If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Най-вероятно ще се появят треперещи ръчички с не повече от 15-20000 акции, които няма да повлияят на пазара, въпроса е че мераклиите ще свалят офертите и няма да има голям потенциал за обемни сделки.
Аз не намирам причина за притеснение от излезлите резултати.. Ако знаеш какви апокалиптични слухове се носеха преди това за банката... Ама нали знаеш че в БГ сме така.. Вуте да е зле
Най-вероятно ще се появят треперещи ръчички с не повече от 15-20000 акции, които няма да повлияят на пазара, въпроса е че мераклиите ще свалят офертите и няма да има голям потенциал за обемни сделки.
Не виждам да съм казал нито една цифра която да не идва от БНБ. Не знам какви конспирации ти се въртят в главата.
Не знам как 200 милиона дупка на 250 милиона капитализация не е стрескяща. За банката като действаща предприятие и за вложителите може да не е стрескаща, но за акционерите ако това не е стряскащо не знам какво е.
Тъпо е да сравняваш констатирания нужен капитал с капитализацията на ПИБ. Просто БФБ в сегашния си вид не може да се приеме за ефективен пазар който реално измерва стойността на даден актив. След AQR остатъчния собствен капитал, с отразени корекции и фин. резулат+провизии към Н1 мисля е много по-меродавен показател.
Друг е въпроса ако ти искаш да представиш нещата в черни краски, защото по някаква си причина имаш зъб на ПИБ, а и на БФБ като цяло
Точно това имах предвид.... В Събота излизат реални резултати, при които банки излизат с отрицателни CET1 при стрес-теста.... (за сравнение, при стрес-тестовете на големите европейски банки преди няколко седмици имаше една-единствена банка с такъв резултат и всички я попиляха....).
Но 2 дни преди това, БНБ е с "оптимистичен и стабилитетен" тон.... Просто Радев излезе и каза на хората, че това което ще видят е много добро.... а как отрицателен CET1 се третира за добър резултат, никой не обяснява....
Чакай малко, нещо не ти се вързва мнението, малко на шизофрения избива.
Кой е казал, че банки с отрицателен СЕТ1 са нещо лошо? Нали се каза че и те са стабилитетни, защото всички банки у нас са такива? А за европата, там може би реалностите са други, затова. Ние нека нас да си гледаме и да се държим все така стабилни.
Какви лоши резултати? Нали тона на БНБ-то беше някакъв такъв оптимистичен и стабилитетен? Нямало нужда да се помага на банките у нас, всички те са стабилитетни, така се каза.
Точно това имах предвид.... В Събота излизат реални резултати, при които банки излизат с отрицателни CET1 при стрес-теста.... (за сравнение, при стрес-тестовете на големите европейски банки преди няколко седмици имаше една-единствена банка с такъв резултат и всички я попиляха....).
Но 2 дни преди това, БНБ е с "оптимистичен и стабилитетен" тон.... Просто Радев излезе и каза на хората, че това което ще видят е много добро.... а как отрицателен CET1 се третира за добър резултат, никой не обяснява....
Пазара няма да го движим ние тук с по няколко хиляди бройки, а големите инвеститори (тип фондове и т.н.)... При тях сантименталностите в стил "Мен пък ме кефи акцията" са рядкост, така че предполагам определено лошите резултати при теста ще им се отразят и в позициите.
Какви лоши резултати? Нали тона на БНБ-то беше някакъв такъв оптимистичен и стабилитетен? Нямало нужда да се помага на банките у нас, всички те са стабилитетни, така се каза.
Сега да кажа нещо за БНБ. Или по скоро за това как тя и нейните решения влият на капитализацията на ПИБ. Ако хората вярват че БНБ си е свършила работатаи че това са проблемите на ПИБ и че като ги реши вече всичко ще е цветя и рози - то капитализацията след набирането на този нов капитал би трябвало да скочи.
ОБАЧЕ, ако някой не вярва че стрес теста е реалистичен, или че AQR е било просто гледане в тавана нагаждане на нещата че да имаме стабилност. Е тогава кой точно ще гарантира че това упражнение по размиване ще е последно.
Поради моето мнение за стрес тестовете и AQR смятам че капитализацията и след набирането на капитала няма да мръдне. Ако някой мисли че БНБ са си свършили супер работата е нормално да има и друго мнение.
За мен лично, най-озадачаващото в цялата епопея със стрес тестовете е защо БНБ направи коментар на резултатите 2 дни преди да оповести самите резултати ?!?
Имам усещането, че това беше направено нарочно - да се изградят едни нагласи колко добри са резултатите... Така, медийното отразяване на очакваните почти 1 година на стрес-тестовете започна в четвъртък и мина по заглавията на вестниците в петък и събота... А нали знаете, че при медиите "всяко чудо е за 3 дни"...
И когато резултатите реално излязоха, всъщност няма кой да ги погледне, тъй като реално "новината" бе изконсумирана предварително.... при това като "добра новина"...
Мечти........колко от вас ще купят ако падне на 2.1...а на 2 ......а на 1.7...????. Сънувате пичове....и при тази ликвидност затова няма да падне до 1.7
Пазара няма да го движим ние тук с по няколко хиляди бройки, а големите инвеститори (тип фондове и т.н.)... При тях сантименталностите в стил "Мен пък ме кефи акцията" са рядкост, така че предполагам определено лошите резултати при теста ще им се отразят и в позициите.
В тази връзка обаче и не очаквам незабавен спад в понеделник... Фондовете са тромави и докати си пуснат анализите и докато проверят в Google с какви референтни стойности на западните банки трябва да сравняват резултатите тук от стрес теста, ще отнеме време... така че по-скоро очаквам по-продължително отразяване на новината в търговията, а не ударно в понеделник....
Няма да вдигат капитала с външни източници, естествено освен ако не изкочи некой черен лебед.
205 мил дефицит установен към 31.12.2015
110 мил. печалба за 6 месеца на 2016
още 90 мил печалба за втори 6 месеца на 2016 + 1 тримесечие на 2017. (по 30 на тримесечие).
Стават 210. Капитализират ги - тука може да има врътки с безплатни акции не знам, може и да няма.
Човек, ама ти сериозно ли третираш тази печалба на полугодието като реална ?
Какъв е тоя ръст от 5 млн. годишно на ~100 млн. за 6 месеца.... как така на другите банки в една и съща пазарна среда печалбите им не скочиха 20 пъти.... ?
Коментар