IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
    По-долу писах - има и по-добри възможности в момента, но явно няма кой да чете.

    Всъщност - всеки си има глава на раменете, нали?
    По-добри е въпрос на гледна точка.

    Дай да вими някое твое предложение...
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • 2.8-2.84

      Коментар


      • На база есенцията нови стари предположения за цената по търговото, както и на борсата?

        Основните собственици на Първа инвестиционна банка (ПИБ) Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев не възнамеряват да отписват банката като публично дружество от Българска фондова борса - София. Това заяви за "Капитал Daily" Цеко Минев.
        "Не мислим да отписваме банката от борсата. Правим търгово предложение, защото законът го изисква", каза Минев.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
          Аз понеделник съм си приготвил да вкарам и още някой лев, па каквото сабя покаже
          По-долу писах - има и по-добри възможности в момента, но явно няма кой да чете.

          Всъщност - всеки си има глава на раменете, нали?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
            Аз понеделник съм си приготвил да вкарам и още някой лев, па каквото сабя покаже
            То на разтящ пазар ) няма да си 50% напред, а ще си 40%

            Коментар


            • http://www.capital.bg/biznes/kompani...a_otpisvat_ot/


              Основните собственици на Първа инвестиционна банка (ПИБ) Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев не възнамеряват да отписват банката като публично дружество от Българска фондова борса - София. Това заяви за "Капитал Daily" Цеко Минев. Двамата общо вече са собственици на 85% от капитала на кредитната институция, след като на 9 януари 2014 г. всеки от тях придоби допълнително по 14.92 млн. акции. Така дяловете на всеки от двамата се увеличиха от 28.94% на 42.5%. Минев и Мутафчиев са получили разрешение от БНБ за придобиването на точно такъв брой акции от банката.

              Кой продава

              Изкупени са акциите на трите дружества Domenico Ventures, Rafaela Consultants и Legnano Enterprises, каза още Цеко Минев. Първите две притежаваха по 9.72% от капитала на ПИБ, а третото - 7.68%. Domenico Ventures и Rafaela Consultants са от Британските Вирджински острови, а Legnano Enterprises е с регистрация в Кипър. Собствеността им не е ясна, поради което не се знае и кой е продавачът. Януарската сделка е била договорена и е сключена на нерегулирания пазар, т.е. цената й няма как да стане ясна. Сделките доведоха до поскъпване на акциите на банката с 15.75% през миналата седмица, като общият обем на сделките на борсата достигна 496 672 лв. при средна цена 2.90 лв. на акция. От началото на годината книжата на компанията са поскъпнали с над 19%, а ръстът за последните 12 месеца надхвърля 65%.

              "Не мислим да отписваме банката от борсата. Правим търгово предложение, защото законът го изисква", каза Минев. За мотивите за окрупняване на акционерното участие на двамата той посочи, че намерението им за изкупуване на тези дялове е отдавна, на този етап се е появила възможност и поради това сделката е осъществена сега.

              След придобиването на допълнителните акции основните собственици преминават прага от 67% и според Закона за публичното предлагане на ценни книжа са длъжни да отправят търгово предложение към останалите акционери. Предстои Комисията за финансов надзор да се произнесе по предложението. В съобщението до борсата не се уточнява предлаганата търгова цена.

              Сливане в ход

              През август 2013 г. ПИБ купи Юнионбанк (преди МКБ Юнионбанк) от унгарската MKB Bank. Крайният собственик немската Bayern LB продаде българското си поделение заради поети ангажименти за преструктуриране срещу получена държавна помощ през 2009 г. На финалната права е и продажбата на румънското поделение Nextebank.

              Преструктурирането на Юнионбанк след покупката вече е в ход, като вливането й в ПИБ е планирано да се осъществи до средата на тази година. Мениджърският екип вече е почти изцяло от представители на купувача, като именно с влизането им започна и интеграцията на двете банки през септември миналата година. През ноември и декември банката напуснаха изпълнителният й директор Анна Аспарухова и главният изпълнителен директор Мария Илиева. На този етап не е ясно дали ще се избира нов главен изпълнителен директор предвид предстоящото вливане. С по-голяма вероятност е да се избере само председател на управителния съвет.

              В ход е и синхронизирането и интегрирането на банковите условия за обслужване на клиенти, тарифите и продуктите, които се предлагат от Юнионбанк в момента, с тези на ПИБ. Интегрираните услуги и продукти ще бъдат в сила от датата на вливането на Юнионбанк в ПИБ.

              Към края на ноември 2013 г. ПИБ е трета по размер на активите в сектора. В края на септември миналата година активите й са 7.134 млрд. лв., като данни към края на годината ще бъдат публикувани в края на януари 2014 г.

              Коментар


              • Аз понеделник съм си приготвил да вкарам и още някой лев, па каквото сабя покаже
                Мнението не е препоръка за сделки!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                  Пичове и аз в Петък вкарах някой лев Първо си виках че съм се хлъзнал защото нямаше рали но сега си мисля че тази година ПИБ може като нищо да направи още едни 40%. Мисля че банките ще дръпнат тази година още доста и то има защо! ЦКБ е по добре за инвестиране според мен но съм с голяма позиция в Хим и за диверсификация ПИБ ми се вижда добра алтернатива. Пък и МКБ-то ще удари силно рамо на P&L според мен!

                  Търгово над 3 лв ми се вижда по малко вероятно но да видим. Най вероятно ще е по задължение а не да делистват.


                  Не е препоръка!
                  ПИБ е перфектна Чакаме добър отчет Чакаме да видим какво ще ни предложат момчетата едва ли биха отказали някоя хартийка на тези цени )например предложат 4, цената веднага става 3.80 ) може пък да решът да ни прецакат, да побутнатнат и 4, 10 ) тогава няма да се бъркат ) няма да е делистват, да не са луди ) браво на продалите. )

                  Коментар


                  • Пичове и аз в Петък вкарах някой лев Първо си виках че съм се хлъзнал защото нямаше рали но сега си мисля че тази година ПИБ може като нищо да направи още едни 40%. Мисля че банките ще дръпнат тази година още доста и то има защо! ЦКБ е по добре за инвестиране според мен но съм с голяма позиция в Хим и за диверсификация ПИБ ми се вижда добра алтернатива. Пък и МКБ-то ще удари силно рамо на P&L според мен!

                    Търгово над 3 лв ми се вижда по малко вероятно но да видим. Най вероятно ще е по задължение а не да делистват.


                    Не е препоръка!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
                      Цената е смешна, скоро и това ще излезе на светло
                      А дали не я казват за да минат пакетите, после търговото и после между другото ей така "Ама ние купухме Юнион за ..... П/Б"....
                      Life won't wait for you.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                        Сори ако съм засегнАл нЕкой с коментарите си.Успех на акционерите.
                        И не е лошо да питате Цеко за цената на Юнионбанк все пак.
                        Цената е смешна, скоро и това ще излезе на светло

                        Коментар


                        • В ПИБ вече няма офшорни акционери

                          Първа инвестиционна банка (ПИБ) стана първата кредитна институция, която се съобрази с новия закон, уреждащ дейността на офшорките в България. Мажоритарните акционери Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев придобиха общо 29,84 млн. акции, или 27,12% от капитала на банката. Това се казва в съобщение до Българската фондова борса. Така Минев и Мутафчиев вече притежават поравно 42,5% от капитала, или общо 85%. Продавачите не се съобщават, но от броя акции със сигурност може да се заключи, че това са регистрираните на Британските Вирджински острови „Рафаела кънсалтънтс“ и „Доменико венчърс“, както и кипърската „Легнано ентърпрайсис“.

                          Законът за офшорките влезе в сила тази седмица, след като беше публикуван в „Държавен вестник“. С него се забранява на дружества, регистрирани в офшорни зони, да притежават пряко или косвено акции в банки, застрахователни компании, пенсионни фондове, както и да участват в над 20 сектора от икономиката. В ПИБ проблемни бяха само двете компании от Британските Вирджински острови (БВИ), които притежаваха 21,39 млн. акции, или 19,4% от капитала. За „Легнано ентърпрайсис“ законът Цонев-Пеевски не се отнася, защото Кипър не е офшорна зона според родното законодателство (България има спогодба за обмен на данъчна информация с островната страна - б.р.).http://pressadaily.bg/publication/32...B5%D1%80%D0%B8

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            Ще предложат цена под 3 лева и няма да им пука дали ще приемете
                            Дори мисля че ще се надяват да не приемаме ...в смисъл нямат идея за делистване а за формално изпълнение на закона.
                            Относно цената ако се сбъднат очакванията за световната икономика към края на 2014 - 4,5 до 5,50 лева ще е
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Сори ако съм засегнАл нЕкой с коментарите си.Успех на акционерите.
                              И не е лошо да питате Цеко за цената на Юнионбанк все пак.
                              Life won't wait for you.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Е това е въпросът? Но е обществена тайна, че това са си техни компании,така че едва ли цената е по-висока от текущата.
                                Вярно ли ? Аз пък знам, че живеем в един глобален свят на парите - което също е обществена тайна
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X