If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нещо ми подсказва, че на тази позиция не й трябва нищо друго освен още 1-2 силни Q-та, за да повярват инвеститорите, че високата печалба не е еднократна.
Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Съгласен съм че обратното изкупуване може да бъде много ефективно за вдигане на цената, но обратно изкупените акции се вадят от капитала при изчислението на капиталовата адекватност. Така че БНБ по-скоро би разрешила дивидент отколкото обратно изкупуване. Освен това за обратното изкупуване трябва да се гласува програма.
гласуването не би трябвало да е голяма трудност. Акциите нали са ценни книжа както и ДЦКто и могат да се продават във всеки един момент? Каква е логиката да се разреши дивидент, което си е изваждане на кеш безвъзвратно?
То и разпределения дивидент излиза от капитала на практика. С по-малко пари ще постигнат по-голям ефект върху цената на акцията. Но явно не им пука за цената, доказали са го с годините.
Непукизмът на мажоритарите по много позиции е очевиден, но при ПИБ е христоматиен.
Съгласен съм че обратното изкупуване може да бъде много ефективно за вдигане на цената, но обратно изкупените акции се вадят от капитала при изчислението на капиталовата адекватност. Така че БНБ по-скоро би разрешила дивидент отколкото обратно изкупуване. Освен това за обратното изкупуване трябва да се гласува програма.
То и разпределения дивидент излиза от капитала на практика. При обратно с по-малко пари ще постигнат по-голям ефект върху цената на акцията. Но явно не им пука за цената, доказали са го с годините.
няма смисъл от дивидент, а е и обратно на увеличението на капитал, БНБ може да е против. Но от обратно изкупуване има смисъл. Вместо да се купуват ценни книжа с нулева доходност, обратното изкупуване е купуване на ценни книжа с по-голяма от 100% доходност. Ами ако само 10млн. се изкупуват обратно и държавата и мажоритарите на продават къде ще отиде цената? Като се събере голям пакет може да се потърси голям, стратегически инвеститор, например банка. Тогава и държавата ще може да се продаде пакета на печалба. Не е сложно, но или не не са умни или умишлено натискат надолу ... мазохисти ли са?
няма смисъл от дивидент, а е и обратно на увеличението на капитал, БНБ може да е против. Но от обратно изкупуване има смисъл. Вместо да се купуват ценни книжа с нулева доходност, обратното изкупуване е купуване на ценни книжа с по-голяма от 100% доходност. Ами ако само 10млн. се изкупуват обратно и държавата и мажоритарите на продават къде ще отиде цената? Като се събере голям пакет може да се потърси голям, стратегически инвеститор, например банка. Тогава и държавата ще може да се продаде пакета на печалба. Не е сложно, но или не не са умни или умишлено натискат надолу ... мазохисти ли са?
Цената е много ниска, но хората се вторачиха в технологии, бийм пазар, крипто, а не забелязват питомното, докато гонят дивото.
И аз си купувам мазно и славно.
В крайна сметка реотаните ще загреят, колкото и да са бавни.
Много точно казано. Забравихме, кое е питомно и загониха дивото. Не без грешни влияния и внушения естествено (какво, ако не друго беше борсовата истерия и пукане на балона при Лещерко, Бийн, Канибалите, Сини Колички и т.н. ДИВОТИИ)
И какво се оказа, най-голямата печалба на БФБ е на ПИБ?
Най-ратежните компании са двете двете банки от милион и нещо до 11 и 8 милиарда ли са вече?
Най-иновативните и тех компании на БФБ са отновото двете банки - какво ако не друго са постоянните новини за нови карти, платежни технологии и т.н.
Успях да купя само 3т под 1.70. Искам да взема още и ме устройва да не се качва. Обективно трябва да е вече над 2 лв, но нямам никаква идея защо не е..... може би има още пакети за продажба и се чака да минат..... мен ме устройва засега
Цената е много ниска, но хората се вторачиха в технологии, бийм пазар, крипто, а не забелязват питомното, докато гонят дивото.
И аз си купувам мазно и славно.
В крайна сметка реотаните ще загреят, колкото и да са бавни.
При такива резултати тая артия трябва да е 2 пъти по-скъпа.
Успях да купя само 3т под 1.70. Искам да взема още и ме устройва да не се качва. Обективно трябва да е вече над 2 лв, но нямам никаква идея защо не е..... може би има още пакети за продажба и се чака да минат..... мен ме устройва засега
Коментар