If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
През целия си живот не съм чувал държавата да е направила добра инвестиция! Те не могат да изплуват до 0:0 при подарени им монополи, камо ли инвестиции да правят. Но това е друга тема, по-скоро политическа, касаеща левите и десните по мислене хора...
От некадърници като Мухобойко и дясната му ръка - депесарския кадър Горанов, какво друго може да се очаква, освен непрекъснати загуби за данъкоплатците?!
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
По принцип го харесвам кадийката, но тук не съм много съгласен. Да приемем неговата версия, че държавата иска да купи 51 процента на 2,20 да речем. Ако сложи бид на 2,20 или дори 2,5 лв. ще може ли да купи 51 процента от акциите?
Един слух и едно изказване и няколко медии в хор и на лефче ще се купят ....
To проблема е, че на държавата не и е работа да си купува банка (или бензиностанции, но това е друга тема).
Фрости, изброените "минуси" на банковия съюз, всъщност пазят потребителите. Сега Груеца ще ме нападне, че съм родоотстъпник, но някакси имам по-голямо доверие на ЕЦБ при осъществяването на надзор, отколкото на БНБ. Историята го е доказала.
По принцип го харесвам кадийката, но тук не съм много съгласен. Да приемем неговата версия, че държавата иска да купи 51 процента на 2,20 да речем. Ако сложи бид на 2,20 или дори 2,5 лв. ще може ли да купи 51 процента от акциите?
Държавата в лицето на ББР плати пари като за 52% от акциите на ПИБ. Вместо това получи 26%, като около 7% формално и поради изисквания на ЕЦБ прекара временна през чешки милиардер.
Държавата загуби 70 млн.лв. и възможността да е мажоритарен собственик.
Държавата извърши престъпление. И за да се спаси от прокурори в бъдеще, го облече в Решение на МС.
Всичко това под благия поглед на ЕС и ЕЦБ, които прекрасно знаят какво става, но йезуитски мълчат. Оставят ни да врим в собствената си корупция, стига да не създаваме проблеми за тях.
В такъв Евросъюз и в такава държава живеем.
Затова са протестите.
Коментар