Първоначално изпратено от XY
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)
Collapse
X
-
Продадох преди отчета на 1,21, честно казано очаквах малко по-лоши резултати, но дори и при тези компанията фундаментално изглежда скъпа. Ясно е, че в цената има и нещо като "опционна премия", но за да се реализера този сценарий според мен е нужно почти двойно увеличение на ЕБИТДА, коета честно казано не ми се струва много вероятно в следващите 1-2 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеАз гледам предимно ЕБИТДА. Там нещата ми се струват добре.
От сайта могат да се научат някой неща и да се следят тенденциите свързани с морския транспорт. Считам че ще е полезен за настоящите и потенциални инвеститори тук.Last edited by Poncho; 28.02.2014, 14:26.
Коментар
-
20 милиона печалба - 85 пазарна капитализация. П/Е ~ 4 и това за един от сините чипове.
Освен това генерира доста добър свободен паричен поток, имаме 13 милиона за амортизации
Печалбицата нещо се забавя, ама това няма да е така (вероятно) през тази година.
За мен си струва инвестицията към момента, аз съм влязъл на 1.16 средноМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеНе плюя, а гледам да се придържаме към реалността. Защото следващите отчети като почнат да вадят по 500 хиляди печалба и ще почнат да разпродават хаховците, защото печалбата се е сринала.
Има намаляване на дълга, което е добре, ебитда е 20 млн. при 200 млн. EV, което не е чак толкова лошо в интерес на истината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеEх, много обичаш да плюеш тази акция, а колко е ЕБИТДА?
Общите задължения за годината падат с близо 42 млн.
Има намаляване на дълга, което е добре, ебитда е 20 млн. при 200 млн. EV, което не е чак толкова лошо в интерес на истината.
Коментар
-
Eх, много обичаш да плюеш тази акция, а колко е ЕБИТДА?
Общите задължения за годината падат с близо 42 млн.
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеот които над 18 млн. са еднократни от прибраните пари от права на акционери, като ги махнеш излиза, че холдингът връзва 1-2 млн. нетна печалба или п/е от 35-40. Но самото излизане на печалба от дейността пак си е добра новина, макар че и тези 1-2 млн. са благодарение на разлики от валутни курсове.
Коментар
-
Konsultant
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеот които над 18 млн. са еднократни от прибраните пари от права на акционери, като ги махнеш излиза, че холдингът връзва 1-2 млн. нетна печалба или п/е от 35-40. Но самото излизане на печалба от дейността пак си е добра новина, макар че и тези 1-2 млн. са благодарение на разлики от валутни курсове.
Коментар
-
от които над 18 млн. са еднократни от прибраните пари от права на акционери, като ги махнеш излиза, че холдингът връзва 1-2 млн. нетна печалба или п/е от 35-40. Но самото излизане на печалба от дейността пак си е добра новина, макар че и тези 1-2 млн. са благодарение на разлики от валутни курсове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНа 2.20 мисля да сме преди лятото
За неследящите позицията само да отбележа, че ливъриджа доста намаля последните 2-3 години, аз затова и станах доста булиш тук
Да не забравяме, че това е един от сините чипове, така че чужденци и институционални ще го купуват
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнениеКакто Ал. Николов сподели експертното си мнение тук
професионалните инвеститори имат много по-големи планове относно възстановяването на БГ фондовиат пазар в сравнение с играчите, дебнещи да вържат за промоция Пица+Кола, Бира+2 кебапчета и т.н. ...
нека пазара покаже силата си ... СЕГА!!! и нека балъците да започнат да залагат коли,апартаменти, тъщи, роднини, къщи и обувки за да започнат да купуват 'Артии на БФБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнениетой и хима на 1.20 лв им беше скъп на някои, но сега го купуват на 2.20лв. Разбира се това не е препоръка за сделка с акции, нито твърдя че цената ще стане 2.20, но е ридно да отбележим че е и мало такива цени преди 5г
За неследящите позицията само да отбележа, че ливъриджа доста намаля последните 2-3 години, аз затова и станах доста булиш тук
Да не забравяме, че това е един от сините чипове, така че чужденци и институционални ще го купуват
Коментар
Коментар