IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Qino Разгледай мнение
    КБС купува ОББ на ~1.0x P/BV (без да вземам в предвид дивидента) - това е доста над моите очаквания. Несъмнено е добре за банките.
    ПИБ има собствен капитал от 850м лв (ОББ 1264м) с баланс от 8530м лв (ОББ 7020м) - т.е. на базата на по-нисък капитал ПИБ трябва да се търгува с дисконт.Но не и на 50%.
    Т.е. ако приема 30% дисконт 0.7x P/BV за ПИБ, справедливата цена на акция е 5.41лв. С ЦКБ аналогично.

Много здраве и успехи на всички вас през 2017!

Личи си от километри, че си новобранка, дето не е яла шамарите (сериозните от 2008 или пък тези от 2000 за по-старите) и си мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде. Няма лошо, ще го научиш по трудния начин.
    Конкретно, ако те вълнува, съшите белгийци купиха и ДЗИ преди години - можеш да видиш в темата за Булстрад колко трябваше да е справедливата цена според подобни на твоите абсолютно бакалски сметки
    П.С. И Фибанката не е ОББ, това първо, а второ, явно белгийците обичат да се набутват - лично мнение!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Qino Разгледай мнение
      КБС купува ОББ на ~1.0x P/BV (без да вземам в предвид дивидента) - това е доста над моите очаквания. Несъмнено е добре за банките.
      ПИБ има собствен капитал от 850м лв (ОББ 1264м) с баланс от 8530м лв (ОББ 7020м) - т.е. на базата на по-нисък капитал ПИБ трябва да се търгува с дисконт.Но не и на 50%.
      Т.е. ако приема 30% дисконт 0.7x P/BV за ПИБ, справедливата цена на акция е 5.41лв. С ЦКБ аналогично.

Споре мен неправилно извършваш сравнението. Ако ПИБ бъде продадена както ОББ, то цената ще бъде друга. В нея влизат и нематериалните активи, които няма как да оцениш.

Коментар

• OBB sold to KBC. The purchase price represents a Transaction multiple of c. 1.1x P/BV.

Коментар

• КБС купува ОББ на ~1.0x P/BV (без да вземам в предвид дивидента) - това е доста над моите очаквания. Несъмнено е добре за банките.

Коментар

• Хм, рали днес.. Или ще имаме новина скоро или си ни дойде времето за нови +20%

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Жива спекулация....
              Не може такава читава банка, да налее толкова пари (над 1 000 000 000 лв ) в някаква офшорка...

пп Като се замисля за БОРОСПОРТ, може и да може....
              я дай пак

Коментар

• Жива спекулация....
                Не може такава читава банка, да налее толкова пари (над 1 000 000 000 лв ) в някаква офшорка...

пп Като се замисля за БОРОСПОРТ, може и да може....

Коментар

• ДРАМАТА В ХИТРИНО: КОЙ Е СОБСТВЕНИКЪТ НА ГРЪМНАЛИТЕ ЦИСТЕРНИ?

Верига от навързани фирми до един беден кипърец - кредитен милиардер от ПИБ - нашата Първа инвестиционна банка

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Да бяхме в УС та да правим нещо.. а сега можем просто всеки за себе си да преценя доколко оценката на БФБ е адекватна на проблемите и перспективите пред банката. Впрочем не знам да има банка без проблеми.. просто тук най-много се изтъкват. Да не говорим че тия милиони не са безусловно изгубени а са спорни.. отделно и не толкова фатални.. все пак ПИБ-а направи 200 млн. оперативна печалба за 9 месеца
                    Аз лично не съм особено притеснен и мисля че акцията има още много да качва.. така че продължавам да я държа с най-голямо тегло в портфейла си!
                    Значи не си фен на по-дивидентски...
                    Аз след това безвремие структурирах по-дивидентски портфейл. Барем взема некой леф за леб ако не друго
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                      Батя какво ще правим с тия 44 милиона дет Румъния напращя на банката... За ПИБ си е чиста загуба. Тамън се оправи рентабилността и почнаха да гърмят мините. Проблема е, че тази банка изглежда доста минирана. И затова според мен не ще да расте цената. Казвам го като акционер. Не с много, но все пак достатъчно. Проблеми след проблеми...

Това може да се окаже камъчето дето ще ги принуди да ходят и насилствено да вдигат капитала...
                      :Евентуално увеличение на капитала може и да се окаже положително за цената на акцията и/или акционерите ...
                      Толкова страх при Уникредит и когато официално обявиха , че ще има увеличение акцията излетя ….
                      В момента нямам акции в ПИБ, макар да са ми от любимите.... защото ги трансформирах в акции на Сантандер и Уникредит
                      Last edited by Protokol; 13.12.2016, 18:35.
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                        Батя какво ще правим с тия 44 милиона дет Румъния напращя на банката... За ПИБ си е чиста загуба. Тамън се оправи рентабилността и почнаха да гърмят мините. Проблема е, че тази банка изглежда доста минирана. И затова според мен не ще да расте цената. Казвам го като акционер. Не с много, но все пак достатъчно. Проблеми след проблеми...

Това може да се окаже камъчето дето ще ги принуди да ходят и насилствено да вдигат капитала...
                        Да бяхме в УС та да правим нещо.. а сега можем просто всеки за себе си да преценя доколко оценката на БФБ е адекватна на проблемите и перспективите пред банката. Впрочем не знам да има банка без проблеми.. просто тук най-много се изтъкват. Да не говорим че тия милиони не са безусловно изгубени а са спорни.. отделно и не толкова фатални.. все пак ПИБ-а направи 200 млн. оперативна печалба за 9 месеца
                        Аз лично не съм особено притеснен и мисля че акцията има още много да качва.. така че продължавам да я държа с най-голямо тегло в портфейла си!

Коментар

• Батя какво ще правим с тия 44 милиона дет Румъния напращя на банката... За ПИБ си е чиста загуба. Тамън се оправи рентабилността и почнаха да гърмят мините. Проблема е, че тази банка изглежда доста минирана. И затова според мен не ще да расте цената. Казвам го като акционер. Не с много, но все пак достатъчно. Проблеми след проблеми...

Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• като гледам акциите на банките в САЩ с колко поскъпнаха (само от изборите насам е над 15%) се чувствам все по-добре
                            Щом при онзи балон могат с толкова да скочат, какво ли остава за нашата избушена борса

Коментар

• Тия три лева много корави Ха да видим дали ще паднат днес

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Тук след първите 3-4 оферти няма почти никакво предлагане нагоре
                                Тъкмо това дойдох да напиша и аз . 4-те лева се показаха в рамките на 10 оферти

Коментар

Working...
                                X