Тук цената се закочи. Да не би набирането на капитал да се е закучило?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнениеДнес си купих 1500 акции на 2.58.... бях се наредил и по-надолу ама не ме огря. Така че вече съм биче и тука
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Чудни хора, ами нали това прави банката сега - увеличава капитал. Като се върже към ЕЦБ ще има нисколихвени кредити достъп, нали затова говорим, че е толкова важно. Уникредит е минала по тоя път, преди 20 г., направила е растежа си, затова е несравнима с ПИБ.) За да расте ще и трябва друго, а то още това не е станало
)
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Все си мислех, че за растеж на банка трябва и капитал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеНесравними са защото са в различни фази на растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Остави това, ма повечето "западни кръвопийци" дори знаят значението на тази "мръсна" думичка дивидент, която тук е омерта. Знам, знам, той добрият Цеко Сифоня иска да даде, ма те не му дават и затова, иначе всичко е цветя и рози.
Нали така казваше Снуп доги-оги от фармата срещу обещанието за редовен дивидент за 60% от печалбата, (когато излизаше на варшавска борса )
пс не знам дали става за дивидентска препоръка ))
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеЗащо да не е по темата да се сравнява ПИБ с други банки?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеСкоро в темата четох предположение, че ПИБ е по-добре от западните си аналози. Днес разглеждах UniCredit - търгува се на 0.24 Р/В като имат 5% лоши кредити... което анализаторите смятат за тревожно. Посочените параметри отнесени за ПИБ показват, че пазара надценява акцията , дори без да се вземе фактора липсата на географска диверсификацияNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеСкоро в темата четох предположение, че ПИБ е по-добре от западните си аналози. Днес разглеждах UniCredit - търгува се на 0.24 Р/В като имат 5% лоши кредити... което анализаторите смятат за тревожно. Посочените параметри отнесени за ПИБ показват, че пазара надценява акцията , дори без да се вземе фактора липсата на географска диверсификация
Интересно какво ще стане ако Тиквата е пропуснал точните хора ,който да му дадат карт бланш за Чакалнята ,вчера отрезаха Македония и Албания за дата за присъединяване а Тиквата и македонците бяха сигурни че ще им дадат....нещо да чу по този въпрос....
А Уникредит тепърва ще изпитва трудности....?
Коментар
-
Скоро в темата четох предположение, че ПИБ е по-добре от западните си аналози. Днес разглеждах UniCredit - търгува се на 0.24 Р/В като имат 5% лоши кредити... което анализаторите смятат за тревожно. Посочените параметри отнесени за ПИБ показват, че пазара надценява акцията , дори без да се вземе фактора липсата на географска диверсификацияЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Белег, че все още на пазара очакванията са, увеличението да не мине.
Каквото и да кажа по-долу, ще има характеристика на свободно предположение, с елементи на спекулативност.
Въпросът с банката отдавна излезе от рамките на чисто корпоративно събитие.
Всъщност, нещата станаха далеч по-сериозни. Очевидно е, че визирам историята с ецб, механизма и т.н. Това не е новина.
Хипотезата (спекулативна) ми е, че вече инициативата за това не е наша. Отвън е дошло разпореждане - ВЛИЗАТЕ, ДЕЙСТВАЙТЕ!
Започва очертаването на архитектурата на следКовидовия свят! Няма единство във вижданията. Предполагам наличие на среди, които действат и се надяват за възстановяване на стария бесен, глобалистично-либерален вариант.
Предполагам и наличието на алтенативни среди, които са доста по-консервативни и предпазливи и бутат в посока събиране на всичко годно и останало под определено знаме???
Защо ние, има доста други страни, които са далеч по-значими в икономически (и не само) план, които са извън еврото?
При нас и хърватите ще е лесно, няма да има значима съпротива!
Убеждаването на останалите скептични и дърпащи се никак няма да е лесно, ако не и невъзможно. Горди и амбициозни страни, които си дават ясна сметка, какво биха загубили, не са лесен обект.
Субективни коментари без претенции и стойност
- 1 like
Коментар
Коментар