Тук май моментната прИмоция е към края си...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеEquityPrivate е прав, интересът за покупка беше точно в края на лятото, някъде по това време на 2008 година. вече не помня чий беше интереса, май на НБГ, а преди това 2007 беше на Банко Сантандер, пак по спомени говоря.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеСега наистина чуждестранните инвестиции напускат страната а дяловете им биват купувани от големите местни играчи.
След няколко години, когато е ясно, че глобалната икономика се е стабилизирала и има устойчив ръст на БВП, тогава чужденците ще се целят в компании като ПИБ.
Не вижда защо някой трябва да купува нещо сега като се цели в неясно и несигурно събитие в далечното бъдеще, като се опира на неясни и несигурни трендове и желания, обратни на настоящите, които евентуално могат да се появят, но може и да не се проявят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеТогава няколко френски и гръцки банки правиха много детайлно проучване на банката и се отказаха да я купуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнениеEquity, нещо съвсем се оплете – интереса за покупка беше 2007 точно дни преди кризата.
Официалният процес по продажбата беше през втората половина на 2008 и консултант по сделката от страна на ПИБ бяха Rothschild & Co.
Тогава няколко френски и гръцки банки правиха много детайлно проучване на банката и се отказаха да я купуват.
Коментар
-
Сега наистина чуждестранните инвестиции напускат страната а дяловете им биват купувани от големите местни играчи.
След няколко години, когато е ясно, че глобалната икономика се е стабилизирала и има устойчив ръст на БВП, тогава чужденците ще се целят в компании като ПИБ.
Нищо ново под слънцето.
Естествено говорим за хоризонт от няколко години.
Като се замисля няма голяма руска банка с дъщерна в БГ, а лично аз си представям ПИБ да се продаде на подобен банков гигант.
Времето ще покаже как ще се развият нещата.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Екуити,
Аз бях тук 2008 и знам ситуацията: нека припомним, че дойдоха гърците в момент, в който се сгромолясваха акциите им там. Слава богу, че не ги купиха, я виж какво става с гръцките банки тук!
И сега и тогава, причината беше в техните проблеми там.
МКБ са го закъсали яко в Унгария и ОТП отказа да ги купи, така че не ми ги говори тия глупости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеАко падне до 2.1 ще допълвам
Тук виждам потенциал до поне 3 лв. на акция.
Най-логичното развитие по тази позиция ми се вижда продажба на банката на чужд инвеститор след 2-3 години на цена доста по-висока от сегашната.
За това е интересно да се поспекулира кой би я купил, за да се определи и дали би я купил някъде близо до балансовата им стойност или по-скоро би бил някой, който търси да купи много евтино.
Аз в момента не мисля, че има банка която би искала да купи ПИБ. Тези, които проявиха интерес в края на 2008 и направиха детайлен дю дилиджънс, се разбягаха като опарени.
Коментар
-
Цеко и компания въртят банката като обикновено ООД..затова спрях да съм им фен. Историята с Кремиковския кредит беше черешката на тортата за мен. Имам известни наблюдения върху МКБ и мога да кажа, че МКБ е банка и се управляваше като таква... за съжаление ще бъде претопена в ПИБ ООД..
поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеАко падне до 2.1 ще допълвам
Най-логичното развитие по тази позиция ми се вижда продажба на банката на чужд инвеститор след 2-3 години на цена доста по-висока от сегашната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеСтадната логика е страхотно нещо! Като мине 2.40 пак ще се купува яко, но сега не е интересно, много е евтино... Хахахахаха
Най-логичното развитие по тази позиция ми се вижда продажба на банката на чужд инвеститор след 2-3 години на цена доста по-висока от сегашната.Veni, Vidi, Vici
Коментар
Коментар