IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А при ПИБа работата е друга. Направо не мога да си представя какво чудовище в балансовото число ще стане идните години. Да не стане и най-голямата банка!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
      Ясно поредният на хранилка
      Я кажи що при 30 болни блокираха цялата държава а сега при 90 всичко се от хлабва ?
      Същото е и тук !
      Схвана ли ?
      Ако си ме следил, пиша още от Март и по темата за т.н. Корона. Това беше активно мероприятие, нито общо със здравето. Трябваше хората да придобият за два месеца нови навици (научно толкова трябват за един навик 60 дни) - да работят виртуално от хоум офис, да не ходят на училище, в офиса да не стъпват - и хорате свикнаха - стана им навик, Не можеш ги накара вече да ходят на фитнеси, по молове, но са ОНЛАЙН. Майкрософт на Бил Гейтс, стана 1.5 трилиона маркет капитализация. Беше и за да се създаде паника, за да си продадете акциите, и много го направи. А сега няма как да ви вкарат пак за 60 дни в карантина, защото ако пак го направят - никога няма да могат да ви извадят отново. Ще си стоите в къщи и ще мизерувате, а на Бойко, и на не само на него им трябват работници. Разбра ли защо - защото каквото са искали го постигнаха.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
        Пиша за Бойко и Караниколов, само защото по всичко личи, че ще ни вкарат в ЕРМ2. Щом и младият Караниколов се пуска по темата, значи нещата отиват на ставане - да не повярва човек. На пук на всички залози, като гледам дори тук в този форум - 95 % нито вярват, нито искат да се случи
        Ясно поредният на хранилка
        Я кажи що при 30 болни блокираха цялата държава а сега при 90 всичко се от хлабва ?
        Същото е и тук !
        Схвана ли ?

        Коментар


        • Пиша за Бойко и Караниколов, само защото по всичко личи, че ще ни вкарат в ЕРМ2. Щом и младият Караниколов се пуска по темата, значи нещата отиват на ставане - да не повярва човек. На пук на всички залози, като гледам дори тук в този форум - 95 % нито вярват, нито искат да се случи

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            Краниколов: Оптимист, че Юли сме в ЕРМ2, до дни подаваме заявлението. ЧЕСТИТО 5 пъти повтори, че влизане в Чакалнята е изключително положително за Б-я, за акциите, за банките, за хора, по-добър имидж и т.н. Рейнтинговите агенции ще го отбележат и те
            А ти имаш ли поне акции в една банка или компания или просто си пишеш за БХ

            Коментар


            • Краниколов: Оптимист, че Юли сме в ЕРМ2, до дни подаваме заявлението. ЧЕСТИТО 5 пъти повтори, че влизане в Чакалнята е изключително положително за Б-я, за акциите, за банките, за хора, по-добър имидж и т.н. Рейнтинговите агенции ще го отбележат и те

              Коментар


              • Понеделник- Вторник сме щели да разберем 30% в частни лица.

                Коментар


                • Караниколов, каза, че при влизане в Чакалянта не само акциите на ПИБ ще се повишат, но и на всички акции - слушайте го. Не го казвам аз.

                  Коментар


                  • Караниколов говори, по-добре и оптимистично и от мен дори. Казва, че балансовата е 8 лв., 5 лв. е добра цена и че като сме влезели в Чакалнята, стойността ще се повиши, БРАВО:
                    https://nova.bg/news/view/2020/06/12...m6ZPB2GLDom7cI

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

                      Как няма да има като вече обявиха че има. Там е врътката - с 30% частни процента избягват наказание от Брюксел за държавна помощ. Друг е въпроса че инвеститора е по-скоро "частен" отколкото частен. Или са притиснали някой или пак са държавни пари, примерно ББР дава заем на Шиши, а той си купува дял през някоя от фирмите си.
                      браво, Напълно реалистична хипотеза.

                      Да повторим най-важната дума - ХИПОТЕЗА и да я развием с малко сметки.

                      Ако бяха запознати и подготвени, че има едно важно съотношение 70:30, което е свързано със сериозни последици, кой ги би през устата да говорят веднага за купени 108 млн. + 2 млн. права. Заявиха го в прав текст и категорично подчертаха - купувачи са държавата + 1 частен инвеститор.

                      Сега вече удобно се размята сценарий, че видите ли, ИП е купило правата от свое име, но в полза на някакви свои клиенти. Измислиха тази схема с известно закъснение. Не е изключено и антидатирано да са променили договорите и да са докарали необходимите проценти.
                      Респективно, купените права вече са станали 76 млн. + 33 млн.

                      Обаче, ето ти нов проблем! Частният инвеститор, който е упорито и непонятно защо още скрит, се оказва че няма готовност да хвърли от свое име подобни пари.
                      Доста е различно да похарчиш 1,8 % от 200 млн. = 3,6 млн., а съвсем друго е да се налага да купиш 30 % от 200 млн.
                      Което вече прави 60 млн. лв

                      Очевидно е, че тези пари трябва да се вземат отнякъде, да се изсмуче от въздуха някакво фотогенично и валидно основание, да се приготвят документи, да се свикат заседания на бордове, захранване на сметки и т.н.

                      За всичко това трябва В Р Е М Е !


                      Допълнение!
                      Леко дописвам, защото тази вечер в новинарския блок чух нещо, което окончателно ме закова. Притеснено и объркано смънкаха, че частните инвеститори изведнъж вече са станали няколко.
                      Т.Е. вероятно вече се работи по схема, споменатите по-горе 33 млн. права да бъде разхвърляна постфактум между няколко лица, които формално ще останат скрити зад съответното ИП, което уж е приело поръчките им.
                      Помислете, няма да е лесно да се измисли убедително основание за наливане на 60 млн. накуп в едно единствено лице?!?
                      Всичко това беше обяснено във връзка с удължаване на срока за записване/плащане и респективно отлагането на обявяването на конкретните имена - нови частни акционери.
                      Нали разбирате, трябва да се измислят някакакви убедителни основания за предоставяне на ресурс - в договора за кредит не може да пише: Даваме ти пари, че да закупиш новоемитирани акции на банката


                      Всичко това не е истина, това е просто полет на развинтената ми фантазия, ама същата тази моя болна фантазия се чуди и се мае - абе, тия кво си мислят, че ЕЦБ и ЕК са напълно наивни и са зелени откъснати от росното поле.

                      Боже, колко мъка има на този свят!
                      Last edited by nachev; 12.06.2020, 22:22.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

                        Едно ще ти кажа. Ти си срам за тоя форум, за БФБ и всичко, което се сетиш връзрано с акции. Самият факт, че ми се заяждаш с мен, говори, че ти не можеш да мислиш.
                        Бягаш от въпроса момче ! Срам са такива слагачи на властта като теб !

                        Коментар


                        • Това и аз не го разбирам. Как така удължаване? Това трябва да е ПРИОРИТЕТ НОМЕР ЕДНО! Да не почиват, да не спят, да внесат парите!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                            Едва ли ще има частен инвеститор. Няма грам логика някой да запише на 5 лв., вместо да изкупи всичко на пазара до тази стойност.
                            Как няма да има като вече обявиха че има. Там е врътката - с 30% частни процента избягват наказание от Брюксел за държавна помощ. Друг е въпроса че инвеститора е по-скоро "частен" отколкото частен. Или са притиснали някой или пак са държавни пари, примерно ББР дава заем на Шиши, а той си купува дял през някоя от фирмите си.

                            Коментар


                            • Какво означава удължаване на срока, ако съм разбрал правилно имаше частен инвеститор вчера? Днес какво стана, а правата?
                              Вчера кеширах загуба, днес пак купих, да видим дали ще кеширам печалба...

                              Коментар


                              • Пред процедурния старт на влизането на България в еврозоната имаше едно последно условие. То отпадна след к...

                                Коментар

                                Working...
                                X