Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
Не разбирам коя е търговската? - Първа инвестиционна ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Разликата между инвестиционна и търговска банка е от земята до небето, дори бих казал че няма никаква прилика. Да сравнявате двете неща е меко казано некоректно (не използвам друга дума, за да не ви обидя). Ако не сте запознат с разликите, моля запознайте се, вместо да злепоставяте институция която не познавате...
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50То и Lehman Brothers растеше през 2007
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Добре, ето ти и трета база, при това официална от БНБ - на фибанката бяха набити 420 милки корекции, при това на AQR-a (вярвам, знаеш какво значи това, нали?) - нито една друга банка няма толкова, а общо за банковата система са 665 (като от тях на Инвестбанка за 104 милиона). Иначе казано, банка с около 10% от активите на банковата система е "отговорна" за около 60% от корекциите, в следствие на AQR-a.
Светва ли ти ламБата? Още ли я сравняваш с ОББ? Хайде и още един жокер - за тази година ще направят около 200 милки печалба преди обезценки, т.е. трябва им още поне една година, за да наваксат тези 420 милки, дето им ги набиха на AQR-a. А дали няма да изникнат и нови? И мислиш ли, че и 2017 ще е такава жътва за банковия сектор, като тази година, защото тази беше уникална? А прогноза за 2018 ще направиш ли, защото реално чак тя те вълнува? А евентуално увеличение на капитала, което също им предписаха от БНБ, включваш ли го? Та такива работи - успех в надъхването
- 3 Харесвания
Коментар
-
За много години колеги. Така като гледам кучетата си лаят, а цената си върви. Всеки път като погледна в темата и все обичайните заподозрени обясняват колко е надценена цената и колко била зле банката, а като погледна цената расте. Даже 1.7 лв. й беше много, щеше уж под левче да пада... Но продължавайте с философстването той пазарът си знае работата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДобре, ето ви друга база за оценка на ПИБ: Тази година голяма част от печалбата от бизнеса ще отиде за окончателно изчистване на баланса от кофти активи след AQR-а. Догодина обаче вече на чисто банката вади едни 130-150 млн. нетна печалба. Каква е нормалната оценка на банка с мащабите на ПИБ и подобна рентабилност? Вярвате ли че сегашната оценка - 400 млн. лв. е достатъчна!? Т.е. Р/Е около 3 !?
Е, аз ще рискувам и ще чакам още поне 100% капиталова печалба, а който иска да си купува западни дойни крави, плащащи 3-4% дивидентец
Светва ли ти ламБата? Още ли я сравняваш с ОББ? Хайде и още един жокер - за тази година ще направят около 200 милки печалба преди обезценки, т.е. трябва им още поне една година, за да наваксат тези 420 милки, дето им ги набиха на AQR-a. А дали няма да изникнат и нови? И мислиш ли, че и 2017 ще е такава жътва за банковия сектор, като тази година, защото тази беше уникална? А прогноза за 2018 ще направиш ли, защото реално чак тя те вълнува? А евентуално увеличение на капитала, което също им предписаха от БНБ, включваш ли го? Та такива работи - успех в надъхванетоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДобре, ето ви друга база за оценка на ПИБ: Тази година голяма част от печалбата от бизнеса ще отиде за окончателно изчистване на баланса от кофти активи след AQR-а. Догодина обаче вече на чисто банката вади едни 130-150 млн. нетна печалба. Каква е нормалната оценка на банка с мащабите на ПИБ и подобна рентабилност? Вярвате ли че сегашната оценка - 400 млн. лв. е достатъчна!? Т.е. Р/Е около 3 !?
Е, аз ще рискувам и ще чакам още поне 100% капиталова печалба, а който иска да си купува западни дойни крави, плащащи 3-4% дивидентец
За да реша коя от двете търгувани банки (ПИБ и ЦКБ) си заслужава в повече , отново погледнах резултатите
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...ults_a2_bg.pdf
Поради факта, че дискаунта в цената на една банкова акция за потенциалния инвеститор идва от страховете в главата му, се вторачих в „по-рисковите числа“
Прави ми впечатление следното :- % на рисковите експозиции от общите активи при ЦКБ е по-добро дори от това на ОББ
- Най-строго проверявана е ЦКБ
- Не е чудно защо ОББ е оценена значително по-добре при продажбата в сравнение с ПИБ и ЦКБ – дава много добри резултатите при теста.
Засега държа ЦКБ, при удобен случай бих си взел отново и от ПИБ .Банка общо активи общ размер на рисковите експозиции % на рисковите експозиции от общите активи Общо активи % от които Предприятия от които Големи МСП ПИБ 8885363 6355988 0.715332396 69.70% 84.70% 74.60% ЦКБ 4867325 3035312 0.623609888 62.20% 96.50% 94.20% ОББ 6545525 4403096 0.672687981 59.10% 76.20% 61.60% Last edited by Protokol; 05.01.2017, 11:16.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Друга база за сравнение е с ЦКБ. До преди кризата с КОРП. банк, ПИБ се е търгувала винаги на коефициети по-високи от ЦКБ, е имаще защо по -рентабилна е. Към настоящия ПИБ пак си е по-рентабилна и качеството на активите е доста подобрено от преди 2 години или поне е заделила достатъчо провизии , но все още се търгува на по-ниски коефициенти от ЦКБ._______________________________
Щедро сееш, едро жънеш.
Коментар
-
Добре, ето ви друга база за оценка на ПИБ: Тази година голяма част от печалбата от бизнеса ще отиде за окончателно изчистване на баланса от кофти активи след AQR-а. Догодина обаче вече на чисто банката вади едни 130-150 млн. нетна печалба. Каква е нормалната оценка на банка с мащабите на ПИБ и подобна рентабилност? Вярвате ли че сегашната оценка - 400 млн. лв. е достатъчна!? Т.е. Р/Е около 3 !?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
А за мен това си е пълна смехория. Aналогии се правят и сравнения на ябълки и дини/пъпеши....
Все едно да ми кажат че целген като придобие някакъв биотех за 20 ев/ебитда - то и гилиъд би трябва да струва толкова и цената му да е по 3-4 спрямо сегашната.
Аз поне за друг близък пиър тук освен известната Монте пасхи не се сещам, пък и ако не греша те са 2-те единствени европейски банки с В- рейтинг от фич, някой ако знае друга/и да каже.
ПС И понеже банките не ме интересуват особено, нито отбирам от тях - запомнил съм едно правило от Равния - да се купува само под 1/10 ( дори 1/15) от PB/ROE и то при банки със стабилен рейтинг и дивиденти, всичко останало си е набутвация.
И му вярвам, къде ли се губи пак напоследък...?
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Аз поне за друг близък пиър тук освен известната Монте пасхи не се сещам, пък и ако не греша те са 2-те единствени европейски банки с В- рейтинг от фич, някой ако знае друга/и да каже.
https://www.fitchratings.com/site/se...11+1127#page=9destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
А за мен това си е пълна смехория. Aналогии се правят и сравнения на ябълки и дини/пъпеши....
Все едно да ми кажат че целген като придобие някакъв биотех за 20 ев/ебитда - то и гилиъд би трябва да струва толкова и цената му да е по 3-4 спрямо сегашната.
ПС И понеже банките не ме интересуват особено, нито отбирам от тях - запомнил съм едно правило от Равния - да се купува само под 1/10 ( дори 1/15) от PB/ROE и то при банки със стабилен рейтинг и дивиденти, всичко останало си е набутвация.
мен , и аз си задавах същия въпрос до вчера за "Равновесния", а и не само ти си запомнил някои неща и др. , но последната дума си е на цар пазар. За много години !
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеСтатията и изчисленията са добри. Сметките според сделката с ОББ така излизат. Цени повече от двойни над пазарните в момента за двете банки от СОФИКС, но все пак трябва да се намери кой да ги плати.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар