Първоначално изпратено от BSEtrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)
Collapse
X
-
Усещане...нищо конкретно...цената стой на едно място вече седем години и повече,значи на някой му е необходима тази цена!конвертиране,продажба на имоти за 20мил, а и неистово напъване(успешно). Да се остане във Софикс...просто разсъждавам на глас...някой ако има умни идеи да споделя...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеБлагодаря колега...идея какво се мъдри тук?определено нещо се случва
- 1 like
Коментар
-
На 15.03.2018 г. беше финализирана сделка от „ИХБ Електрик” АД, непряко дъщерно дружество на „Индустриален холдинг България“ АД, за продажба на съвкупност от недвижими имоти, собственост на „ИХБ Електрик“ АД, ведно с разположените на тяхната територия сгради, продажба на съвкупност от трайно прикрепените съоръжения, намиращи се в недвижимите имоти и за продажба на договори за извършване на строителни работи в тях. Общата цена по сделката е 20 333 хил. лева.
- 1 like
Коментар
-
Предполагам по обявата, че ще вземат към 9 млн. евро?
"Началната тръжна цена на съвкупността от обекти на недвижима собственост съгласно Приложениe № 1 е 8 000 000 /осем милиона/ евро или левовата им равностойност по фиксирания курс на БНБ, в деня на плащането, в която цена не е включен ДДС, ако такъв се дължи. Относно вещите съгласно Приложение № 2 началната тръжна цена е в размер на 177 000 /сто седемдесет и седем хиляди/ евро или левовата им равностойност по фиксирания курс на БНБ в деня на плащането, в която цена не е включен ДДС, ако такъв се дължи. Относно договорите, описани в Приложение № 3, купувачът поема ангажимент за възстановяване на ИХБ Електрик на разходите, направени от дружеството до този момент по тези договори, доказани с договори и фактури, към датата на прехвърляне на имотите, общо в размер до 1 000 000 /един милион/ евро или левовата им равностойност по фиксирания курс на БНБ в деня на плащането, без включен дължимият ДДС и за заместване в дълг на ИХБ Електрик по тези договори.
Всички активи, включени в търга, се продават анблок. Предложената цена не може да бъде по-ниска от началната цена. Разходите по прехвърляне са изцяло за сметка на купувача."
Коментар
-
През м. Декември 2017 година Съвета на директорите на ИХБ Електрик АД обяви провеждането на търг с явно наддаване за продажба на съвкупност от обекти на недвижима собственост – поземлени имоти, заедно с построените в тях сгради в едно със съоръженията трайно прикрепени към тях и на договори за извършване на строителни работи в недвижимите имоти. В резултат на взетото решение, към 31.12.2017 г. активи на стойност 9,120 х. лв. са рекласифицирани като активи, държани за продажба (представени като текущи активи (елемент „Други“ на Материалните запаси – код 1-0077). Общата балансова стойност на активите на Групата, държани за продажба към 31.12.2017 г. са 16,906 хил.лв, от които в обхвата на търга са активи с балансова стойност 14,257 хил.лв.
На обявената дата през януари 2018 г., на търга се яви един участник, който е избран за спечелил търга. Съгласно Правилата за провеждане на търга, спечелилият участник е номинирал лице, с което да бъде сключена сделката, което е дружество под общ контрол с ИХБ АД. Съгласно разпоредбите на чл. 114, ал. 3 от ЗППЦК, Управителният съвет на ИХБ АД е дал одобрение за сключване на сделката само след предварително одобрение, на основание чл. 236, ал. 2, т. 2 от Търговския закон, от Общо събрание на акционерите на „ИХБ Електрик“ АД. Общото събрание на акционерите на ИХБ Електрик АД е дало одобрение на проведеното на 12.02.2018 г. ОСА. Комисията за финансов надзор е уведомена, съгласно разпоредбите на ЗППЦК. Към датата на обявяване на настоящото публично уведомление сделката все още не е сключена.
...
Финансовият резултат преди данъчно облагане към 31 декември 2017 г. е печалба от 4,974 х. лв. спрямо загуба от 6,581 х. лв. за същия период на 2016 г. Резултатът след данъчно облагане е печалба от 3,397 х. лв. спрямо загуба 7,429 х. лв. за същият период на предходната година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Не става дума за това, че не искам да говоря с теб.
Мисля, че не е редно!
Субективно и неангажиращо мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
Естествено, че можем само да предполагаме - няма как да знаем със сигурност. За това и винаги пиша, че предполагам.... А пък щом не искаш да говориш директно....твоя воля.
Мисля, че не е редно!
Субективно и неангажиращо мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Същото викам и аз! Очевидно кредитори тук са облигационерите, а платец - дружеството.
Ама ти много искаш да говорим пряко, директно! На мен нещо не ми се ще
Ако предположим, повтарам - само предполагаме, че има някаква връзка между облигационерите и дружеството или негови акционери, очевидно е, че предварително ще се е състоял диалог или монолог, според както, и съответно са съобразени всички интереси.
Като казвам съобразени то имам предвид, че за интереса на дружеството, на мажоритаря, на облигационерите е мислено и разсъждавано грижливо и продължително.
За интереса на миноритарите, какво да кажа за него??? Просто не знам. Ще видим като стане работата.
Коментар
Коментар