IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
    Ерсте да не са цъфнали та вързали

Не забравяй, че Българските банки, колкото и смешно да звучи са най-добре капитализирани заради Наредба 8 на БНБ

Това означава по-нисък риск, което пък означава по-висок мултипъл
    Аз не вярвам на БНБ че упражняват достатъчно строг надзор.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Райфайзен - 0,49
      Ерсте - 0,78
      Уникредит - 0,44
      РБС - 0,55
      Сантандер - 0,87
      Барклис - 0,72
      Дойче банк - 0,6
      Сосиете Женерал - 0,61
      Ерсте да не са цъфнали та вързали

Не забравяй, че Българските банки, колкото и смешно да звучи са най-добре капитализирани заради Наредба 8 на БНБ

Това означава по-нисък риск, което пък означава по-висок мултипъл
      Veni, Vidi, Vici

Коментар

Още нещо ми прави впечатление:

Една банка с финансов резултат близко до нулата (по време на криза) се купува на P/B между 0.4-0.6 ( поне така предполагаме)

Какво остава за една банка с изключително развита клонова мрежа, огромна клиентска база, Супер силни в картовите услуги, Финансов резултат 22 милиона за полугодие след провизии.

Резултатът преди провизии е 44 милиона за полугодието.

Така погледнати нещата, поне според мен справедливата стойност на ПИБ е над 0.5 book value, но времето ще покаже
        Райфайзен - 0,49
        Ерсте - 0,78
        Уникредит - 0,44
        РБС - 0,55
        Сантандер - 0,87
        Барклис - 0,72
        Дойче банк - 0,6
        Сосиете Женерал - 0,61

Коментар

• Още нещо ми прави впечатление:

Една банка с финансов резултат близко до нулата (по време на криза) се купува на P/B между 0.4-0.6 ( поне така предполагаме)

Какво остава за една банка с изключително развита клонова мрежа, огромна клиентска база, Супер силни в картовите услуги, Финансов резултат 22 милиона за полугодие след провизии.

Резултатът преди провизии е 44 милиона за полугодието.

Така погледнати нещата, поне според мен справедливата стойност на ПИБ е над 0.5 book value, но времето ще покаже
          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнение
            Silver, гледай тук (това е от отчета на банката): Коефициентът на капиталова адекватност на ПИБ АД към 30 юни 2013 г. достига 12.60 %. При изчисляване на капиталовата адекватност ПИБ прилага новото споразумение за капитала (Базел II), така както е възприето в европейските директиви и Наредба № 8 на БНБ... Тоест капиталовата адекватност е над изискването. Освен това - кой е казал, че ще има увеличение на капитала?!?
            Тя капиталовата адекватност ако е под изискванията означава моментално увеличение или частична национализация.

Коментар

Надявам се капиталовата адекватност след сливането да е по добра от настоящата на ПИБ, което да доведе до отлагане на увеличението на капитала.
              Silver, гледай тук (това е от отчета на банката): Коефициентът на капиталова адекватност на ПИБ АД към 30 юни 2013 г. достига 12.60 %. При изчисляване на капиталовата адекватност ПИБ прилага новото споразумение за капитала (Базел II), така както е възприето в европейските директиви и Наредба № 8 на БНБ... Тоест капиталовата адекватност е над изискването. Освен това - кой е казал, че ще има увеличение на капитала?!?

Коментар

към 30.06.2013 капиталовата адекватност на Юнионбанк е 12,89
                10x
                Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                  Мнението ми за теб е формирано с годините, а не само от днешният ти пореден безумен пост. Отново ти пожелавам успех, ама на да ли ще те споходи? Успеха не ходи при глупците.
                  На бфб имаме голяма нужда и от умници разпознаващи глупците. Иначе как ще правим профит на бфб. Уточнявам разбира се, че профит и успех не са непременно в права зависимост. Но всеки си има определението за успех. За мен е едно, за теб вероятно друго. Както каза протокола - шарен свят. И по-добре да е шарен, отколкото всички да са комсомолци и пионери. А иначе признавам, че ми се иска да си прав - успеха да не ходи при глупците. Не е препоръка, разбира се. A и забравихме да пишем дали имате или нямате акции

Коментар

Надявам се капиталовата адекватност след сливането да е по добра от настоящата на ПИБ, което да доведе до отлагане на увеличението на капитала.
                    към 30.06.2013 капиталовата адекватност на Юнионбанк е 12,89

Коментар

• Надявам се капиталовата адекватност след сливането да е по добра от настоящата на ПИБ, което да доведе до отлагане на увеличението на капитала.
                      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                        В БНБ трябва да има тази информация, освен ако ........ абе БНБ
                        Аз писах вече, че търсих там, но намерих само за банковата система като цяло.

Би трябвало да има и за отделните банки, но към момента още не съм го открил
                        Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Дори и да има увеличение на капитала, не се знае на каква цена ще е и каква ще е цената до тогава на акциите на ПИБ.

Иначе няма спор, че ако увеличението е под book value ще е негативно за акционерите.
                          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• В БНБ трябва да има тази информация, освен ако ........ абе БНБ

Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
                            Точно за това питах за капиталовата адекватност на МКБ именно капиталовата адекватност на консолидирана база ме интересува как ще изглежда.
                            Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Мнението ми за теб е формирано с годините, а не само от днешният ти пореден безумен пост. Отново ти пожелавам успех, ама на да ли ще те споходи? Успеха не ходи при глупците.

Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                              Да, имам нужда, особено като ти прочетох мотото - "аман от специалисти"... Добре поне, че не всичко е загубено и освен неспасяемите е останал и някой който да се спаси от "специалистите" а защо не и от обречените но така нуждаещите се от успеха
                              Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

И какво от това. ПИБ съобщи че ще си увеличава капитала преди няколко месеца. В момента се търгува на ПБВ около 0,5. Сега просто капитала и става по-голям, кредитния и потрфейл също по-голям. Така че в крайна сметка ще трябва да прави по-голямо увеличение на капитала.

Което след като се търгува на под 1 ще си е доста прилично размиване на капитала. Което сега при по-висок капитал ще е още по-голямо ако тази сделка не води до по-благоприятни капиталови съотношение. А дали води или не води още не е ясно. Така че е доста странно тези дето се хвърлят да купуват днес с какъв акъл го правят. След като има прилична вероятност тази сделка всъщност да води до по-голямо размиване на капитала им в бъдеще. Разбира се и това не може да се каже със сигурност, но определено не може да се каже и обратното.
                                Точно за това питах за капиталовата адекватност на МКБ именно капиталовата адекватност на консолидирана база ме интересува как ще изглежда.
                                Veni, Vidi, Vici

Коментар

Working...
                                X