Първоначално изпратено от lefti
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
ОБИРАТ ВСИЧКО ДО 5.50 ДЪРЖАВАТА Е НА ПЛЮС 10%КАКТО ГЕРБ ОБЕЩА. И
ПРОДАВАТ ПАКЕТА НА СТРАТЕГИЧЕСКИ НА 7 ЛВ.
ТОВА С ОТСТЪПКА .
ЗАЩОТО ТЕ СЕ САМООЦЕНИХА НА 8 ЛВ.
И ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ.Last edited by superexpert; 20.08.2021, 18:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение
С две думи декларират курс към ударно изчистване баланса на банката и повишаване на ефективността, след което да чакаме и ние добри новини / дивиденти /.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеобратното изкупуване е много по-удачен вариант, в този момент, и по-приемлив от БНБ, ако не е с отписване на акциите. Защото така няма изтичане на капитал - изкупените акции са си ценни книги които дефакто ще донесат много по-голяма доходност от ДЦК. Значи дявола е в детайлите . Примерно, ако имат 10млн. в кеш, вместо да се чудят къде да ги наврат без да губят от тях - да започнат обратно изкупуване от тези нива. Сигурен съм че накрая цената ще е 6лв. и тези 10млн. в акции може да се продадат на голям акционер, даже и да се направи отстъпка . И доходността на тази пари ще е 100% за година, вместо -0.07%, които БНБ им дава за да държи парите им .
- 5 Харесвания
Коментар
-
обратното изкупуване е много по-удачен вариант, в този момент, и по-приемлив от БНБ, ако не е с отписване на акциите. Защото така няма изтичане на капитал - изкупените акции са си ценни книги които дефакто ще донесат много по-голяма доходност от ДЦК. Значи дявола е в детайлите . Примерно, ако имат 10млн. в кеш, вместо да се чудят къде да ги наврат без да губят от тях - да започнат обратно изкупуване от тези нива. Сигурен съм че накрая цената ще е 6лв. и тези 10млн. в акции може да се продадат на голям инвеститор, може и чужда голяма банка,може даже и да се направи отстъпка . И доходността на тази пари ще е 100% за година, вместо -0.07%, които БНБ им дава за да държи парите им .
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнениеБях на срещата.
Същественото според мен:
1. ударно провизиране и продажба на проблемни кредити с цел достигане до средните нива на необслужваните кредити в банковата система до 3 години;
2. още намаляване на административните разходи, които и без това намаляват сериозно в последно време;
3. сериозно намаляване на експозицията от имоти в рамките на 2-3 години - имат ясен план за реализиране и на земята в Кремиковци
4. Акцент в кредитирането на физически лица и МСП
Това което ни интересува най-много - твърдят, че обмислят дивидент, " когато това стане възможно " - тоест няма да е скоро си го превеждам аз. За обратно изкупуване донесоха от 100 кладенеца вода, какви проблеми биха имали с БНБ, с капиталовите си показатели и какво ли още не - не го изключиха категорично, но по-скоро едва ли.
С две думи декларират курс към ударно изчистване баланса на банката и повишаване на ефективността, след което да чакаме и ние добри новини / дивиденти /.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнениеБях на срещата.
Същественото според мен:
1. ударно провизиране и продажба на проблемни кредити с цел достигане до средните нива на необслужваните кредити в банковата система до 3 години;
2. още намаляване на административните разходи, които и без това намаляват сериозно в последно време;
3. сериозно намаляване на експозицията от имоти в рамките на 2-3 години - имат ясен план за реализиране и на земята в Кремиковци
Това което ни интересува най-много - твърдят, че обмислят дивидент, " когато това стане възможно " - тоест няма да е скоро си го превеждам аз. За обратно изкупуване донесоха от 100 кладенеца вода, какви проблеми биха имали с БНБ, с капиталовите си показатели и какво ли още не - не го изключиха категорично, но по-скоро едва ли.
Иначе добро впечатление ми направи, че всеки от УС се запозна лично с всеки от нас.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Бях на срещата.
Същественото според мен:
- 7 Харесвания
Коментар
-
ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА НАЛИ СА ЕВТИНИ?
АКО 50К ГИ ПУСНЕ НА ПАЗАРНА МОЖЕ ДА ВИДИМ ЦЕНИ И ПОД ЛЕВ.Last edited by superexpert; 20.08.2021, 17:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Аз не съм бил на срещата, но си представям нещата по следния начин:
Акционер : Ще има ли дивиденти?
Банката: Ще видим....
Във вестника: Беше обсъдена дивидентната политика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениеББР КАКВО ЧАКА ДА ОСРЕДНИ С ТОЗИ ЕВТИН ПАКЕТ 50 К.
МОЖЕ И АЙСБЕРГ ДА Е 10 Х 50К.
МОЖЕ И ББР ДА ГИ ПРОДАВАТ.
- 1 like
Коментар
Коментар