Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Утре кой ще продава евро Бнб имат 28 милярда лева а колко евро ? Не се говори за интервенция на валутните пазари. Дали и Бнб и банките не са набалбукани с левове ? Горното не е препоръка за търговия.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНа не повече от 2:1 спрямо цкб
През 2009, когато стигна историческото си дъно, ПИБ беше 1.11 а ЦКБ се търгуваше около 0.75 ....
В един пост беше написано, че колегата ще започва да купува от 1.2 , което ми струва доста ниско ниво.
Струва ми, че е добър вариант за contrarian investing. Сигурен съм, че ще видим по-високи нива, но къде ще е дъното ?
Дори ravnovesie измънка нещо - нетипично за него. Или вече си е купил ?
Има ли хора с мнение ?
Написаното не е препоръка за покупки или продажби на акции.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от DD Разгледай мнениеЕто още един трезво мислещ човек.
http://news.ibox.bg/news/id_1093089669
Както и тези мнения на проф.Вучева:
Проф. Вучева: Г-н Борисов да престане, държавата не фалира
и на Емил Хърсев:
Финансисти: Няма нужда от заем от МВФ
Коментар
-
[QUOTE=Първоначално изпратено от judy67 Разгледай мнение
Това са факти. По-голямата част от изтеглените пари от КТБ са внесени в други банки. Част от тези днешни 800 млн. са минали безналично в други банки. Има не повече от 300 млн. лв скътани временно в гащите, т.е. ликвидноста в банковата система се запазва като цяло.
БНБ е подкрепила ПИБ с ликвидност и ще го направи и в понеделник, при нужда. В другите търговски банки има много голяма ликвидност, но засега се въздържат да кредитират краткосрочно ПИБ, заради опасения за атака и срещу тях. Обаче текат преговори за синхронизирано подпомагане на ПИБ с ликвидност от останалите банки.
Изобщо моментът не е много подходящ за атака срещу банките - има твърде много ликвидност в банковата система.
Отделно търговските банки (особено ползващите Борика) са взели решение да зареждат ударно банкоматите си за уикенда, ако трябва на 6-8 часа с цел да се избегне паника сред населението.
Накратко - тази криза ще се преодолее от самата банкова система - БНБ и голените търговски банки, защото наистина системата е стабилна.[/QUOTE]
Явно се постараха добре да изплашат хората, но аз искрено се надявам хората да мислят с главите си. "Само се чудя, ако утре някой ви прати СМС или и-мейл с покана да скочите от високо, защото животът на Земята така и така е на привършване, дали ще има опашки по стълбищата на сградите?"
http://money.bg/comment/id_953034998...B5%D1%82%D0%B5
Коментар
-
Още една добра статия,която трябва да се прочете от "простолюдието",за да си дадем сметка,че губещите сме само ние от цялата паника.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4162721Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от judy67 Разгледай мнениеТова са факти. По-голямата част от изтеглените пари от КТБ са внесени в други банки. Част от тези днешни 800 млн. са минали безналично в други банки. Има не повече от 300 млн. лв скътани временно в гащите, т.е. ликвидноста в банковата система се запазва като цяло.
БНБ е подкрепила ПИБ с ликвидност и ще го направи и в понеделник, при нужда. В другите търговски банки има много голяма ликвидност, но засега се въздържат да кредитират краткосрочно ПИБ, заради опасения за атака и срещу тях. Обаче текат преговори за синхронизирано подпомагане на ПИБ с ликвидност от останалите банки.
Изобщо моментът не е много подходящ за атака срещу банките - има твърде много ликвидност в банковата система.
Отделно търговските банки (особено ползващите Борика) са взели решение да зареждат ударно банкоматите си за уикенда, ако трябва на 6-8 часа с цел да се избегне паника сред населението.
Накратко - тази криза ще се преодолее от самата банкова система - БНБ и голените търговски банки, защото наистина системата е стабилна.
Не знам откъде изкара тази информация, но звучи много логично и правилно. И аз мисля че по този начин ще се парира паниката и ще се успокоят хората. Банковта система е достатъчно ликвидна и ще се справи. Само ме я яд, че не успяха да реагират по същия начин за КТБ, но според мен банкерите вече трябва да са си взели поука и ще спасят общата си къща !
Коментар
-
Бойко Борисов създава изкуствен хаос в банковата система
http://plantagenet.blog.bg/politika/...?reply=4618078Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Коментар
-
Зависи кога си купувал и на какви цени,вече дадох пример с Испания.
Лично аз купих имоти през 2004г.,които тогава ми се сториха скъпи за стандарта в БГ,но сега смея да твърдя,че при продажба( и то на цена по-ниска от пазарната с цел набавяне на свежи пари) ще удвоя това,което съм платил заедно с наемите които съм взел разбира се.Ако имах същите пари на депозит при 5% средна лихва за периода сметките са за 50%доходност.Така че както писах в началото,зависи кога и на колко си купувал.По принцип от имот се губи трудно.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Покупката на жилище за живеене не може да се счита за инвестиция.
Да, цените имотите в Англия са достигнали колосални нива. Има няколко причини за това - например притокът на имигранти и ограниченията върху строителството на нови жилища. Вярно е също, че много хора взимат умопомрачаващи ипотечени заеми, за да си закупят жилище, Обяснението е във високите нива на наемите, достъпното кредитиране и стабилната и предвидима икономическа ситуация. Между другото, основният данък върху имотите (council tax) по традиция в Англия се плаща от наемателите и е много сериозен разход, достигащ обикновено някъде около 10-15% от наема.
Нито един от тези фактори за поскъпване на имотите не е наличен в България - няма приток на имигранти (обратното, има сериозна емиграция), няма ограничения на строителството, нивата на наемите са ниски, кредитирането е относително недостъпно (и тепърва ще става още по-недостъпно след последните събития). За предвидимостта да не говорим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе е само с българина така, англичаните също инвестират 80% от парите си в имоти. Който има в това и инвестира, защото то е гръбнака на икономиката и е най инвестиционноемко, завъртат се пари...създава много работни места и има гарантирана възвращаемост когато се строи смислено и има устройствени правила и закони.Сигурно е от инвестиционна гледна точка стига да се построи и да не бъде завлечен инвеститора от някой измамник.
Какво следва от това ? - Надуване на балон във имотите и нереално стимулиране на имотния пазар. Защото жилищатата са ценен ресурс, а на практика хората с много пари нямат грижи да държат 5-10 и пове4е ПРАЗНИ апартаменти, докато на запад дори и богатите не могат да си позволят да държат празни апартаменти - или ги продаваш или даваш под наем, ина4е защо да даваш 3000 евро годишен данък (примерно)?
Сега някой ще ми каже че в Германия нямало данъци...айде да не се сравняваме с немците
Българите по натура сме тарикати и крадци. За такива хора трябват стабилни закони за да има нормално общество.
Коментар
-
gigow
Не е само с българина така, англичаните също инвестират 80% от парите си в имоти. Който има в това и инвестира, защото то е гръбнака на икономиката и е най инвестиционноемко, завъртат се пари...създава много работни места и има гарантирана възвращаемост когато се строи смислено и има устройствени правила и закони.Сигурно е от инвестиционна гледна точка стига да се построи и да не бъде завлечен инвеститора от някой измамник.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i4o_Pay Разгледай мнение"Как да има като вие не купувате!!!Напълнихте ги тия банки с вестници!!!Защото парите са вестници като не работят!!!Чичо Скруч!!!"
Обикновеният човек не се интересува от инвестиции, диверсифицирани портфейли, акции, фючърси и т.н. Той знае, че излишните пари основно се влагат в три неща: депозити, злато и имоти.
Това, че Дянков прокламираше тази идея, говори лошо за него - или не познава психологията на обикновения човек (много малко вероятно), или е недобронамерен към него.
Работа на банките е да управляват ефективно парите на депозантите, като ги влагат в инвестиции под формата на кредити или подобни инструменти .
Първо-да има керемида над главата.
Второ-ако може да направи керемида и за чадото.
Трето-да има скътана парица в скрина.
Какви фючърси (какво е пък това), какви диверсии...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар