IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
    Банката е на загуба само до третото тримесичие 30 000 000.
    Има голям недостиг на пари стотици милиони,
    И пуска на борсата милиони акции с надеждата да им бъдат купени.
    Да ама надали ,след като инвеститорите знаят на КОЙ ще ги дадат веднага като кредети.
    Справка -ОЦК - КРЕМИКОВЦИ- ВОДСТРОЙ много други-
    ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ е ББР да изкупи пакета по нареждане на КОЙ .
    пореден опит да се разводни емисията, малко прах в очите на миноритарите и покриване на загубите под претекст
    а бе.... като цяло пак ще излъжат инвеститорите

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
      и ако бяхте по-наблюдателни и да наблюдавате търговията и обемите всеки ден,щеше да ви направи впечатление че тук предстои нещо,въпреки че тайната беше дълбоко пазена
      Нищо подсказвателно не се наблюдава за последните шест месеца,или поне аз не го виждам..
      Горе-долу,+-,средно,дневно,бр.лота :
      юни -1400 бр.
      юли -4000 бр. спад в цената до 2,9-3,0
      август -2000 бр. отново цена 3,2 - 3,3
      септември-400бр
      октомври -2500бр отново спад до към 2,9-3
      ноември - 800бр.
      декември /до 20 декември/ -1000бр.
      До 23.12 цената е средно 2,95
      Къде я виждащ подсказката,че аз не я виждам...Има дни до 20 .12 с дневен оборот по две-триста акции?!

Коментар

• Банката е на загуба само до третото тримесичие 30 000 000.
        Има голям недостиг на пари стотици милиони,
        И пуска на борсата милиони акции с надеждата да им бъдат купени.
        Да ама надали ,след като инвеститорите знаят на КОЙ ще ги дадат веднага като кредети.
        Справка -ОЦК - КРЕМИКОВЦИ- ВОДСТРОЙ много други-
        ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ е ББР да изкупи пакета по нареждане на КОЙ .
        Last edited by superexpert; 24.12.2019, 13:24.

Коментар

• и ако бяхте по-наблюдателни и да наблюдавате търговията и обемите всеки ден,щеше да ви направи впечатление че тук предстои нещо,въпреки че тайната беше дълбоко пазена

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Е как за какво са им 85% вместо 67 % ?!?!
            Като вземат да разпределят дивидент, ще вземат 85% от разпределяната печалба....
            Що ли ми се чини че в близко време баш такава опастност няма ....
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              И за каква са им 85 % като и 67% им стигат за всякакви решения...
              Е как за какво са им 85% вместо 67 % ?!?!
              Като вземат да разпределят дивидент, ще вземат 85% от разпределяната печалба....

Коментар

• Интересно ето тука може да се сравнят други perpetuals на банки, societe generale се търгуват на 6.3% deutsche bank на 6.5%
                https://www.boerse-berlin.com/index....n=DE000DB7XHP3
                https://www.boerse-berlin.com/index....n=XS0867620725

иначе deutsche bank като си вдигаха капитала 2017 цената беше 14-15 евро и пуснаха емисионна 11.65 и едно право помня се търгуваше около 2 евро(2 права даваха право на 1 акция)

https://www.db.com/ir/en/capital-increase-2017.htm

мисля че го правят това ако примерно докато тече цялата процедура по увеличението индексите вземат че паднат 20-30% да не пропадне увеличението. Демек със сигурност да влязат пари в дружеството.

тук явно са възприели различен подход Разбира се нищо не е финализирано ще е интересно как ще го структурират Пък и при ЦКБ нали имаше някакво конвертиране на облигации по 3.25 въпреки че цената на акциите е под 2 лева...

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                  Всеки може да види резултатите от тестовете на банките и къде се намира тази, какъв рейтинг и какви препоръки се дават.
                  и без стрест-тестовете от 2016-а и без стрес-тестовете от 2019-а ПИБ си я знаем как на два пъти я спасиха, но, че се направят някакви пари от ситуацията е ясно ....... всеки сам за себе си преценява риска ......... аз съм пас...
                  fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Какви Сирми ви гонят? Моето мнение е, че те са си намерили кой да купи акциите. Иначе нямаше да обявяват тази цена от 5 лева. Ако нямаше идея някой да запише голям пакет, то цената щеше да е близка до котировките на борсата. Иначе защо да плащаш повече за акция, която можеш да си купиш на борсата за двойно по-малко? 15% от акциите са на БФБ, значи някой ще търси по-голям от този дял. Иначе съм съгласен, че за всякакви подробности ще трябва да изкачаме проспекта.

Коментар

• Всеки може да види резултатите от тестовете на банките и къде се намира тази, какъв рейтинг и какви препоръки се дават.Тук движи единствено пламакът на алчността и спекулата, какъв фундамент, "кви 5 лева?!". "Сирма" обяви преди няколко месеца доста надъхващо обратно изкупуване, което взриви краткосрочно цената, но желаещите бързи печалби останаха излъгани. Преди години имаше също една надъхваща трибуквена банка, там поне по някой лев дивидент даваха, докато не им се счупи полит - чадъра.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение

ами... тези които са знаели за това увеличение са купили кога трябва и сега сигурно вече продават
                        едва ли продават сега, но вътрешарите знаят ли кога да купят то тогава знаят и кога да продадат

п.п. купувай при слухове и продавай при новина!!!
                        Last edited by polki; 23.12.2019, 22:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

А кой е казал че няма да участват в увеличението?
                          по-долу пишат, че няма да участват, но почти съм сигурен, че няма как да не се включат ....... трябва да се стремят увеличението на капитала да е на колкото се може по-висока цена ...... емисионната ако е на 5 лв. ще се емитират 40 млн.акции и ако всички се запишат (а маджовците не участват) то тогава дела им от 85% ще падне 62% което не ги устройва ...... тогава им остава да бутат борсовата цена много по-нагоре за да оправдаят емисионна цена от 7-8 лв. и да се емитират по-малко нови акции .... не виждам как маджовците няма да участват в увеличението, но при всички положения ще бутат цената нагоре...

сметките ми са малко бакалски, но нека излезе проспекта и нещата ще започнат да се изсветляват

не е препоръка .... нямам акции и няма да се включвам тук, но купувалите в последните седмици при всички положения ще са доволни...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Тук сме се нагледали на какви ли не изпълнения ! Нямам излишни нерви за да участвам ! Ще стоим и ще гледаме мача отстрани !
                            ако си мислиш пък че аз не съм се нагледала за 19 години на БФБ...
                            много ми е интересно... в успеха на това увеличение... а после пък как ли ще се търгува и как ли ще катери..
                            като гледам как малките все още са на принципа купи 100бр дръж и гледай сеир да стане 10лв.. после изкупили им акциите по номинал
                            ами... тези които са знаели за това увеличение са купили кога трябва и сега сигурно вече продават

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

я, кажи каква е сметката при 5 лв., че ми стана интересно или да ти го обясня по-простичко?

ЕЦБ каза, че ПИБ е на червено с 262 млн.евро което спирачка за Б-я към еврозоната

дали емисионната ще е 5 лв. и ще се емитират 100 млн.акции

или

емисионната ще е 3 лв. и ще се емитират 167 млн.акции

или

емисионната ще е 10 лв. и ще се емитират 50 млн.акции

няма никакво значение за ЕЦБ ...... все се търсят 500 млн.лв.

ако искат двамата мажоритари да запязят дела си ще трябва да внесат 85% от капитала който ще наберат ........ ако нямат възможност ще са принудени да се разделят с процентите които сега държат (всеки по 42,5%) ........ все пак не вярвам двамата да паднат под 34% за всеки един, защото е възможно в даден момент да загубят контрола над банката ....... но пък за сметка на това ще спечелят миноритарите тук

--------------------

другия вариант е , ако увеличнието на капитала е успешно и съберат 200 млн. лв. и ако успеят да продадат кремиковци на германците то сметката пак ще излезне и ЕЦБ ще кандиса

при всички положения успех за ПИБ означава успех за всички които стискат акции на БФБ ........ едни повече, други по-малко, но смятам, че всички ще са доволни следващата година

успех на всички, весела Коледа и много успешна 2020 година!!!

Нищо не съм те молил да ми обясняваш

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

А кой е казал че няма да участват в увеличението? Всичко което си пишем тук към момента, са си догадки и предположения. Мисля че доста усилия се направиха, да бъде очернена банката и собствениците в последните години. Не познавам собствениците (свързвам Цеко Минев с развитието на ски-спорта у нас, който се развива доста положително между другото), но съм клиент на банката от доста години, и съм много доволен от обслужване, такси и т.н.
                                Нямам акции за съжаление Да се качвам на влака утре, вече май е късно. И аз, като Здравко май ще гледам мача отстрани. Не че не направих пари последния път като купих на 3 и нещо и продадох на 5 и нещо, но просто стратегията ми на инвестиране цели дългосрочно инвестиране в дивидентни компании, и реинвестиране на дивидентите. Към момента ПИБ не мисля че се вписва в това определение...
                                Минималният праг за успех на емисията навява такива мисли.Ако собствениците са решили да учавстват както се полага пропорционално на дела си няма да заложат такъв минимум.Другият вариант е че са решили да учавстват точно с този минимум ако се наложи и да гарантират успех на увеличението,в същото време да имат резервен план за набиране на необходимия капиталов недостиг .Само че това са просто "размисли и страсти"

Коментар

Working...
                                X