IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    Понеже не следя задълбочено позицията.... някой дали може да сподели, дали някога изобщо се е обсъждало/коментирало/загатвало раздаване на дивиденти в даден момент от ПИБ-а ?
    Коо ..? Неее..!!

    Коментар


    • Понеже не следя задълбочено позицията.... някой дали може да сподели, дали някога изобщо се е обсъждало/коментирало/загатвало раздаване на дивиденти в даден момент от ПИБ-а ?

      Коментар


      • Беден кипърец ще строи Хемус за 500 млн. лева.

        Знаете къде да чИтете

        Коментар


        • Понеже платените клакьори тук пак се включиха - разбирам ги, все пактрябва да си изкарват заплата, да припомня едно мое мнение от март 2015. Справка днес за същият продукт - 18 месечен депозит в "българската фибанка" (така и не се научиха от тъпия им пр, че няма как да се позиционират като българска та бълграска банка/все едно другите не са, ама нейсе/ и едновременно с това да се наричат с тотално неясно и изключително на "български" звучащо фибанка - но какво ли да очакваш от "професионалистите" в отдел "ПР" на банката, то като видиш и кой им е шеВ и много неща стават ясни), та същият продукт дори днес е, след 2 години на тотален спад на лихви по депозити, слезли над 2,5 надолу, а при банките от топ 5, каквато е и фибанката, дори и над 3 пъти, на "цена" 2,05% и това за 3 000 лева мин. депозит. Колко ли струва 900 млн депозит? А колко би струвал този депозит преди година и половина?

          Та хайде да не дъвчем вече тази лъжа, че държавата едва ли не набутала фибанката, пък те (фубанката) се дърпали и викали не ща, бе, не ща, ама държават насила им дала пари. А въпросът за морал хазарт и как държавата тегли пари, натоварвайки ни всички нас, за да даде на една шепа хора, акционери във фибанката, си виси с по-тежка сила от дамоклиев меч, но на тези въпроси ние слагаме омерта, нали?

          лека от мен и успех на банката и хората имащи позиции тук -знаете, че винаги съм бил максимално добронамерен към вас, но истината трябва да се казва, независимо колко е добра или лоша. Просто е истина!!!


          Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Батя, хакде да не си говорим бодряшки на ангро, все пак имам високо мнение за теб поне на икономическа база. От фибанката са изтеглени над 1, 4 милиарда. Справка - официалния доклад на Европейската комисия, която със сигурност няма как да бъде обвинена, че манипулира цифри - http://ec.europa.eu/competition/stat...9861_152_4.pdf
          In total, between 20 June 2014 and 3 July 2014, FIB paid out BGN 1 424 million
          както ти казаха, като развалиш депозит, то си губиш лихвата. Сметни ги грубо по 5% средна лихва на 1 милиард колко се получават? Сметката е груба и определено не претендира за точност, защото нито знам на колко са им били тези депозити, нито колко са се върнали от тях обратно.

          Бърза справка сред депозитите на фибанката, които се предлагат и към момента, след като лихвите се сринаха главоломно, показва, че за 18 месечен депозит, фибанката дава 3,80% лихва, при това за едва 3 000 лева минимален депозит. На колко викаш беше депозита на държавата за 18 месеца - 2,2% ли беше или греша? За колко- за едни има-няма 900 милиона?
          http://fibank.bg/bg/page/3861#nasheto-predlojenie

          И последно, тук говорим и за морал хазарт - държавата ще тегли пари, за да върне това, което е сложила на депозит във фибанката, щото държавата кинта няма ей-така свободна Т.е. ако държавата изтегли кредит над 2,2% лихва, то всички ние дружно хем ще сме дали кинти на отрицателна лихва на фибанката, хем ще носим целият риск от инвестицията там Е, кажи ми, честно, това как ти звучи?
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • БНБ не констатирана значителна промяна по отношение остротата и динамиката на кредитния риск, който също диктува поведението на банките в България, макар и вниманието от него през второто тримесечие да беше изместен от управлението на ликвидния риск.

            Но е факт, че размерът на рисковите експозиции за кредитен риск е най-голям спрямо обема на рисковите експозиции за останалите видове риск.

            Например, в края на юни 2015 г. размерът на рисковите експозиции за кредитен риск в цялата банкова система възлиза на 44,05 млрд. лв. при общи рискови експозиции в размер на 49,592 млрд. лв. С други думи около 89% от рисковите експозиции в сектора се дължат на кредитната дейност.

            Втори по големина са експозициите към операционен риск, като в края на полугодието те възлизат на 4,85 млрд. лв. Делът им в общите рискови експозиции се равнява на около 9,8%.

            Размерът на рисковите експозиции към позиционен, валутен и стоков риск дори е по-малък – за 679,5 млн. лв.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
              Не съм търговец приятелю и ти го знаеш
              Пък аз си мислех, че тук е инвестиционен форум. Нищо от тук нататък ще приемам мненията ти като любителски. Успешен ден.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                За да има защита преди това е трябвало да има нападение. Мито, пожелавам ти успешна търговия.
                Не съм търговец приятелю и ти го знаеш

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                  Айде защитата излезе на светло
                  За да има защита преди това е трябвало да има нападение. Мито, пожелавам ти успешна търговия.

                  Коментар


                  • Айде защитата излезе на светло

                    Сухите трениривки са необходиост

                    Коментар


                    • В момента всички банки са свръх ликвидни , щото няма голямо търсене на заеми от платежоспособни клиенти......ПИБ в баланса си имат достатъчно ликвидност да погасят и в момента остатъка , но се преосигуряват на принципа парен каша духа....
                      Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                        Заемът се оказа май доста дългосрочен. Уж беше за ликвидна подкрепа, а ето че още го има след толкова време. Колкото до лихвата, едва ли банката има възможността да се разплати, ако имаше сигурно щеше да го е направила отдавна.
                        Не се изказвай неподготвен. Според плана им приет от ЕК трябва да изплатят всичко до края на май 2016 г. Банката даже е надвнесла със 150 млн. повече по вноските си за тази година. Иначе те искаха още февруари да върнат всичко, но Горанов не им даде, за да може държавата да прибере лихвата.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                          В близките 2-3 години не очаквам дивидент. Даже и да бъдат купени от някой голям чужденец (мнооого слабо вероятно). Лихвата за държавния заем е бая висока към момента. Понеже не мисля че е възможна корекцията й, остава предсрочно плащане.
                          Заемът се оказа май доста дългосрочен. Уж беше за ликвидна подкрепа, а ето че още го има след толкова време. Колкото до лихвата, едва ли банката има възможността да се разплати, ако имаше сигурно щеше да го е направила отдавна.

                          Коментар


                          • В близките 2-3 години не очаквам дивидент. Даже и да бъдат купени от някой голям чужденец (мнооого слабо вероятно). Лихвата за държавния заем е бая висока към момента. Понеже не мисля че е възможна корекцията й, остава предсрочно плащане.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Дивидент ли се задава ?
                              Към придобиване отива да е

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                                Предполагам най-късно средата на януари ще направят опит изцяло или поне частично да изплатят.
                                Дивидент ли се задава ?
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                                Коментар

                                Working...
                                X