If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Само се заяждате ,а не коментирате по същество какво става с тази банка.
За мен най - интересното от документите за предстоящото ОСА е предложението за избор на 1 африканец с много опит за член на Надзорния съвет на Банката.
От какво е продиктувано - нова линия за развитие или нов акционер ?
И друго предложенията за промени в устава - винаги звучат подозрително за какво точно се правят.
И понеже досега не бях поглеждал устава на това дружество се учудих какви оценки имат някои активи - двигател Перкинс P 22 - 22 kw - oценен за 9 750 000 лв пазарна стойност ; система за видеонаблюдение включваща видеомагнетофон - оценена на 14 250 000 лв ; телефонна централа -1 118 000 лв ; офис оборудване (шкафове) - 12 400 000 лв и други.
Африканецът им е от ЕК. Поне според мен всички пътища водят към този извод. В биографитят му ми направи впечатление, че е работил от 1987 до 2011 г. в IFC. Преди няколко месеца от банката бяха обявили сътрудничеството си с тях "Целта на посещението бе подписване на споразумение за проучване и конкретни действия по развитие на доброто корпоративно управление на банката и управлението на риска." А това им беше заложено в плана одобрен от ЕК: (a) Develop a Corporate Governance Improvement Plan by end of March 2015 at the latest; (b) Appoint a Corporate Governance Leader by end of 2014 at the latest; (c) Adopt full Corporate Governance Code by mid-2015 at the latest. Така че ако има изненадани, то явно са хора, които не следят внимателно информацията за банката.
Само се заяждате ,а не коментирате по същество какво става с тази банка.
За мен най - интересното от документите за предстоящото ОСА е предложението за избор на 1 африканец с много опит за член на Надзорния съвет на Банката.
От какво е продиктувано - нова линия за развитие или нов акционер ?
И друго предложенията за промени в устава - винаги звучат подозрително за какво точно се правят.
И понеже досега не бях поглеждал устава на това дружество се учудих какви оценки имат някои активи - двигател Перкинс P 22 - 22 kw - oценен за 9 750 000 лв пазарна стойност ; система за видеонаблюдение включваща видеомагнетофон - оценена на 14 250 000 лв ; телефонна централа -1 118 000 лв ; офис оборудване (шкафове) - 12 400 000 лв и други.
А да наричаш купувачите при сегашните цени "балъци" си е тъпо и недалновидно и им дължиш извинение
Иначе рискуваш като Никола, който при 58 ст. за ЦКБ наричаше инвестирането в акциите й малоумно
Мисля, че на хора като netware дължим уважение!
А коя акция кога е личен избор
За твоя не се притеснявам - ти четеш пресата и съм сигурен, че си запознат с всичко наоколо.
Имам и Не е препоръка!
А да наричаш купувачите при сегашните цени "балъци" си е тъпо и недалновидно и им дължиш извинение
Иначе рискуваш като Никола, който при 58 ст. за ЦКБ наричаше инвестирането в акциите й малоумно
+1, особено за последното.
Ама, не е съвсем коректно сравнението.
ЦКБ тогава се сурна толкова много главно поради големия селоф при хима.
Пък приблизително тогава помня че и пиб се търгуваше около 1.35-40, а дори падна по 1 време и около 1.2 някъде. Ако реши да затваря тоя гап.( дори и само поради външни условия нямащи нищо общо с акцията)...манджа с грозде ще стане.
Така че....има и 2 и 200, времето ще си отсъди най добре.
Твърдо не ...
Тази ми е любимка, но ще чакам пробив на 2.4.... още месец-два
съгласен съм с теб и аз съм решил да пазарувам на 2.40 ако цената стигне до там ако не.....здраве да е...подозрително много хора мислят че днешната цена е дъното тук както и леФче при ЦКБ...та си рекох да не прибързвам с пазаруването
Не е Препоръка!!!
Батя, нека аз като стар акционер тук да ти кажа нещо - тази точка, която си я цитирал, си е една и съща всяка година откакто банката е публична. Не се опитвай да търсиш под вола теле. Или може би вече си решил да продаваш и започваш подгряването на балъците?
P.S. Имам акции тук, винаги съм имал, и в бъдеще ще имам, независимо от това какво говори Батя
Накара ме да ровна назад и се оказа прав. Всяка година я гласуват тази точка. Не бях забелязал (отдавна съм нямал ПИБ) и не искам да подгрявам балъци, нито да продавам акции на тези цени. Ако се наложи все пак да продавам нещо за да си поддържам допустимото ниво на ливъридж, ПИБ ще е последната акция към която бих посегнал!
От материалите по дневния ред на предстоящото ОСА:
5. Приемане на решение за неизплащане на дивиденти и извършване на други отчисления от печалбата за 2015 г.;
Проект за решение: ОС на акционерите взема решение да не се изплащат дивиденти на акционерите и да не се извършват други отчисления от печалбата на Банката за 2015 г., с цел включването на печалбата към 30 юни в капитала на Банката;
Могат ли да ни изненадат с някой сочна печалба към полугодието, която да се включи в капитала на банката...
И при такова развитие сегашните продавачи - натегачи дали ще гледат така -
Батя, нека аз като стар акционер тук да ти кажа нещо - тази точка, която си я цитирал, си е една и съща всяка година откакто банката е публична. Не се опитвай да търсиш под вола теле. Или може би вече си решил да продаваш и започваш подгряването на балъците?
P.S. Имам акции тук, винаги съм имал, и в бъдеще ще имам, независимо от това какво говори Батя
Мда, наблягат на изчистването на баланса. Ако не се стараеха толкова и обезценките бяха на миналогодишното си ниво, щяха да си учетворят печалбата за тримесечието
Всичко с времето си..
Могат ли да ни изненадат с някой сочна печалба към полугодието, която да се включи в капитала на банката...
Предпочитам, цената на акцията да се повиши с едни добри проценти, един дивидент не би настигнал ръст от 30-50 % на първо време.
5. Приемане на решение за неизплащане на дивиденти и извършване на други отчисления от печалбата за 2015 г.;
Проект за решение: ОС на акционерите взема решение да не се изплащат дивиденти на акционерите и да не се извършват други отчисления от печалбата на Банката за 2015 г., с цел включването на печалбата към 30 юни в капитала на Банката;
Благодаря. Аз може и да съм неграмотник, но си правя печалби и от тук и от други позиции. От началото на годината съм с 25% + на портфела си. Така че, можеш да ме квалифицираш колкото си искаш. Не ми пречиш.
Нищо лично, но публикацията ти беше и още е неразбираема. Ти пак си прави пари, радвам се.
Коментар