Първоначално изпратено от марин
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениепри определени условия бих купил, но не знам дали си наясно, че при пласиране на таква емисия е трудно да участваш с суми под милионче и това, че са общодостъпни си е просто на хартия.
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеДобре де - какво врънкате - защо не си купите- емисията е отворена, ще има втори транш - който толкова му се иска - да си купи.
Само че - тук ще дадете пари завинаги и ще имате доходност, а акциите все пак са по ликвидни. Още повече - от IPO-то бе казано, че няма да дават дивиденти. БНБ също е посъветвала банките да не се дават дивиденти, искат висока капиталова адекватност.
Що се отнася до бъдеща инвестиция имам някои добри предположения, които доста ми харесват.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от марин Разгледай мнениеАми тогава да направят увеличението на капитала с неразпределената печалба.
В момента ПИБ като бизнесмодел не е много по-различна от ЦКБ и КОРП..просто няма ясно изразена група с инициали около нея.
та такатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТакаааа и защо ли правителство не следи за спазването на законите
Тук дискусията се обърка, а това показателно за нивото на форума.
Има две отделни неща - хибрид и искане от ОС за разрешение да се увеличи капитала, когато е възможно!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеМиналият път, когато издадоха подобна прецакваща акционерите (разбира се миноритарите) емисия беше заради схемата Кремиковци. Ако бяхме нормална държава БНБ и КФН щяха да им скъсат ушите, но в БГ всичко е възможно при определни условия. След тази схем спрях да съм им 'фен'.
Този път сигурно са набелязали нещо друго за покупка и им трябва дебел капитал, че да са ОК (поне на документи)
При всички положения ПИБ е добра банка за клиентите, но кофти инвестиция за миноритарите.
не е препоръка!!!
Само че - тук ще дадете пари завинаги и ще имате доходност, а акциите все пак са по ликвидни. Още повече - от IPO-то бе казано, че няма да дават дивиденти. БНБ също е посъветвала банките да не се дават дивиденти, искат висока капиталова адекватност.
Що се отнася до бъдеща инвестиция имам някои добри предположения, които доста ми харесват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеМного просто - вместо да се раздава дивидент, се издават такива облигации за "наши" хора при безумна лихва. При 11%, дори да ви вземат 1% за данък, пак е нелоша печалба, особено на фона на падащи лихви по депозити. По-интересно е да се види какви са всички клаузи по тези т.нар. "облигации".
Не е препоръка за нищо.
Основните думички са Perpetual hybrid - по базел три - провери първо и после питай! Освен това ако ти харесва - може да си купиш и ти от ПФБК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеМиналият път, когато издадоха подобна прецакваща акционерите (разбира се миноритарите) емисия беше заради схемата Кремиковци. Ако бяхме нормална държава БНБ и КФН щяха да им скъсат ушите, но в БГ всичко е възможно при определни условия. След тази схем спрях да съм им 'фен'.
Този път сигурно са набелязали нещо друго за покупка и им трябва дебел капитал, че да са ОК (поне на документи)
При всички положения ПИБ е добра банка за клиентите, но кофти инвестиция за миноритарите.
не е препоръка!!!
Поздрави и успешна търговия"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнениеНякой има ли идея защо плащат такива лихви по облигации ?
...ПИБ издаде хибриден дълг за 20 млн. евро - първи транш от втора емисия подобни облигации с предвиден общ размер до 60 млн. евро - при фиксирана лихва от 11%, съобщиха от банката.
Така общият обем на този тип книжа възлиза на 60 млн. евро, след набраните 40 млн. евро от първата емисия, като в следващите 3 години може да достигне до 100 млн. евро.
На 17 март 2011 г. и 4 юни 2012 г. ПИБ издаде по 20 млн. евро от първата си емисия хибриден дълг, като лихвата по тях бе 12,75%.
....
не е препоръка!!!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнениеНякой има ли идея защо плащат такива лихви по облигации ?
...ПИБ издаде хибриден дълг за 20 млн. евро - първи транш от втора емисия подобни облигации с предвиден общ размер до 60 млн. евро - при фиксирана лихва от 11%, съобщиха от банката.
Така общият обем на този тип книжа възлиза на 60 млн. евро, след набраните 40 млн. евро от първата емисия, като в следващите 3 години може да достигне до 100 млн. евро.
На 17 март 2011 г. и 4 юни 2012 г. ПИБ издаде по 20 млн. евро от първата си емисия хибриден дълг, като лихвата по тях бе 12,75%.
....
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеМи то увеличението си е с тяхни пари , нормално ако ще потъне да е обратно при тях.
Относно хибридния инструмент, не забравяйте, че срещу него стоят кредити с десет пъти по-голям размер, т.е. нетният лихвен доход ще е значително в плюс
Коментар
Коментар