IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А емисионна цена на новите акции кога? А цена на продадените над 500 млн. кредити кога? А общи приказки докога?
    Life won't wait for you.

Коментар

• Прикачени файлове: Първа инвестиционна банка отчита успешна 2019

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Едва ли, някой просто продаде на пазар 5000 акции - случвало се е и друг път. странното е, че няма оферти купува, но фибанкасъ редовно си пускат акцията по течението или пък я напъват нагоре - има още две седмици до края на месеца, тогава ще видим кой кого
        Ебавам се Сигурно някой на зор шитка
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          Явно някой играе контра на МиМ
          Едва ли, някой просто продаде на пазар 5000 акции - случвало се е и друг път. странното е, че няма оферти купува, но фибанкасъ редовно си пускат акцията по течението или пък я напъват нагоре - има още две седмици до края на месеца, тогава ще видим кой кого
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Явно някой играе контра на МиМ
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Всички забравяте изискванията на ЕЦБ -тук БХ не пее, пеят едни хора от Франкфурт на майната си. Та да, ще има увеличение, не щото БХ или Цеко Сифоня го искат, а защото трябва, за да влезем в еврозоната. И да, ще е успешно и да, ще стане бързо. Е, вече каква ще е цената на акцията тогава - те това само не знам, а то е най-важното за моята спекулантска покупка
              Много, ама мнооого внимателно тук!...и особено при по-малката баМка. И ако наивниците от Европа пуснат бойколандия в ERM2, трябва да отяваряш не шампанско, а бурето с ракия от дядо ти за сватбата на внуците.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                Защо се правиш на ударен.Ще се запишат на 5лв от "свои" хора,само за да отчетат успешно увеличение и то на 10% от обявената сума за събиране /200млн/.Няма меринджеи на родните ПФ който доброволно да участва в увеличението.
                Всички забравяте изискванията на ЕЦБ -тук БХ не пее, пеят едни хора от Франкфурт на майната си. Та да, ще има увеличение, не щото БХ или Цеко Сифоня го искат, а защото трябва, за да влезем в еврозоната. И да, ще е успешно и да, ще стане бързо. Е, вече каква ще е цената на акцията тогава - те това само не знам, а то е най-важното за моята спекулантска покупка
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Викаш продават по 3,40 на пода на БФБ и записват нови на 5 лв. Мда, няма да е учудващо за "кадърните" меринджеи на родните ПФ !
                  Защо се правиш на ударен.Ще се запишат на 5лв от "свои" хора,само за да отчетат успешно увеличение и то на 10% от обявената сума за събиране /200млн/.Няма меринджеи на родните ПФ който доброволно да участва в увеличението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Викаш продават по 3,40 на пода на БФБ и записват нови на 5 лв. Мда, няма да е учудващо за "кадърните" меринджеи на родните ПФ !
                    Щом записват ДЦК с отрицателна доходност защо да не записват акции с такава
                    https://www.investor.bg/biudjet-i-fi...odnost-296582/
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
                      Понеже няма нормален човек който да участва в това увеличение, смятам че управниците са измислили нов начин за нерегламентирана държавна помощ през БФБ. Няма да се учудя ако се окаже не ББР се окажат голям акционев в ПИБ след това. Или по някакъв начин са изрекетирали пенсионните фондове да участват. Ще разберем скоро....

Коментар

• Понеже няма нормален човек който да участва в това увеличение, смятам че управниците са измислили нов начин за нерегламентирана държавна помощ през БФБ. Няма да се учудя ако се окаже не ББР се окажат голям акционев в ПИБ след това. Или по някакъв начин са изрекетирали пенсионните фондове да участват. Ще разберем скоро....

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/finans...a_plana_si_da/
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Г-н Груев, не мога да приема, че оценка на актив може да се прави само по ЕБИТДА. Да сме точни е EV/EBITDA, но по обясними причини при банка това е неприложимо. Ясно е, че за банка много по-приложимо е П/Б. Но за да се определи какъв е фундаментално обоснованият множител ви трябва ROE и желана доходност от инвеститора. Ясно е, че високо ROE, обосновава високо П/Б и реално това е от ключово значение при оценка на банка. После можете да си сравните фундаментално обоснованият П/Б с пазарния множител. Предполагам е излишно да го пиша защото сигурно сте учил за финансов консултант и CFA или поне сте завършил финанси и там тези неща се учат. Успех. Стискам палци на ПИБ. Важно е за пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Г-н Груев, вие сте първият човек, който виждам да оценява банки през ЕБИТДА. Според мен това е тотално неприложим метод. Обикновено съм срещал оценки през П/Б и пазарен дял. Естествено по-високо ROE обуславя и по-високо P/B. За мен и при текущите цени молдовската банка изглежда доста по-евтина от ПИБ, но това е преценка, която може да е повлияна от факта, че имам акции в доверие, но не и в ПИБ. Написаното по-горе не е препоръка и не означава, че не харесвам ПИБ, просто при ограничен ресурс на този етап предпочитам Доверие. Но да се върна към това, което провокира поста ми. Според мен скептицизма ви към Доверие, молдовската банка и г-н Донев е силно преувеличен.
                              4D, аз на Мумията и производните му доверие имам горе-долу колкото на Бедо, ако си го спомняш. Помня и Пъпката някога, и вестниците помня, помня и ъпа 2007 (горе-долу най-умряла акция от големите беше), па и Севтополис помня, че и 4,27, ма да не намираме кусури и за светията да си мълчим, само да провикваме от от време на време Най

За Молдова, какво да кажа - ходил ли си там, говорил ли си с хора от там, за Приднестровието чувал ли си, или за прането на кинтаж там. За дивидентите оттам не знам, не съм запонзат. Иначе съм виждал дю дилиджанс на банка, при това не един, и пак при това, дори на такава от бившия есесесер. там там си има и ЕБИТДА-та и тя е важен резултат, РОЕ-то също е важно, но ако я купува чужда банка (западна) не е чак толкова невероятно важен коеф (не казвам, че не е важен), защото те (западните собственици) така или иначе ще наливат капитал за експанзията си

Ма не е за това тая тема, та да не отплесвам, темата е за фибанкасъ - не, нямам доверие на собствениците тук, не харесвам и самата банка по обективни причини (особено двете спасявания, направени под сурдинка, хеле пък първото), единственият случай, в който съм им бил клиент, беше да си купя една монета някога, и се сблъсках с огромен непрофесионализъм (ма пък имаше мноооого големи сиси ) - все пак да отбележим, че не съм вземал кредити, карти, откривал сметки и т.н., така че да не ги обвинявам излишно (ма пък имаше гоелми сиси - това казах ли го вече ). Обаче това не следва да пречи на преценката ми (ако е правилна), че тук може да се правят кинти. Примерно

П.С. И да, ако трябва да сравнявам мумифицираното недоверие и фибанкасъ, то или там е балон, или тук е подценено - коеф на нашата банка, следена от ЕЦБ и минала два стрес теста (макар и с безкрайно много условности, да не кажем, че се окендза и на двата) в държава-членка на ЕС, при това набила над половин милиард в обезценки в последните години, са доста по-добри и достверни о тези на някаква си молдовска банчица с капитал на маргинална такава извън топ 20 на България в държава с населението на София, горе-долу и славеща се като ултра бедна, корумпирана, със съмнения за пране на пари, с териториални проблеми и т.н.. Същото го мислех и като купих акциите на фибанкасъ в края на годината, за да не ме обвиниш в пристрастност. Лично мнение, разбира се - успех в Доверие и вярата в "г-н Донев"

Не е препоръкЪ

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Г-н Груев, вие сте първият човек, който виждам да оценява банки през ЕБИТДА. Според мен това е тотално неприложим метод. Обикновено съм срещал оценки през П/Б и пазарен дял. Естествено по-високо ROE обуславя и по-високо P/B. За мен и при текущите цени молдовската банка изглежда доста по-евтина от ПИБ, но това е преценка, която може да е повлияна от факта, че имам акции в доверие, но не и в ПИБ. Написаното по-горе не е препоръка и не означава, че не харесвам ПИБ, просто при ограничен ресурс на този етап предпочитам Доверие. Но да се върна към това, което провокира поста ми. Според мен скептицизма ви към Доверие, молдовската банка и г-н Донев е силно преувеличен.
                                Да, на компания, на която основния бизнес са лихвени приходи, да да се изчислява печалба преди лихви е все едно на фармацевтична компания да се изчислява печалба преди приходи от лекарства

Коментар

Working...
                                X