IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

    А трябва ли да купуваме тези акции....не ги купувах на 1,50 няма и сега...... За 50 стинки да чета наставленията на такива като теб....
    Да им се чудиш на разни Монтита, Кировци и тям подобни защо не се радват че цената на инвестицията им расте,

    Коментар


    • Колкото и да ни е мъчно на тия дето жалят за обществените пари, ще ви кажа - това е положението. Увеличение ще има и то както министруто го тече ... с държавни пари. А дали е редно ??? Ех, колко детски градини щяха да се построят ...
      Гьонсурат....
      срам ме е да кажа за кого съм гласувал последните 12 г ... досега
      Last edited by Protokol; 11.06.2020, 11:46.
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

      Коментар


      • Хубава статия в Капитал по въпроса от най-добрия (според мен) банков журналист.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Значи, много глупости се пишат, или спестява истината.
          На тема каква е релната цена. Първо коя е реалната цена тази на държавата 5 лв. или тази на която се купуват и продават по 1,000 или 100,000 броя акций? Държавата, не е ли икономически субект, защо да не може да участва? Как навсякъде по света участва, и там има против и за. Второ, на пазара няма 40 милиона акции свободни, не може да си ги купиш и да искаш. Трето, реален пример, Ако отида и внеса в който и да е посредник 10 милиона лева и му дам поръчка да ми купи 1/10 от това което държавата купува 4 милиона акции на 2.5, както твърдите е реалната цена, дали ще ми купи? Знаете ли какво ще стане - цената за два три месеца, ще е 6 лв. и тогава ще казвате, че това е реалната цена, а между другото тя беше толкова преди 2-3 г. само. Толкова за цената.
          На тема какво следва за банката. И понеже знам, че ще се хванете за думата КТБ, за да онагледя, това е подобрен вариант на КТБ, като подобрението е че държавата е акционер, т.н. да си го кажем само на теория може да фалира, на практика не може, защото знаете че държавата е най-големият иконмичекси субект и колко пари върти като оборот, инвестиции, фирми, връзки с олигарси и т.н. - става най-стабилната банка, лесна краткосрочна и дългосрочна прогноза е как тази банка ще расте (по подобие на КТБ , НО подобрен вариант), и понеже ще хейтите на воля, КТБ не беше под надзор на ЕЦБ, никога не е минала проверка на ЕЦБ, а ПИБ мина две. От 10 милиарда я виждам бързо 13-15 милиарда. Само си спомнете колко ОД искаше да има банка в Б-я? Защо, защото в Б-я само банките печелят и се развиват устойчиво като бизнес, а дали е добре или не държавата да си има участие в голяма ритейл банка - че защо не, нима по света няма? На някои не им харесва, на други им харесва. За мен е напълно правилно и в контекста кандидатсването в Еврозоната е напълно обосновано - стойността на банката скача автоматично при приемане на Еврото, та дори и при влизане в Банковия съюз. Държавата, ако иска да е добър стопанин и 10 лв. може да направи стойността на акцията - много лесно. В тази насока и държаваните бензиностанции и лотария, за държава като България са съвсем правилни решения.
          На тема Чакалнята, не знам защо в тоя форум 95% са против влизането или въобще не вярват, че тоя път нещата се случват. И понеже наистина в Б-я стават нещата много бавно и много трудно, тоя път от средата на Април, в контекста на Ковид, наистина се виждат реални стъпки в тази насока и прозорец, че може да стане, за мен след вчера шансовете са 90%. Бяха 60%, бяха 0% средата на Март, бяха 70% средата на Февруари. И защо хваля Бойко в сегашната ситуация - ами защото като ви чете човек и слуша останалите политици, май само Бойко има топки на направи това, което направи вчера с ПИБ, само той има тези контакти в ЕЦБ И ЕС и реално само той от всички политици в Б-я за над 13 г. в ЕС направи нещо за тази стъпка. Нищо лично, но е факт. Евентиалното влизане в Еврозоната е голямо историческо събитие от ранга на освобождението 1878 г. - хейтети си на воля, не ми пречите, мнения много, но повечето са срам за инвестиционен форум, да се твърди, че това може да е негатично събитие за държава като Б-я (с нейния Валутн Борд).

          Не ви препоръчвам нищо, освен Бъдете здрави!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            и вчера се изгавриха с за втори път с тях - ЕЦБ в прав текст им съобщи, че не покриват критериите за еврозоната.
            Не е лошо да попрочетеш малко за влизането в еврозоната, щото говориш абсолютни смешки. Ние няма как да влезем в еврозоната сега. Ще влизаме в ЕРМ2. И като влезем стоим 2 години. И след като минат тия поне 2 години се гледа какви критерии покриваме за да ни пуснат в еврозоната.
            Това че не покриваме критерИИТЕ за еврозоната си е откровена лъжа и манипулация от твоя страна. Всъщност от 5 критерия не покриваме ЕДИН - инфлацията. Това е което ЕЦБ "в прав текст им съобщи". И това е за момента. Дали ще го покриваме тоя критерий след 2 години в ЕРМ2, ще видим. Но за влизането в ЕРМ2 няма стриктно изискване за инфлация.

            Коментар


            • Предположение:
              1. Държавата (т.е. всички ние - данъкоплатците) купува акциите, за да е успешно увеличението и всичко да е "цветя и рози" по пътя към чакалнята!
              2. Увеличението е успешно и ние сме се намърдали вече ТАМ и чакаме!
              3. Акциите вече не са нужни на държавата, а и изпълнението на условията и влизането в чакалнята са "такъв успех за България", че вече няма никакво значение нито колко са стрували акциите, нито кой (ние) ги е платил!
              4. С извинения от сорта - "Държавата няма нужда да се намесва в един частен бизнес!", "Не е присъщо на държавата да участва в капитала на чисто търговски банки - има си ББР!" или "Държавата не е добър стопанин!" акциите се продават на няКой за половината или защо не и по-малко пари...
              5. А ние сме щастливи и... ЧАКАМЕ!
              Само предположение - не е съвет за каквото и да било - държавните мъже са по-умни, а черешите са почти готови!
              Last edited by THE TRADER; 11.06.2020, 11:26.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
                Защо си продават акциите в момента на 2.60.
                когато държавата и маджовците ги оценяват на минимум 5лв?
                Държавата отдавна се асоциира с Тулупа т.е. в ПИБ влезе той ,а не държавата. А да пуснеш Тулупа в банката е все едно да пуснеш вълка в кошарата. Не че преди не е бил там, но сега вече е официално. Така е с Мутрата. Докато е на власт, забравете за оптимизъм дори и в пет чакални да влезем.
                П.С. А защо държавата оценява ПИБ на 5 лв отговора е, че парите са държавни. Дали Мутрата би дал лични пари на 5 лв?
                Last edited by realista; 11.06.2020, 11:22.

                Коментар


                • Защо си продават акциите в момента на 2.60.
                  когато държавата и маджовците ги оценяват на минимум 5лв?

                  Коментар


                  • Аз с отвращение си купих малко за спекулация. Не е препоръка.

                    Коментар


                    • На теория тази банка трябва да е вече най-сигурната и изрядна банка в страната. С акционер държавата всякакви ПР гафове, при последващи проверки от ЕЦБ например, стават абсолютно недопустими. На теория...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение

                        Уважаеми г-н Киро,
                        Моля да се въздържате от коментари в този стил. Ние всичко това за банката го знаем. Обаче ако успеете да убедите и останалите фенове на банката в правотата си, на кого ще продадете тези акции които ще купите на 2 лева? За да има спекула трябва да има фанатизирани шарани.
                        Не е нужно да намалявате боря им.
                        А трябва ли да купуваме тези акции....не ги купувах на 1,50 няма и сега...... За 50 стинки да чета наставленията на такива като теб....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Обективно погледнато 200 млн. лв. инвестиция от държавата е нищо в сравнение с ползите които ще има България от влизане в ЕРМ 2 и в последствие Еврозоната!
                          И ти приемаш вече това за даденост ?
                          За мен е точно обратното, шанса за това с така направено УК в разрез с всички изисквания на ЕС клони към нула. Най вероятно ще бъдат разкостени.
                          А трябваше просто да убедят няколко ПФ на малко по приемливи нива...

                          Остава само минимален шанс ББ да е получил железни гаранции за това че влизането е вече политическо решено, ма надали...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            ......в редицата на миноритарните акционери ще има по-силен играч, вероятно с представител в УС. Има шанс за по-добър контрол над управлението на банката, още повече че влиза и под надзора на ЕЦБ. И още нещо - миноритарите вече ще имат блокираща квота от над 1/3 от гласовете в ОСА.Успех на позитивните и находчиви играчи на БФБ!
                            Тоя миноритар е мажоритар в ББР и го виждаме как управлява..... Изобщо не ми хареса това, което стана.....И аз не знам защо толкова се надявах, че са намерили пазарно решение а то .... bailout.....
                            Life won't wait for you.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                              Глупости. То решението да ни пуснат е вече взето, само се правят на принципни с банките. Ние имаме по-добри показатели от сума страни дето вече са у еврозоната. Пука им на тях че тук се покрадвало. Требе си доста наивен да си мислиш че там не се краде. Просто там се краде по-изтънчено, а тук грубо, по барба ганювски.
                              Напротив, решението да не са допуска Бойко и корумпираната му партия в еврозоната е взето отдавна. А тези циркове, които ги разиграват пред населението в България, за увеличение на капитала на продънени банки на съмнителни олигарси с парите на данъкоплатците, са само преливане от пусто в празно.
                              За последните 2 дни шефовете от Брюксел 2 пъти се изгавриха жестоко с гербаджиите - оня ден им го набиха с мерките по пакет Мобилност на Макрон,
                              и вчера се изгавриха с за втори път с тях - ЕЦБ в прав текст им съобщи, че не покриват критериите за еврозоната.
                              Така като гледам, до края на годината повече опити за влизане в чакалнята няма да има.
                              Last edited by Frosty; 11.06.2020, 10:28.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Ако банката беше много хубава и привлекателна, щеше да има опашка от чужди инвеститори за купуване на акциите..А то за ТРЕТИ ПЪТ ДЪРЖАВАТА ГИ СПАСИ С НАШИТЕ ПАРИ..Забавлявате ме как се надявате Черешата да Ви вдигне акциите на 8 лева.. За мен акцията е спекулативна и пак мога да купя, когато падне на 2 лева.. Реалната цена е пазарната, а не тази, която Вие си фантазирате..
                                Уважаеми г-н Киро,
                                Моля да се въздържате от коментари в този стил. Ние всичко това за банката го знаем. Обаче ако успеете да убедите и останалите фенове на банката в правотата си, на кого ще продадете тези акции които ще купите на 2 лева? За да има спекула трябва да има фанатизирани шарани.
                                Не е нужно да намалявате боря им.

                                Коментар

                                Working...
                                X