If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
27/06/2014
Комисията за финансов надзор (КФН) извършва проверки относно административни нарушения на разпоредбите на чл. 11, във връзка с чл. 6, ал. 1, т. 3 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, изразяващи се в разпространяване чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез Интернет на информация, която създава или може да създаде невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини.
Проверките се извършват срещу множество лица и медии, които са правили изявления и коментари по отношение на публичните дружества –„Първа инвестиционна банка” АД, „Корпоративна търговска банка” АД и „Булгартабак холдинг” АД през последните няколко седмици пред различни медии. В момента се установява кръгът на всички лица, чиито изказвания могат да бъдат квалифицирани като подвеждащи и създаващи невярна или подвеждаща представа за финансовото състояние на дружества, търгувани на „Българска фондова борса – София” АД.
Съгласно Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, глобите за манипулация на пазара, разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини са от 20 000 до 50 000 лв. за физически лица, ако деянието не съставлява престъпление, а за юридически лица санкцията е от 50 000 до 100 000 лв.
КФН призовава всички медии да проявят отговорно поведение и да спрат разпространението на мнения, както и потребителски коментари под материали, отнасящи се до публични дружества, които биха могли да създадат невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини.
КФН ще бъде безкомпромисна спрямо лица и медии, чиито изказвания и публикации са неверни и почиват на слухове и дестабилизират финансовата система. В случай на установяване на данни за извършени престъпления срещу финансовата система, ще бъде сезирана Прокуратурата на Република България. След приключване на проверките и съответните административно-процесуални действия, КФН ще уведоми обществеността.
За жалост и двете банки (ПИБ И КТБ) нямат голяма банка-майка, която да депозира 1-2млд. за 1-2 месеца докато отмине бурята.Може би и за това атаките бяха насочени към тях.
Не мой човек - имат голяма банка майка - тя се казва БНБ!!!!
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
Konsultant
Време беше, всякакъв разум изчезна!
Прессъобщение
27/06/2014
Комисията за финансов надзор (КФН) извършва проверки относно административни нарушения на разпоредбите на чл. 11, във връзка с чл. 6, ал. 1, т. 3 от Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, изразяващи се в разпространяване чрез средствата за масово осведомяване, включително чрез Интернет на информация, която създава или може да създаде невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини.
Проверките се извършват срещу множество лица и медии, които са правили изявления и коментари по отношение на публичните дружества –„Първа инвестиционна банка” АД, „Корпоративна търговска банка” АД и „Булгартабак холдинг” АД през последните няколко седмици пред различни медии. В момента се установява кръгът на всички лица, чиито изказвания могат да бъдат квалифицирани като подвеждащи и създаващи невярна или подвеждаща представа за финансовото състояние на дружества, търгувани на „Българска фондова борса – София” АД.
Съгласно Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти, глобите за манипулация на пазара, разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини са от 20 000 до 50 000 лв. за физически лица, ако деянието не съставлява престъпление, а за юридически лица санкцията е от 50 000 до 100 000 лв.
КФН призовава всички медии да проявят отговорно поведение и да спрат разпространението на мнения, както и потребителски коментари под материали, отнасящи се до публични дружества, които биха могли да създадат невярна или подвеждаща представа относно финансови инструменти, включително разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини.
КФН ще бъде безкомпромисна спрямо лица и медии, чиито изказвания и публикации са неверни и почиват на слухове и дестабилизират финансовата система. В случай на установяване на данни за извършени престъпления срещу финансовата система, ще бъде сезирана Прокуратурата на Република България. След приключване на проверките и съответните административно-процесуални действия, КФН ще уведоми обществеността.
"Крайно несериозно е вицепремиер да говори "дават по 50 лв. да се правят опашки", коментира Борисов медийни публикации за вътрешния министър Цветлин Йовчев. И обясни как би постъпил самият той: "Първо, няма да изтеглят 500 милиона от банките, ако това е така. Второ, отиваш, заграждаш една опашка, един по един – дай си документите, къде отиваш, ако ти покажат, че искат да теглят пари, един метър напред опашката. Проверяваш, ако има такъв с 50 лв., го водиш у ареста. А не излизаш да говориш глупости по телевизията, че някой ти събаря банковата система. Събарят си я те с техните действия вече 10-15 дни поред.".. БиБи
За жалост и двете банки (ПИБ И КТБ) нямат голяма банка-майка, която да депозира 1-2млд. за 1-2 месеца докато отмине бурята.Може би и за това атаките бяха насочени към тях.
съобщението на ПИБ се появи и на електронното банкиране:
Уважаеми клиенти,
Както виждате, Банката е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Няма банка в света, която да може да издържи на такава организирана атака. Само днес сме изплатили на всеки клиент дошъл в Банката общо над 800 милиона лева.
Банката разполага с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в Банката. Затова днес ще работим с клиенти до 15.00 часа, в събота (28.06.2014 г.) и неделя (29.06.2014 г.) няма да обслужваме клиенти. Банката ще обслужва нормално клиентите от понеделник.
Благодарим Ви за разбирането.
Благодарим Ви, че вярвате в нас.
Да ме арестуват - веднага си давам координатите, ве4е не ме бърка щото няма кво да ми вземат - писах го по долу.
Всичките ми спестявания бяха в тия 2 банки.
А за президента и премиера дето мъл4ат нямат ли да има арести ???
Дано тоя уикенд да има наистина наказани и осъдени !!!
Успокои си нервите бе човеко, спестяванията ще си ги получиш до месец, стига прави драма безсмислена!
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
А сега си представи,че от Дойче Банк за един ден решат масово да дърпат кинти и за тоя един ден дръпнат 9% от активите и,които са около 2 трилиона в евро..
Съгласен съм. Дойче банк е много по-голяма пирамида от ПИБ!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
А бе колега,
проблемът не е в ЛЕВА или в ЕВРОТО. Проблемът е в доверието на хората в банката. И сега като си вземеш парите от банката дадеш 1,96 евра за лев и след месец.
Хората не са сигурни дали ще си вземат от банката левовете, а не какво ще купят с тях.
Ако влоговете бяха в евра, какво щеше да промени днешната паника?
Черна гора не е в еврозоната, пък валутата и е евро. Приеми че и в България е евро, само дето банкнотата е различна. Така ще е докато го има БОРДА.
Мисля че тука грешиш. Точно от това ги е страх хората - от спомена за 1996.И лично видях днес как в банката просто си превалутираха сметките без да теглят парите.
"Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."
Паника на финансовите пазари
27.06.2014 | www.tavex.bg
Поради настъпилата паника на финансовите пазари в страната, временно сме принудени да разширим маржовете си. В случай, че ситуацията се нормализира постепенно ще се върнем към нормалните ни курсове.
Циркаджии!
Спомням си преди година ли спад на златото. Еййй, тогава къв спред отвориха жална ти майка и наполеоните, и чудото.
Я виж сайтове на още няколко бюра, пък пробвай и с банки.
Аз сега виждам други - 1.957, че и на 1.956 купува над фиксинга, ако ме разбираш.
Ето ти повод за моментален арест,от това по голяма спекулация и увеличаване на напрежението здраве му кажи!!!
Моментални арести навсякъде,където си позволяват финансови и медийни волности.
Да ме арестуват - веднага си давам координатите, ве4е не ме бърка щото няма кво да ми вземат - писах го по долу.
Всичките ми спестявания бяха в тия 2 банки.
А за президента и премиера дето мъл4ат нямат ли да има арести ???
Дано тоя уикенд да има наистина наказани и осъдени !!!
Коментар