Първоначално изпратено от petyob
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
А аз ще се появя като стане есента под 2 лева...и не само тук маркета ще е надолЕ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Марадоната ще е пръв- на около 3 лв, за да се появи 4д трябва да стигне поне 5-6
- 1 like
Коментар
-
Марадоната ще е пръв- на около 3 лв, за да се появи 4д трябва да стигне поне 5-6
и не само тук маркета ще е надолЕ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеПо-очевидна и ясна ивестиция на БФБ не е имало скоро време. Скоро време и дддд ще се появи, ще почне да ви се кара, как не сте се усетили.Марадоната ще е пръв- на около 3 лв, за да се появи 4д трябва да стигне поне 5-6
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Така изглежда сега. Но ако се замислим, от тая криза банките пак ще измъкнат чисти и на печалби. Нито са рискували прекалено много, нито в Б-я има толкова много задлъжнели хора и фирми, има разсрочки, икономиката се съвзема, парите ще се върнат на банките, може и с година-две закъснение, да не забравяме, че тоя път идва ИНФЛАЦИЯ, не е като предната криза 2008, когато така и не дойде.То остана и това да дойде, та хората да почнат да си теглят депозитите и да можем от първа ръка да се убедим в качеството на кредитния портфейл на банката
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
да не твърдиш,че в ПФ има някаква форма на разум?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от realista Разгледай мнение
Не, трол съм. Няма друго какво да правя, пиша глупости и си губя моето и вашето време.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ситуацията е по-добре с 200 млн и по-зле със заемите, които покрай ковида няма да се връщат. Познавайки историята на банката ми се струва, че те ще са няколко пъти по 200 млн
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеС две думи, ситуацията сега в банката е много по-добре, отколкото беше Декемрви края, когато това увеличение на 5 лв. беше обявено.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
И аз така си виках - що ли тези ахамаци от ПФБК ми продават на 3,20 декември, като цената се качва и ще имаме увеличение на 5 кинта. В последсвие ахмакът се оказах аз. Обаче мъжко дупе веднъж се лъже, но знам ли, на някои може да им харесва
Успех на държащите тук и дано сте разчели по-добре сигналите от мен в края на декември!
Ти си купувал декември края, когато нямаше и наченки, че ще има Ковид породена криза, че увеличението няма да стане, че ЕРМ ще се откажем през Февруари. Това беше събитие, което не можеше да се предвиди. Увеличението пропадна и естествено знаеме какво последва.
Но, сега нещата са горе долу както си ги мислил края на Декември, дори по-добре. Цената не е 3.20, но и за това има обяснение.
Да разсъждаваме какво се случва.
Увеличението е факт. Много си мислеха, че ще е на база пазара и търсене от много участници. Но стана нещо непредвидено. Имаме давама участника само, цената е 5 лв. същата като Декември, но единият е Държавата, която е най-големият икономически субет, а другият се оказва и той от най-големите икономически субекти (милиардер). Кое е по-добре за банката, ако тук имаше 100-200 субекта с дребни акции, или както е сега имаме двама големи играчи? В тази връзка, за мен най-доброто което се явява като ефект е, че банката ще расте, много повече отколкото без тези два субекта. Лесно предположение, е че примерно тоя милиардер може да е новият хазартен бос в Б-я.
Защо е такава цената. Ами виждаме, че Пенсионните фондове са пред ликвидация, с първата кохорта 2021, което като слушаме Сачева, човек си вади извода, че всичките им пари отиват в НОИ, което си е постепенна ликвидация за пенсионните. А те, както и който продава последните 3-4 месеца, продават по инерция, като почнат и нямат спиране докато не свършват. Тях разум, логика икономически аргументи и полза не ги интересува. По-добре, че продават сега, за да ги свършват.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Реалист ли си....Или набутан в Български акции който и ПФ не искат...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Реалист ли си....Или набутан в Български акции който и ПФ не искат...
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар