коментар едва в края на седмицата. Радев е един от основните акционери в "Юнион груп" с 25%, малка част от които държи пряко, а останалите - чрез фирмата си РГС.
Същият дял имат и останалите съдружници – Иван Радев, Емануил Манолов и Емил Иванов, който държат по-голяма част от капитала чрез свои дружества и имат малко пряко участие. Компанията "Юнион груп" е близка до "ИХ България", като нейни акционери са били съдружници с Димитър Желев, един от основателите на холдинга. "Юнион груп" беше основният акционер в Юнионбанк до продажбата й на унгарската МКБ. Желев е бил изпълнителен директор на банката преди сделката по смяна на собствеността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеОчаквано. Голям глад за ликвидност ги мъчи тук, с тоя бизнес в тази конюнктура.
И понеже пазарната цена е далеч под номинала и не върви да се прави пак увеличение, а и номера с конвентируемите вече се поизтърка, са му намерили цаката по друга линия...Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеОчаквано. Голям глад за ликвидност ги мъчи тук, с тоя бизнес в тази конюнктура.
И понеже пазарната цена е далеч под номинала и не върви да се прави пак увеличение, а и номера с конвентируемите вече се поизтърка, са му намерили цаката по друга линия...Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Честито!
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИХ България АД продаде дела си в Дунав Турс за 7,75 млн. евроМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИнтересна структура са тия.
Яко ливъридж. Доста рисково, но пък имат гърба на мощни фин. институции свързани с мажо - ПФ, банка, застраховател... Ако изкараме късмет световната икономика да тръгне към възход, тук могат да потекат големи печалби. Баланса е респектиращ - и като активи и като пасиви
Имам, но скромно пакетче... да съм в игратаThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИнтересна структура са тия.
Яко ливъридж. Доста рисково, но пък имат гърба на мощни фин. институции свързани с мажо - ПФ, банка, застраховател... Ако изкараме късмет световната икономика да тръгне към възход, тук могат да потекат големи печалби. Баланса е респектиращ - и като активи и като пасиви
Имам, но скромно пакетче... да съм в играта
Коментар
-
Интересна структура са тия.
Имам, но скромно пакетче... да съм в играта
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНе искам да те притеснявам Симов, ама ЕБИТДА-та им е на +
А за загубата тежат и - загуба от курсови разлики, нетно (7,756)
Причината са кредити в долари и йени.
А като погледвеш от началато на годината до сега и двете валути са паднали прилично и ако тренда се запази, току виж отчели печалба от курсови разлити 7-10 мил за Ку1....
Проблемите при това дружество могат много лесно да се цитират, но по-добре не ме изпробвайте щото от мен отрова тук може да се лее в изобилие.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Не искам да те притеснявам Симов, ама ЕБИТДА-та им е на +
А за загубата тежат и - загуба от курсови разлики, нетно (7,756)
Причината са кредити в долари и йени.
А като погледвеш от началато на годината до сега и двете валути са паднали прилично и ако тренда се запази, току виж отчели печалба от курсови разлити 7-10 мил за Ку1....
Коментар
Коментар