Първоначално изпратено от Crusible
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение
"Целта оправдава средствата" е морален императив, отдавна отречен и доказано погрешен.
И понеже, явно, харесваш примерите, ще ти дам и аз един.
Постановка: Известен учен застрелва жена си, а прокурорът не го обвинява, защото ученият е близо до световно откритие.
След година ученият получава Нобелова награда.
Пита се: правилно ли е постъпил прокурорът?
Тънкият момент е, че не живеем в перфектен свят, в който има един аршин за това какво е справедливо и вярно. Надявам се, че ще ме разбереш без да задълбавам, защото темата не е за философия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
Добре бе, как не го разбираш?
Значи, ти притежаваш малко наследствено парцелче с лице към околовръстното при разклона за Лозен. Бащиния ти е и би си го запазил. Да, ама Фандъкова натиска да се разширява шосето, за да може цяла София да се движи със 80 и на три платна и идва да ти го купи. Не може да те задължи със съд да продадеш, затова казваш, че квадрата го продаваш за 5лв., нищо че релната цена е 2.5. Всички столичани плащат двойно, защото се предполага, че след като се разшири пътя, ползите многкратно ще превишат двойната цена. А ако се запънеш, трябва да се промени трасето и става още по скъпо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Колега, ти си от една група форумци, която не познавам добре, но за удобство съм причислил към принципно запознатите с тематика колеги и мненията им е желателно да се изчитат.
Да знаеш, в конкретния случай доста ти личи, че не си запознат, както и сам си констатирал.
Опитваш се да клъвнеш безмилостно т.н. от теб хейтъри, които всъщност са хора с критичен поглед и самостоятелно мислене, отказващи да се оставят на течението.
Не е добре, защото буквално една страница по-назад, при доста сходни с твоето изказване обстоятелства, Умното попита:
Ти правиш ли разлика между дълг и собственост?
Такива програмни фрази е задължително да ви карат да се замислите.
Пък и ти не си БХ, който очаква да получи лихви върху собствеността
По-сериозно, моля, кажи си мнението, но не е задължителон да хапеш с обидни думички.
Това в което вярвам е обаче че пазара винаги греши. Той или е подценен или е надценен . Хората грешат. Та до онзи ден Монбат беше в челната тройка за най-- коректните мажоритари в анкетата на Бигбеар , а изведнъж толкова хора се отрекоха във форума . Значи са грешали. От къде да знаеш че сега повечето хора пак не грешат?Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
Цекови като нямат достатъчно финансов ресурс да си теглят заеми и да си ги плащат, защо е необходимо да се наливат държани пари?
Значи, ти притежаваш малко наследствено парцелче с лице към околовръстното при разклона за Лозен. Бащиния ти е и би си го запазил. Да, ама Фандъкова натиска да се разширява шосето, за да може цяла София да се движи със 80 и на три платна и идва да ти го купи. Не може да те задължи със съд да продадеш, затова казваш, че квадрата го продаваш за 5лв., нищо че релната цена е 2.5. Всички столичани плащат двойно, защото се предполага, че след като се разшири пътя, ползите многкратно ще превишат двойната цена. А ако се запънеш, трябва да се промени трасето и става още по скъпо.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеНе съм много запознат , но последният път мисля че държавата напълно върна парите които бе инвестирала в ПИБ. Ако и този път си ги възстанови + вход в ЕРМ като печалба какво правим? Някой хейтър би ли се извинил ?
И понеже, явно, харесваш примерите, ще ти дам и аз един.
Постановка: Известен учен застрелва жена си, а прокурорът не го обвинява, защото ученият е близо до световно откритие.
След година ученият получава Нобелова награда.
Пита се: правилно ли е постъпил прокурорът?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Защо да е виц? Хърсев оня ден го каза - банката си печели всеки ден. Печалба има всяка година. Вие чакайте дисконти. Абе ей, това, че вие си продавате акците без пари, не значи че те нямат стойност или не си струва фундаментанта им. Много хора живеят в заблуда на БФБ. Като толккова искате направете си банка, как се прави банка? Да ви продава някой дял от 20% на 2.50, ако може и на 1.50 колкото някои си ги продаваха Март. Аз на тяхно място бих съдил БФБ за дето не спря търговията по време на извънредното положение, но това е друга тема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
...всички големи банки, без прочутата фибанкасъ, плащат дивиденти, и то често 100% от печалбата - и Булбанк, и ДСК, и ОББ, и Пощенска, и Райфайзен, че дори и Петя сервитьорката си даде дивидент!!!о
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
Слагам, защото въпреки, че от години пеят в общ хор, това не значи, че интересите им съвпадат напълно. В случая, БХ се интересува от:
1. ПР-а преди изборите догодина;
2. Възможния достъп до огромен финансов ресурс, защото иначе поради каква причина ще превземеш една държава, ако после не я използваш
Цекови се интересуват от:
1. Запазен мажоритарен контрол, което няма как да стане при пазарна цена.
2. Използват момента да налея пари в кацата си
3. Да облужат качествено важните клиенти, за да им е спокойно.Last edited by realista; 16.06.2020, 12:32.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
Е, е, Груйче - що тез нерви силни!? Япония не е избегала, там си е. А ти пак ще отидеш дотам... некой друг път.Ма от другото не се отказвам, хем се знаем уж онлайн, хем всеки път се изненадвам на безкрайната търпимост (бих я нарекъл овчедушие) на българина. И по птинцип съм свикнал с нея и стадното мислене, но като я забележа в интелигентен човек и някакси подивявам. Та затова и нерви силни - да, дразня се.
Иначе Япония-та така или иначе се размина тази година, да се надяваме, че догодина Спиди ще ме прати там - то два дивидента от там са ми достатъчни, принципно, пък ако има и капиталова от някоя сделка - берекет версин (на майчин език, да не се обиди някой и да сме политкоректни). И за да разводня съвсе темата, да добавя за Тъпо парче (що с този ник, да питам аз като един Грую) - евереста е друга бира, там съм си го проклел и цената слезе под номинала, а уж сигурна инвестиция и дъра-бъра. И да, точно онази сделка показа как се намира цена с 1/3 надолу от текущата, когато си на зор (смисъл мажо е на зор - що, и той не знаеше, ма беше на зор тогава) и няма държава, която да те спасява, а трябва да си атрактивен за ПФ (освен с другите методи, които са ясни по дифолт) и дребосъка.
та така, успех с инвестицията тук, както казах, парите не миришат, така че скрупули и обвинения към инвеститорите (спекулантите) тук аз лично нямам (няма как да съм по-католик от папата все пак) - те рискуват собствените си пари. Виж към държавата - да, имам, и то огромни, но там изразявам отношението си на избори (да не задълбавам). Успех на държащите тук!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
хайде да не говорим празни приказки.. Какви точно са правилата, които са нарушени? За мен всяка цена под балансовата (към 8.80лв. мисля) е с ОТСТЪПКА!
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Mного фойерверки, много нещо...
Като поизтрезнееш и се наспиш може да ни обясниш как точно ще се реализира тая несънувана досега възвращаемост.
А за домашно можеш да провериш и докладваш тук как се представя Словакия, член не на разни чакални, а на ЕЗ от вече 11г спрямо 3те си съседки от Вишеградската тройка, които нямат тая голяма чест да са в клуба на богатите и цивилизованите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеНе съм много запознат , но последният път мисля че държавата напълно върна парите които бе инвестирала в ПИБ. Ако и този път си ги възстанови + вход в ЕРМ като печалба какво правим? Някой хейтър би ли се извинил ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Виц на годината !
- 1 like
Коментар
Коментар