IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Уж хубав холдинг пък умряла артията.Едно мудно бавно като че ли без желание се развиват нещата тук.

    Коментар


    • Уведомяваме всички заинтересувани, че Кораборемонтен завод „Одесос” АД прекрати участието си в дружество „Одесос ПБМ” АД, гр. Варна – ЕИК 103930885, в резултат на сключена на 12.01.2015 г. сделка за продажба на притежаваните от дружеството 1 584 000 (един милион, петстотин осемдесет и четири хиляди) броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 (един) лев всяка една, представляващи 30 % от капитала на „Одесос ПБМ” АД. Акциите са продадени на Индустриален холдинг „България” АД.


      С това участието на Индустриален холдинг България АД достигна 90% от капитала на Одесос ПБМ АД.
      Last edited by dex; 13.01.2015, 14:41.

      Коментар


      • Данета Желева – главен изпълнителен директор на "Индустриален холдинг България"

        Колко души ръководите?
        В групата на "Индустриален холдинг България" работят около 1300 души, основно в сферата на тежкото машиностроене, пристанищната дейност и морския транспорт.

        Кой момент от професионалната ви история ви се струва преломен? Защо?
        Два са ключовите моменти в кариерата ми – първият, когато през 1996 г. поех по пътя на предприемачеството и с адв. Антоанета Димоларова създадохме "ДИА консулт" – и досега една от добрите адвокатски кантори у нас, специализирана в областта на застраховането, банковото и търговското право. Вторият - през 2003 г., когато станах изпълнителен директор на "Индустриален холдинг България" – една от големите индустриални групи в България.

        Имате ли мото, принцип, който прилагате еднакво успешно и в професионалния, и в личния си живот?
        "Доверие, честност и вяра."

        Лесно ли се работи с вас?
        И да, и не. Адвокатската ми практика ме е научила да слушам внимателно и да следвам принципите си.

        Как с една дума определяте мениджърския си стил?
        Взискателна.

        Какво ви помогна да стигнете дотук?
        Завършила съм Немската езикова гимназия и Право в Юридическия факултет на Софийския университет точно в преходния период между социализма и демокрацията. По една или друга причина моето поколение и най-вече тези, които останахме в България, трябваше в ход да "импровизираме", за да градим кариера и да оцеляваме. Това, разбира се, освен трудности ни даде и много възможности, такива, каквито рядко могат да бъдат реализирани в една развита бизнес среда.

        Коя е най-голямата жертва, която сте направили в името на кариерата?
        Имах щастието да родя децата си по времето, когато все още упражнявах "свободната" адвокатска професия. В този смисъл не ми се е налагало да правя жертви в името на кариерата си, или поне не съм го чувствала по-този начин. Съпругът ми винаги ме е насърчавал, а и аз съм от поколението български жени, които можехме да разчитаме на всеотдайността на нашите майки и свекърви. Давам си сметка обаче, че това не важи за голяма част от жените, които са нямали тази подкрепа. Виждам как жените от компанията, която ръководя, рядко се връщат на работа, преди да изтекат възможностите за платен и неплатен отпуск по майчинство. Нямат законова възможност през този период дори за почасова заетост, което в професионално отношение ги дърпа автоматично години назад. Да не говорим за факта, че до 10-12 годишнината на децата им рядко могат да си позволят активна управленска кариера дори на средно ниво.

        Това, че сте жена, пречи или помага във вашия бизнес?
        Не бих искала да кажа, че пречи, но определено не помага. Значителни са предразсъдъците по отношение на жените мениджъри не само в България. И въпреки че много се говори и пише по темата, лично моето мнение е, че до голяма степен е въпрос на време, обществото, поне в Европа, да постигне тази толерантност, че да приеме истински, а не формално професионалното развитие на жените.

        Какви "мъжки" качества ви се е налагало да демонстрирате, за да ви приемат по-сериозно?
        Трудно някоя жена би могла да впечатли с проява на типично мъжки качества, напротив, в повечето случаи залагам на търпение и деликатност. Това в никой случай не изключва твърдостта и принципността в отстояването на позиции. Истината е, че присъствието на жена, освен да провокира, може да успокои и най-нажежената бизнес атмосфера.

        Има ли отговорност, която понякога ви тежи? Отговорността пред служителите ни да получават достойна оценка и възнаграждение за положения труд. Компаниите в "Индустриален холдинг България" работят в изключително динамична и конкурентна международна среда. Това поставя високо летвата, както по отношение на продукта ни, така и по отношение работата с клиента и изискванията към екипа.
        Всеки съществен пропуск в която и да е от тези посоки може да ни извади от пазара за дълго, а може би и изцяло.

        Какво се научихте да владеете, без изобщо някога да сте предполагали, че ще ви се случи?
        Напоследък улавям, че често се сещам за хубавата мъдрост "Когато си ядосан, брой до десет, преди да заговориш, ако си много ядосан – до 100". Това помага в доста конфликтни ситуации, когато всяка дума, жест, реакция имат огромно значение.

        Как си сверявате часовника, откъде се информирате?
        Компанията, която ръководя, е публично дружество, листвано на Българската фондова борса, и информацията за нас е от изключително значение – не само за конкретния бизнес, а като цяло за бизнес средата. В средата на инженери и технократи, в която работя, се старая да уча при всяка възможност.
        Днес благодарение на интернет информацията пристига мигновено. В областта на морския бизнес, а и на машиностроенето и портовата дейност професионалните издания са достъпни on-line и се актуализират няколко пъти на ден.

        Какво правите в свободното си време?
        Тъй като децата ми учат в чужбина, гледам свободното време през ваканциите им да прекарваме с тях. Не съм много спортна натура, но съпругът ми успя да събуди тази страст у мен, така че мога да кажа - плувам добре, карам ски, включително писалки, играя баскетбол и най-вече напоследък играя голф. Обичам старите филми, почти всички жанрове музика и с удоволствие отделям време за концерт или представление. Открих, че в София може да бъде купена на DVD страхотна филмова класика, и с удоволствие преоткривам филми като "Повелителят на конете", "Шофьор на такси", "Война и мир".

        Колко често пътувате?
        Обичам да пътувам и пътувам много често - не само по работа. Обичам да откривам нови места, дори в градовете, които много пъти съм посещавала. Установявам, че напоследък почивките ни са организирани предимно около голфа. Радва ме това и че в България този спорт печели все повече почитатели. Самите ни голф игрища са на изключително красиви места, които силно препоръчвам дори и само за разходка както на морето, така и в планината.

        Умеете ли да обявите край на работния ден, или той продължава дори след като си тръгнете от офиса?
        Опитвам се – не много успешно. Забелязвам обаче, че телефонът ми звъни все по-рядко. За сметка на това не смогвам с електронната поща. Не ми се иска да вярвам, че се сменя стилът на комуникация.

        Как взимате решения?
        Премислям нещата и обичам да се консултирам. Когато съм убедена, действам решително и последователно.

        Кога търсите съвет?
        Не мога да си позволя едноличните решения, дотолкова, доколкото в "Индустриален холдинг България" те засягат не само корпоративен, но и обществен интерес. Правя го винаги и не само формално.

        Бихте ли се занимавали с нещо друго?
        Бих продавала застраховки "Живот". Убедена съм в смисъла на продукта и принадената стойност, която тези застраховки дългосрочно носят на потребителите им

        Какво е нужно, за да се създаде добър екип? А добър мениджър?
        Много труд, късмет и сериозно обучение. Системата "опит - грешка" според мен вече е неприложима.

        Дефиницията на успех?
        Sky is the limit.

        За какво/на кого сте благодарна?
        На родителите си за това, че са ме научили на труд и са ми дали нужното самочувствие, и най-много на съпруга си Димитър за любовта, подкрепата и за това, че ме кара да се чувствам по-силна и по-смела.

        Какво бихте искали да постигнете от този момент нататък?
        Иска ми се да видя "Индустриален холдинг България" като силен международен бранд и фактор в отраслите, които развиваме. В същото време все по-често се вглеждам в обществени каузи най-вече в областта на образованието. През последните 10 - 20 години управляващите и обществото за съжаление се занимават основно с проблемите на висшето образование. В компаниите, които ръководя обаче, а и като цяло в промишлеността, повечето хора са със средно, а някои и с основно образование. Няма действаща у нас стратегия за развитие на професионалното обучение, а най-важното за всеки български гражданин е да може да изкарва достойно прехраната си с честен труд.

        Най-голямата ви екстравагантност?
        Предпочитам класиката.



        Източник: http://www.capital.bg/specialni_izda...a/?ref=miniurl длъжен съм да цитирам,админите да преценят дали да остане ...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
          Смяташ е добра новина да се разпродават активи.
          Цената е важна Отделно спад дълга за мен е добрата новина в случая

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
            м-дааа, затова инсайдърите обираха така в последните дни!
            Смяташ е добра новина да се разпродават активи.

            Коментар


            • м-дааа, затова инсайдърите обираха така в последните дни!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Чичо Уорън Разгледай мнение
                18 Дек 2014 | 11:08

                На 17.12.2014 г. беше финализирана сделка от „МАРЦИАНА ЛТД”, Република Маршалски острови, което дружество е еднолична собственост на „Приват инженеринг” АД, 100 % дъщерно дружество на „Индустриален холдинг България“ АД, за продажба на притежавания от дъщерното дружество моторен кораб „Марциана“ (Marciana).

                http://www.bulgariaholding.com/bg/pr...o-chl-114-al-/
                Тук трябва да става дума за сериозна сума?

                Коментар


                • 18 Дек 2014 | 11:08

                  На 17.12.2014 г. беше финализирана сделка от „МАРЦИАНА ЛТД”, Република Маршалски острови, което дружество е еднолична собственост на „Приват инженеринг” АД, 100 % дъщерно дружество на „Индустриален холдинг България“ АД, за продажба на притежавания от дъщерното дружество моторен кораб „Марциана“ (Marciana).

                  http://www.bulgariaholding.com/bg/pr...o-chl-114-al-/

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    То това е предимство, а не недостатък
                    Абе като зачезне за месеци бай маркет мейкър, все едно са те заключили в кенефа и са загасили лампата, докато по другите позиции се вихри купон.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                      Абе и доста рязко пада, ако се разсее маркет мейкъра
                      То това е предимство, а не недостатък

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                        И на мен ми е интересна и гледам да я купувам у ниското, но толкоз бързо качва, че все се изкушавам и да продавам и не мога да събера нищо съществено.
                        Абе и доста рязко пада, ако се разсее маркет мейкъра

                        Коментар


                        • И на мен ми е интересна и гледам да я купувам у ниското, но толкоз бързо качва, че все се изкушавам и да продавам и не мога да събера нищо съществено.

                          Коментар


                          • Брейй, голяма стрела е тая акция. Друго си е да имаш институционален гръб и то от активните на БФБ
                            Жалко че само 2 700 бр. около 1,05 докопах
                            Карай, имам множко от други ракети

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                              За КРЗ "Одесос" си има друга тема
                              Ще ли се сетиш защо споменавам ODES в тази тема или трябва всичко да се поднася удобно сдъвкано?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Матю Стокс Разгледай мнение
                                Инта, тоз бъзика с теб се, май


                                Че посмял ли е човек да се вземе на сериозно - рееВОЛвирал е в мънки !
                                Та , само споделих действията си ,пък който смел е да съди !

                                Коментар

                                Working...
                                X