Първоначално изпратено от IvanG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Last edited by andy2000; 28.06.2014, 12:37.
-
Konsultant
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеПонеже покрай банките се завъртя и темата за валутния борд - имате ли идея къде на сайта на БНБ има информация за левовете в обращение и на колко % са покрити от валутните резерви.Преди около години бяха покрити на над 150%. Познанията ми по банково дело се ограничават до това, което съм учил по икономическата ми специалност в университета.Във връзка с това имам следния въпрос - какъв е проблема това свръхпокритие или част от него да се напечата от БНБ в левове? Всичко над 100% на теория не клати борда и е възможно да се пусне в обращение? Друг е проблема,че като се увеличи паричната маса на теория ще се обезцени лева,ама пък ще ни литне износаТа има ли проблем да се напечатат 4-5 млрд, по малко от 10%от БВП, и да се налеят временно като ликвидност в банките?
@bnight Аз чух за фирма,която е развалила левов депозит за над 1 милион лева и е изгубила над 60 бона лихва,ама както се казва „Разни хора, разни идеали” .
Депозитите на физическите и юридическите лица са обезпечени на 134% /само не проверих дали до 196 000 лв. или изобщо/!
Относно обезпечението на лева - БНБ го е обезпечила с 5 млрд. лв. или 2,5 млрд. евро повече от нужното по закон.
Ето и малко статистика, която говори че системата е напълно стабилна и обезпечена:
Към 30 април 2014 г. фискалния резерв /заедно с вземанията от фондовете на ЕС/ е близо 6 млрд. лв., а правителството теоретично ще може да разполага в съвсем кратки срокове и със средствата от новата емисия около 3 млрд. лв. и реално фискалния резерв ще нарасне до приблизително 9 млрд. лв?!
Фондът за гарантиране на влоговете вече е акумулирал над 2 млрд. лв.!
Ако говорим за самите банки, те имат депозирани в БНБ около 8 млрд. лв., а още толкова имат инвестирани в бързо ликвидни инструменти!
Собственият капитал на банковата система е приблизително 12 млрд. лв.
И не на последно място, стабилността на лева е гарантирана с 14 млрд. евро в БНБ!
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
@bnight Аз чух за фирма,която е развалила левов депозит за над 1 милион лева и е изгубила над 60 бона лихва,ама както се казва „Разни хора, разни идеали” .
Ако това са единствените пари на фирмата - нормално. Ако са 4-5% от активите и явно не си заслужава
За покритието на борда - евра има достатъчно. Цяла Европа е бъкана с ликвидност и колкото евра са нужни - два пъти повече ще се донесат. Аукциона на ДЦК го показа. Даже вече лихвите в Европа са вече отрицателни.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
значи остава ГЕРБ
С това не искам да го оправдавам за днешните му и вчерашни изказвания. Прояви се като изключителна гад. Менторите му трябва да го накарат да млъкне незабавно.
Коментар
-
Понеже покрай банките се завъртя и темата за валутния борд - имате ли идея къде на сайта на БНБ има информация за левовете в обращение и на колко % са покрити от валутните резерви.Преди около години бяха покрити на над 150%. Познанията ми по банково дело се ограничават до това, което съм учил по икономическата ми специалност в университета.Във връзка с това имам следния въпрос - какъв е проблема това свръхпокритие или част от него да се напечата от БНБ в левове? Всичко над 100% на теория не клати борда и е възможно да се пусне в обращение? Друг е проблема,че като се увеличи паричната маса на теория ще се обезцени лева,ама пък ще ни литне износаТа има ли проблем да се напечатат 4-5 млрд, по малко от 10%от БВП, и да се налеят временно като ликвидност в банките?
@bnight Аз чух за фирма,която е развалила левов депозит за над 1 милион лева и е изгубила над 60 бона лихва,ама както се казва „Разни хора, разни идеали” .Last edited by andy2000; 28.06.2014, 12:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от admi Разгледай мнениеТова ме радва, че транзакциите си минават.
Остава както казах само един въпрос според вас от какви нива да купуваме акции защото като се стабилизира банката акциите ще си върнат поне 20% от загубите който претърпя в последните дни а за мен това е брутален бонус както му се вика ден година храниhttp://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеУви, така е. Атаката срещу КТБ започна веднага, когато Боко се върна от САЩ. Явно там са го инструктирали подобаващо!I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
Коментар
-
Konsultant
Петиция за подкрепа на ПИБ
Който желае може да участва от тук:
http://www.peticiq.com/90610
Юбав почивалник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ку-Ку Разгледай мнениеЩо пишете глупости? Атаката срещу КТБ беше публична и няма никакво съмнение откъде дойде - дойде от страна на българската прокуратура. Относително ясно е и чия поръчка обслужи прокуратурата. Поръчителят въобще не се опитва да се крие и редовно дава интервюта.
Друг въпрос е, че Боко е идиот (това си го знаем) и се оказа голяма гадина, защото сега се опитва изключително мерзко да се възползва от ситуацията в момента.
Изказванията на Боко също навяват на мисълта че играе в тандем с Пеевски, също както и подкрепата на пеевските медии за Бойко, която отново демонстрират.
Така че поне за мен е очевидно от къде идва атаката
Коментар
-
Атаката срещу КТБ започна веднага, когато Боко се върна от САЩ.
Друг въпрос е, че Боко е идиот (това си го знаем) и се оказа голяма гадина, защото сега се опитва изключително мерзко да се възползва от ситуацията в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕй го и Мутрата - продължава да налива масло в огъня. Аз ако имах депозити в български банки, никога не бих гласувал за Бойко. Този неандерталец в момента съвсем пряко работи за банкова паника, банкови фалити и евенттуално падане на борда.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар