IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
    Глупости. То решението да ни пуснат е вече взето, само се правят на принципни с банките. Ние имаме по-добри показатели от сума страни дето вече са у еврозоната. Пука им на тях че тук се покрадвало. Требе си доста наивен да си мислиш че там не се краде. Просто там се краде по-изтънчено, а тук грубо, по барба ганювски.
    Напротив, решението да не са допуска Бойко и корумпираната му партия в еврозоната е взето отдавна. А тези циркове, които ги разиграват пред населението в България, за увеличение на капитала на продънени банки на съмнителни олигарси с парите на данъкоплатците, са само преливане от пусто в празно.
    За последните 2 дни шефовете от Брюксел 2 пъти се изгавриха жестоко с гербаджиите - оня ден им го набиха с мерките по пакет Мобилност на Макрон,
    и вчера се изгавриха с за втори път с тях - ЕЦБ в прав текст им съобщи, че не покриват критериите за еврозоната.
    Така като гледам, до края на годината повече опити за влизане в чакалнята няма да има.
    Last edited by Frosty; 11.06.2020, 10:28.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Ако банката беше много хубава и привлекателна, щеше да има опашка от чужди инвеститори за купуване на акциите..А то за ТРЕТИ ПЪТ ДЪРЖАВАТА ГИ СПАСИ С НАШИТЕ ПАРИ..Забавлявате ме как се надявате Черешата да Ви вдигне акциите на 8 лева.. За мен акцията е спекулативна и пак мога да купя, когато падне на 2 лева.. Реалната цена е пазарната, а не тази, която Вие си фантазирате..
      Уважаеми г-н Киро,
      Моля да се въздържате от коментари в този стил. Ние всичко това за банката го знаем. Обаче ако успеете да убедите и останалите фенове на банката в правотата си, на кого ще продадете тези акции които ще купите на 2 лева? За да има спекула трябва да има фанатизирани шарани.
      Не е нужно да намалявате боря им.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        Ще коментирам само т. 2 - а бре вие на маймуни ни направихте ...кво искал мажо
        Икономическия министър казал "пък после ние ще помагаме". И като е такъв мераклия да си ипотекира къщата и да купи от увеличението ...
        Всъщност не е лоша идеята - ще пиша SMS на Баце
        Казваш , че мажо е началник на ББ и черешко ...???
        Как съм чувал, че се прави :
        1. Избира се консултант за емисията
        2. Определят цена "каквато им хареса" ...ама знаят, че нещата трябва да се случат и на пазарен принцип някой да им купи книжата
        Щото ако не се намери мераклия идва т.3
        3. При липса на мераклии и явна капиталова дупка държавата казва каква ще е цената - може и 1 евро ...ама не за акция а за цялата банка
        справка в линка
        https://www.reuters.com/article/us-p...-idUSKBN18Y0IU
        Не виждам никакво противорчие между предположеното от мен и процедурата, която си описал. Само че държавата е казала 5 лв., а не 1 лв., защото и мажовците трябва да имат далавера. Така се прави в търговски преговори, а Борисов ги умее, затова е дълголетен. Другото означава да си създаваш излишни врагове. Не е веобходимо да убиваш другата страна, за да спечелиш едно търговско договаряне. Достатъчно е да и направиш "предложение, на която не може да откаже".

        Коментар


        • Обективно погледнато 200 млн. лв. инвестиция от държавата е нищо в сравнение с ползите които ще има България от влизане в ЕРМ 2 и в последствие Еврозоната!
          Да, и на мен не ми харесва че уверичението се прави с държавни пари, но явно това е единствената възможност в момента.. По някаква причина Бойко и БНБ не могат да притиснат ММ.. не знам защо.. Но това е положението! И аз не мога да го променя.. остава да се съобразя с него и да потърся начин да го отиграя печелившо - нали затова сме на БФБ !?
          Иначе като заклет оптимист ще видя чашата отново наполовина пълна - в редицата на миноритарните акционери ще има по-силен играч, вероятно с представител в УС. Има шанс за по-добър контрол над управлението на банката, още повече че влиза и под надзора на ЕЦБ. И още нещо - миноритарите вече ще имат блокираща квота от над 1/3 от гласовете в ОСА.

          Успех на позитивните и находчиви играчи на БФБ!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Така, нека разгледаме нещата от няколко аспекта:


            5. Тук обаче очаквам (и като спекулант го пожелавам на хората, които са си купили от този шит), че след известно време държавата ще направи врътката и ще продаде пакета си на ПФ. Това вече ще е върхът на сладоледа, но стадото дори няма да разбере. Аз съм в НН, но ако участват, ще ги сменя с тимаджиите!

            ББ може да нареди на всеки, с изключение на чуждестранните инвеститори (ако няма т договор за съпорт). Така че не се притеснявай. Да притиснеш НН (дружество със 170 годишна история) да изпълнява политически решения на една меко казано ша€ка е равносилно на самоубийство (Нидерландските политици виждат най-ясно и точно цялостната картина в България и биха използвали всички средства на ЕС за да спрат всяка глупост). Към 31.03.2020г. НН няма експозиция във въпросната банка.
            Не е препоръка за инвестиционни решения.

            Коментар


            • Така, нека разгледаме нещата от няколко аспекта:

              1. Тук инвеститори, които да са с главата си и да вЕрват във фибанкасъту немЪ, епа немЪ - тук всички са спекупланти, ерго, искат да разкарат булшита, който са закупили, на по-добра цена - ега и амин, имам още минимално количество бройки, с които да избия поне част от загубата си тук

              2. Държавата се нахендри брутално - мисля, че и в това няма две мнения (ще ми е интересно да чуя обратното твърдение от някой, койото е различен от фибанкасъ троловете и Батя, че той е отделен случай на пр под прикритие с лични интереси), обаче това се случва за трети път, така че всичко е точно.

              3. БХ явно няма никакви топки или пък е бил хванат за топките - да купиш на 5 кинта в сегашната ситуация, на сегашния пазар, трябва да си не просто бунак, ами архи бунак. Обаче парите не са твои, а на народа - дреме ти.

              4. Развитието беше абсолютно очаквано, само дето чакахме да е поне малко по-фино и изпипано и малко по-навреме, но с този проЗ народ, с тези продажни медии и с тези управници - толкова. Тук е така.

              5. Тук обаче очаквам (и като спекулант го пожелавам на хората, които са си купили от този шит), че след известно време държавата ще направи врътката и ще продаде пакета си на ПФ. Това вече ще е върхът на сладоледа, но стадото дори няма да разбере. Аз съм в НН, но ако участват, ще ги сменя с тимаджиите!

              6. И за финал - вече наистина са моята банка. И твоята. И нашата. Абе както едно време си имахем Касата, така сега си имаме Банката - хвалЪ.

              П.С. А дали държавта ще ги задължи да дават дивидент, както са задължени всички държавни предприятия Или да не говоря сквернословия за екселските печалби

              П.П.С. Горното не е препоръкЪ и са празни мисли на един празен човек, жестоко уплашен от коронавирусът - чумата на 21 век, на когото чавка му е изпила мозъка и не знае какво говори
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                Кире, мернах някъде, че вчера си продал? Е, прецакал си се и е малко късно да те "светвам", но таргетът е вече 8,00 и нагоре. При положение, че мажоритарният пакет остана у старите собственици, какво печелят новите, а? Аз не съм чул някой да дава пари ей така, без интерес, т.е. без лихва... Очаквам тази лихва да е минимум 3,00 лв. Т.е. "разговорът" от първия епизод е бил долу-горе такъв: 8 е хубаво число, но на това число ние няма да влизаме, а ще излезем, защото ще купим на пет, а после вие ще докарате цената до 8, за да си заслужите подкрепата. Иначе, нали виждате - Баневи, Стайкови, Божкови, Бобокови...
                Явно това че имаш те кара да говориш бабини деветини...и кой точно ще извади на 8лв 320млн та да отърве държавата и данъкоплатците от набутвацията ? То и на 5лв няма кой. И на 4 дори.
                За подчертаното - постоянно имаш примери пред очите си, това че се правиш че не ги виждаш си е твой проблем. Най вече с чужди пари, щото с тях помен се прави лесно, освен в тоя случай с държавата и ПФ постоянно го правят. Интереса се нарича корупция, комисионни и др, както искаш го наречи.
                Държавата имаше и време и безброй лостове да направи нещата като хората, ти сам го казваш в последното изречение, а и да използва БНБ за случая. Но явно НЕ е искала. Мотивите - всеки ще си прецени сам какви са....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                  1. На пазара се предлагаха акции на 2,50, но недостатъчно количество, за да се попълни капитала до исканото ниво.
                  2. Мажовците казаха - щом ви е толкова важно да влизате в ЕРМ-2 - цената е 5.00! На нас не ни е притрябвал европейски банков контрол, даже сме си по-добре без него.
                  3. От икономическия министър разбрах, че държавата е участвала, но и частни инвеститори е имало, "пък после ние ще помагаме"...
                  4. По време на предишната криза САЩ влязоха в собствеността на доста частни институции и така ги подкрепиха. По-късно обаче, когато акциите се възстановиха и отидоха отгоре, държавата продаде и реализира печалба за данъкоплатците. Може и при нас да се получи така?! Дано!
                  Ще коментирам само т. 2 - а бре вие на маймуни ни направихте ...кво искал мажо
                  Икономическия министър казал "пък после ние ще помагаме". И като е такъв мераклия да си ипотекира къщата и да купи от увеличението ...
                  Всъщност не е лоша идеята - ще пиша SMS на Баце
                  Казваш , че мажо е началник на ББ и черешко ...???
                  Как съм чувал, че се прави :
                  1. Избира се консултант за емисията
                  2. Определят цена "каквато им хареса" ...ама знаят, че нещата трябва да се случат и на пазарен принцип някой да им купи книжата
                  Щото ако не се намери мераклия идва т.3
                  3. При липса на мераклии и явна капиталова дупка държавата казва каква ще е цената - може и 1 евро ...ама не за акция а за цялата банка
                  справка в линка
                  https://www.reuters.com/article/us-p...-idUSKBN18Y0IU
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                    Колегата не е точен - от купуване от пазара не може да се попълни капитала, парите не влизат в дружеството. Всичките тези хора дето до скоро разправяха, че пазар на БФБ няма, нямаме реална борса, вчера обърнаха палачинката и ревнаха как се купува над реалната. Мисля, че 5лв. е около реалната и нищо чудно, ако борсата ни се пооправи, да видим тази цена. И държавата може да излезе на печалба. След като е попълнен капитала може да се разпределят и дивиденти, съответно това ще качи цената още ...
                    Прав си, признавам!

                    Коментар


                    • Тези пари отиват за покриване на загуби от лоши кредити, да се върне на 8 лв., се съмнявам, то има дупка след 5-6 години на икономически ръст, та сега ли ще скача. Банката има шанс само за ритейл и МСП пазарен дял, но сега държавата не знам изобщо някаква дума ще има ли за стратегията.

                      Дано ги спрат от ЕК, трябва да кажат кой ги съветва, че това е реалната цена, анализ, нещо?

                      Коментар


                      • Ако банката беше много хубава и привлекателна, щеше да има опашка от чужди инвеститори за купуване на акциите..А то за ТРЕТИ ПЪТ ДЪРЖАВАТА ГИ СПАСИ С НАШИТЕ ПАРИ..Забавлявате ме как се надявате Черешата да Ви вдигне акциите на 8 лева.. За мен акцията е спекулативна и пак мога да купя, когато падне на 2 лева.. Реалната цена е пазарната, а не тази, която Вие си фантазирате..

                        Коментар


                        • Колегата не е точен - от купуване от пазара не може да се попълни капитала, парите не влизат в дружеството. Всичките тези хора дето до скоро разправяха, че пазар на БФБ няма, нямаме реална борса, вчера обърнаха палачинката и ревнаха как се купува над реалната. Мисля, че 5лв. е около реалната и нищо чудно, ако борсата ни се пооправи, да видим тази цена. И държавата може да излезе на печалба. След като е попълнен капитала може да се разпределят и дивиденти, съответно това ще качи цената още ...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Спящия, държавата е най- лошият собственик..Ти може всичко да си очакваш, даже да сравняваш и ББ с Обама и ТРЪМП, НО ТОВА ГОВОРИ САМО ЗА АКЪЛА ТИ.. Аз си кеширах с печалба, а ти чакай Черешата да ти вдигне акциите..Всеки ден има възможности и парите ще се вкарат пак за нова врътка, а ти чакай да станем САЩ..
                            Държавата не е собственик в случая, а акционер със значително участие, демек донор. Не съм чел устава на ПИБ ама надали ще има кой знае какво влияние. За парлама може да сложат някой в Борда примерно....

                            Коментар


                            • Спящия, държавата е най- лошият собственик..Ти може всичко да си очакваш, даже да сравняваш и ББ с Обама и ТРЪМП, НО ТОВА ГОВОРИ САМО ЗА АКЪЛА ТИ.. Аз си кеширах с печалба, а ти чакай Черешата да ти вдигне акциите..Всеки ден има възможности и парите ще се вкарат пак за нова врътка, а ти чакай да станем САЩ..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Хааа..Хааа..И с какво друго ще ни сравниш със САЩ..Да не вземем да ги надминем по икономика или фондов пазар..Може ли да сравниш икономиките на БГ и САЩ и Борсите им..
                                Купуването на държавен дял след двете спасения на банката от държавата, е безсмислено харчене на Наши пари за олигарси..
                                Кире, мернах някъде, че вчера си продал? Е, прецакал си се и е малко късно да те "светвам", но таргетът е вече 8,00 и нагоре. При положение, че мажоритарният пакет остана у старите собственици, какво печелят новите, а? Аз не съм чул някой да дава пари ей така, без интерес, т.е. без лихва... Очаквам тази лихва да е минимум 3,00 лв. Т.е. "разговорът" от първия епизод е бил долу-горе такъв: 8 е хубаво число, но на това число ние няма да влизаме, а ще излезем, защото ще купим на пет, а после вие ще докарате цената до 8, за да си заслужите подкрепата. Иначе, нали виждате - Баневи, Стайкови, Божкови, Бобокови...

                                Коментар

                                Working...
                                X