Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнениеВсичко си беше калкулирано в цената, целия страх и риск, сега се вижда че нашите банки са толкова ок, че и по-ок от тези на запад, само трябва да се внимава с вестникарите. Предполагам че знаете приказката за банката, мухата и вестника.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеВ края на краищата се вижда и реакцията на "пазара" при ПИБ и ЦКБ.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЗаради констатираните допълнителни 419 млн. нужни провизии спрямо отчета от 31.12.2015 г. Към средата на 2016-та половината от тях са вече покрити с допълнителни обезценки и печалба от дейността на банката.
Т.е. като папиталовите съотношения се правят към 30.06.2016-та те ще са много по-добри вече.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеВ края на краищата се вижда и реакцията на "пазара" при ПИБ и ЦКБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЧекай, чекай малко какво двойно дъно - то още не е достигнато дори първото дъно
(сутринта ме почерпиха рано, рано, защото една колежка станала майка) ))) поне съм откровеноНе е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениено е над мин-а,
а Като зачетох малко назад в темата и видях какви врели-некипели си ги писал, направо спрях да чета по-тататък. Нищо съществено към реалността. Фантастики. Имаше една поговорка за една патка която мислила, мислила и ... мислила и си останала мислеща))) Дано не е твоя случай.
Сега отделно абстрахирайки се от всякакви словесни излияния и манипулативни форумни техники (самото ти появяване точно сега също го изключваме) ))) - да погледнем чарта на хартията - на кратък план какво виждаме не е ли нещо като двойно дъно !!?!?!? ))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСлед AQR те реално собствения капитал се оказа че не е толкова, а доста по-малък.
а Като зачетох малко назад в темата и видях какви врели-некипели си ги писал, направо спрях да чета по-тататък. Нищо съществено към реалността. Фантастики. Имаше една поговорка за една патка която мислила, мислила и ... мислила и си останала мислеща))) Дано не е твоя случай.
Сега отделно абстрахирайки се от всякакви словесни излияния и манипулативни форумни техники (самото ти появяване точно сега също го изключваме) ))) - да погледнем чарта на хартията - на кратък план какво виждаме не е ли нещо като двоен връх!!?!?!? ))))Last edited by precakanoto; 15.08.2016, 10:38.Не е препоръка... !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЗаради констатираните допълнителни 419 млн. нужни провизии спрямо отчета от 31.12.2015 г. Към средата на 2016-та половината от тях са вече покрити с допълнителни обезценки и печалба от дейността на банката.
Т.е. като папиталовите съотношения се правят към 30.06.2016-та те ще са много по-добри вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
ПС. Както и Равния казва, капиталовите съотношения преди и след проверката се различават безумно много, което не е нормално. Вижте при другите банки ... разлика не повече от 1%. При ПИБ 6-8%, що така?
Т.е. като папиталовите съотношения се правят към 30.06.2016-та те ще са много по-добри вече.
Коментар
-
При CET1 съотношение (изискуемо ниво - 4.5%) имаме 5.0%.
При Съотношение на обща капиталова адекватност (изискуемо ниво - 8%) имаме 8.7%.
Леко ми се струва, че стъкмистически са докарани тези цифрички, дано не съм прав.
Имаме едни 30% непроверени активи - 500 млн. предприятия, 200 млн. МСП, 480 млн. жилищни имоти и 1,2 млрд други, т.е. едни 2,3 млрд лева непрегледани. При всички съмнения и статии относно ПИБ тази цифра ми се струва доста сериозна.
Има ли някъде повече инфо на какъв принцип са избирани активите, които да се проверят?
В "Други експозиции, предмет на прегледа" какво точно влиза?
200 млн. буфер не е проблем да ги постигнат до началото на 2017г., горните въпроси ме притесняват повече ...
ПС. Както и Равния казва, капиталовите съотношения преди и след проверката се различават безумно много, което не е нормално. Вижте при другите банки ... разлика не повече от 1%. При ПИБ 6-8%, що така?Last edited by andy2000; 15.08.2016, 10:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнениеСтрува ми се че равновесие няма да може да купи днес
Коментар
Коментар