IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • благодаря на нетуеъра за линка, но там никъде не пише, че не следва да уведомят обществеността за получената подкрепа (не пише и че са задължени, естествено). Там пише, че не следва да рекламират, повтарям рекламират тази подкрепа, цитирам:

    Bulgaria commits: .....
    (viii) to impose a ban on advertising referring to State support by the beneficiaries of the scheme for the purpose of acquiring new clients and business and to prevent them from employing any aggressive commercial strategies which would not take place without the support of scheme;

    Така че това, което са отговрили от пр отдела определено не е точно така или аз не знам значението на думичката advertising. И като за капак всъщност единственото, което фибанката направи в онзи период, е да пусне една хм, да я наречен протиречива реклама, която, ако се погледне малко по-детайлно, ще излезе доста .... (е, хайде, няма да употребявам силни изрази, нека всеки сам си запълни празнините, особено за изплатихме 1 милиард за 1 ден и особено на "можем и още"). Въобще доста сериозна мъгла по въпроса, както с почти всичко по темата между впрочем, а би трябвало да е точно обратното - честност и прозрачност са най-доброто лекарство срещу троловете.
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • Батя е много прав в случая. Не отговаря на поведение на сериозна банка да се обяснява като ученичка пред всеки, който е решил да си направи малко реклама на техен гръб и е почнал да ги плюе. За подкрепата също се изписа маса мастило. Включително и тук я дискутираха доста. Ако не си следил темата се върни назад и чети. Нали не очакваш, че от банката ще излизат и да обясняват едно и също на всеки, който не е разбрал или не е прочел. Да не говорим и че има яко тролове (за съжаление и тук), на които за това им се плаща. Да се правят на недоразбрали и да плямпат лъжи.
      Иначе и аз съм забелязала същата зависимост като Батя. Почне ли да се плюе яко по някой и да се говори за срив почвам да купувам и правя много добри печалби в последствие. При ПИБ също като беше на 1.7 лв. всички врякаха, че ще стигне левче, а след нямаше и 2-3 месеца подскочи на 3.6 лв. Поне аз на толкова разкеших доволно.
      * не е препоръка за нищо.
      Last edited by polina; 20.01.2015, 15:27.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        ..... И други банки в европа са получили финансиране, но други банки в бг - не, а нас ни интересува точно Бг. Освен това всички други банки ясно и точно оповестиха и количеството на фин. помощ и параметрите по нея - тук какво се получи? Някой някъде излезе ли и заяви ли нещо? ..............
        Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        +++
        Въпреки, че съм съгласен с твоята позиция и винаги съм харесвал тази банка все още имам въпроси на които нямам отговор :
        най-общо - защо банката мълчи, когато се обсъждат нейните проблеми в пресата и .... форума
        Нима нямат PR ?
        Когато нещо не се изяснява прозрачно и публично (е..ати шаблона ) ... остават съмнения разни и хранителна среда за клюки ....
        Ти имаш ли отворите или не ти трябват
        А докато има съмнения и неясноти цената ще е под натиск .
        Ето какво има написах през ноември, когато Каролев беше публикувал на страницата си информация (общо взето положителна) за помощта:
        Защо трябва да научаваме това от личната фейсбук страница на Владимир Каролев? Дали БНБ или МФ ще го публикуват си е тяхна работа, но вие би трябвало отдавна да сте разпространили тази информация. Това е само от полза за банката!
        Ето и какво ми отговориха:
        Здравейте, г-н .......... Благодарим Ви за обратна връзка по темата. Съгласно изискванията на Европейската комисия, при използване на държавна подкрепа, Банката няма право да комуникира получената държавна подкрепа. Според изискванията заложени в официалното писмо на ЕК до правителството на България „Получателите на тази подкрепа нямат право изрично да се позовават на държавната подкрепа в своята комуникация, тъй като това се приема като високо конкурентно предимство. http://ec.europa.eu/competition/stat...0224_113_2.pdf
        Прочетох линка - така е.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          Смятам, че господин Фин.-мин. Горанов в крайна сметка казва, че стабилната банкова система има нужда от допълнителен банков надзор. В литературата подобни твърдения се наричат оксиморон.
          Ето какво пише

          Някои парадоксални на пръв поглед изрази като „виртуална реалност“, „духовна храна“, както и поговорките „бързай бавно“, „всяко зло за добро“ са се превърнали в смислени, въпреки, че по същество са оксиморони.

          Демек "стабилната банкова система има нужда от допълнителен банков надзор" е парадоксален на пръв поглед израз което означава че едно от двете е невярно или излишно

          Кое ли е от двете се чудя?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            ....
            Иначе и аз не смятам, че банката ще изпадне в катастрофичен сценарий, особено с цялата тази подкрепа на всички нива, но не мисля и че бодряшките лафове за 100-150 милиона кинта печалба са вероятни, освен ако няма обезценка на лева, естествено. Да, факт е, че се купуват слухове, а се продават данни - успех на Батя и останалите по пзоцията, аз предпочитам да пускам тото
            Бодряшките лафове са моята визия за бъдещето на ПИБ и мотива ми да инвестирам в акциите й. И на мен ми прозвучаха нереално добре като прочетох подобни прогнози от дддд, но после като погледнах по-добре отчета и като порових в архива и видях, за сравнение, и отчетите от преди кризата (когато банката е била двойно по-малка)... ами оказва се че може и да са консервативни тия числа
            Какво се получава ако обезценките за 90 млн. в 9-месечния, до година - две са паднали на 20!? Да не говорим че може да се стигне и до реинтегриране на провиции след време... все пак зад много от станалите лоши кредити има читави обезпечения, за реализирането на които обаче е нужно време.
            А лихвения марж върви чудесно - цената на депозитите пада бързо, а на кредитите доста по-бавно

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
              Финансовата система е стабилна или поне хората смятат така", обясни Горанов, посочвайки, че само 2% от влоговете, изплатени на клиентите на КТБ, са напуснали банковата система.

              http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...sektor-187648/


              Май има някакво противоречие в горната мисъл на Черешката?

              Как смятате Вие?
              Смятам, че господин Фин.-мин. Горанов в крайна сметка казва, че стабилната банкова система има нужда от допълнителен банков надзор. В литературата подобни твърдения се наричат оксиморон.

              Коментар


              • Финансовата система е стабилна или поне хората смятат така", обясни Горанов, посочвайки, че само 2% от влоговете, изплатени на клиентите на КТБ, са напуснали банковата система.

                http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...sektor-187648/


                Май има някакво противоречие в горната мисъл на Черешката?

                Как смятате Вие?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                  Като сте казали А (имало атака), кажете и Б ................, елементрана икономика е.Ето на тези неща трябва д се отговори, а не да се мълчи.

                  Иначе и аз не смятам, че банката ще изпадне в катастрофичен сценарий, особено с цялата тази подкрепа на всички нива, но не мисля и че бодряшките лафове за 100-150 милиона кинта печалба са вероятни, освен ако няма обезценка на лева, естествено. Да, факт е, че се купуват слухове, а се продават данни - успех на Батя и останалите по пзоцията, аз предпочитам да пускам тото


                  Добре си ги изредил ......, но някакси остана в сянка и "онези облигации х 25 000ев." с мечтаната лихва 12,5% . Те изплатиха ли се .... презавериха ли се ... на по нисък % ли се договориха и т.н.

                  Коментар


                  • особено с цялата тази подкрепа на всички нива, но не мисля и че бодряшките лафове за 100-150 милиона кинта печалба са вероятни, освен ако няма обезценка на лева, естествено.


                    Другото което ме смущава е точно подкрепата от всички нива - дали пък ножа не е опрял до кокала и просто трябва да се спаси на всякаква цена?

                    Коментар


                    • Като сте казали А (имало атака), кажете и Б (кой организира тази така) и В (защо точно тази банка, при положение, че има още 30-на други на пазара), щото иначе става малко ЕЖК (една жена каза) - т.е. точно това, в което обвинявате "троловете". Всеизвестен факт е, че "муха и банка се убиват с вестник", но точно тук е мястото на сериозните институции (каквато трябва да е всяка една банка, не само тази) да работят с факти, а не да си мълчат като ..... И други банки в европа са получили финансиране, но други банки в бг - не, а нас ни интересува точно Бг. Освен това всички други банки ясно и точно оповестиха и количеството на фин. помощ и параметрите по нея - тук какво се получи? Някой някъде излезе ли и заяви ли нещо? А за първата помощ в началото на кризата - там омертата стугна на ниво МФ (Вдянков дето каза, а после отново започна да си мълчи). Е, докато се мълчи, ще има и слухове, а има ли слухове, няма да има стабилност, а липсва ли стабилност, ще трябва да се дават по-високи лихви за задържане на депозитите - знаете до какво води това, елементрана икономика е. Ето на тези неща трябва д се отговори, а не да се мълчи.

                      Иначе и аз не смятам, че банката ще изпадне в катастрофичен сценарий, особено с цялата тази подкрепа на всички нива, но не мисля и че бодряшките лафове за 100-150 милиона кинта печалба са вероятни, освен ако няма обезценка на лева, естествено. Да, факт е, че се купуват слухове, а се продават данни - успех на Батя и останалите по пзоцията, аз предпочитам да пускам тото
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                        +++
                        Въпреки, че съм съгласен с твоята позиция и винаги съм харесвал тази банка все още имам въпроси на които нямам отговор :
                        най-общо - защо банката мълчи, когато се обсъждат нейните проблеми в пресата и .... форума
                        Нима нямат PR ?
                        Когато нещо не се изяснява прозрачно и публично (е..ати шаблона ) ... остават съмнения разни и хранителна среда за клюки ....
                        Ти имаш ли отворите или не ти трябват
                        А докато има съмнения и неясноти цената ще е под натиск .
                        Мисля че политиката на една сериозна институция предполага да не се влиза в обяснителен режим. Знаеш максимата "не храни трола"
                        Е, когато нещата загрубеят сме чели съобщения и сме виждали и пазарна интервенция от последна инстанция

                        Ясно е че сега настроенията около тая банка и акция са много спекани и негативни. Но кога да купуваш дадена акция ако не точно в такава ситуация!? Кой ще ти продаде акцията на тази цена, когато икономиката тръгне добре, успокоят се страховете, паднат лошите кредити и банката вади по 100-150 млн. нетна печалба?
                        Сега вероятно е един от ония моменти, когато е "малоумно" да се купува.... както ми казваше Никола при покупките ми на ЦКБ на 56 ст. през 2012-та

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от korker Разгледай мнение
                          Извинявай, но нещо не разбирам. Може ли да попитам нещо?
                          Ако банката е толкова стабилна, защо през няколко години все се налага да ѝ се помага?
                          Под стабилна банка обикновено се разбира банка в добро състояние, на която не ѝ се налага да иска помощ. Или не е така?
                          Е ти така изтри 111 банки в ЕС.
                          "От началото на финансовата криза над 111 европейски банки са получили почти 1 трилион евро под формата на директна държавна подкрепа за рекапитализация." http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4470160

                          Ама за разлика от тези, на които ЕС е помагала ПИБ не е имала проблеми, а имаше атака срещу нея лятото. Така че всичко останало, което се драска са просто опити за манипулации и подмяна на истината.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            За да се отпусне държавна помощ на тази банка, баланса й бе проверен на европейско ниво. Дори да е имало някакви пропуски и недобри практики, те са набелязани и е разписан план за коригирането им. От банките с БГ собственици, вероятно ПИБ е най-стабилната в момента. От банките с гръцки собственици - със сигурност
                            +++
                            Въпреки, че съм съгласен с твоята позиция и винаги съм харесвал тази банка все още имам въпроси на които нямам отговор :
                            най-общо - защо банката мълчи, когато се обсъждат нейните проблеми в пресата и .... форума
                            Нима нямат PR ?
                            Когато нещо не се изяснява прозрачно и публично (е..ати шаблона ) ... остават съмнения разни и хранителна среда за клюки ....
                            Ти имаш ли отворите или не ти трябват
                            А докато има съмнения и неясноти цената ще е под натиск .
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Mи те най много на КТБ помагаха последните години...та видяхме резултата
                              Успех в обятията на дон Цеци
                              Аз съм фен на дон Цеко и зная че няма да ме ЛЪЗНЕ (нищо че е скиорче) - а Цеци е у Београди от доста време

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                                Прав си по принцип но на всяка банка може да се наложи да и се помогне - веднъж, дваж или повече пъти
                                Факта е че правителсвата и помагат показва ЯРКО че и имат доверие както и аз
                                Mи те най много на КТБ помагаха последните години...та видяхме резултата
                                Успех в обятията на дон Цеци

                                Коментар

                                Working...
                                X