IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (EUBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тоя парен локомотив няма ли да отлепи вече от 2-ри перон? Да размърда и индексите нагоре.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
      Сладури... защо никой не коментира тук сделката...една добра и една лоша новина... първо с лошата мисля че рязко намаляха милионите от 100 със 23 за инвестиране на бфб... а добрата новина Еврохолд 10 лв и листнат в Лондон...( за второто се шегувам)
      Еврохолд не се ли рекламираха, че са едно от най-големите холдингови дружества у нас?
      Защо тогава се търгуват на 2 кинта? За един приятел питам. НЯМАМ!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от KOSTJUMAR Разгледай мнение
        Отборът на Левски е получил допълнителна отборна премия в размер на 25 000 лева, съобщи официалният сайт на клуба. Тя идва от "Еврохолд", който е един от рекламодателите на "сините".

        https://sportal.bg/news-2022042311555743587


        https://www.dnevnik.bg/sport/2022/03...evski_v_dnite/
        Защо ли еврохолд са тънък спонсор на Левски.... баце гушна 40 мишки рушветче и принуди х асенчо тънко да помага на синята лавина.... булгаристан....булгаристан

        Коментар


        • Отборът на Левски е получил допълнителна отборна премия в размер на 25 000 лева, съобщи официалният сайт на клуба. Тя идва от "Еврохолд", който е един от рекламодателите на "сините".

          https://sportal.bg/news-2022042311555743587


          https://www.dnevnik.bg/sport/2022/03...evski_v_dnite/
          Last edited by KOSTJUMAR; 24.04.2022, 22:08.

          Коментар


          • Сладури... защо никой не коментира тук сделката...една добра и една лоша новина... първо с лошата мисля че рязко намаляха милионите от 100 със 23 за инвестиране на бфб... а добрата новина Еврохолд 10 лв и листнат в Лондон...( за второто се шегувам)

            Коментар


            • Еврохолд е издала трета емисия облигации при условията на частно (непублично) предлагане на предварително определен кръг от лица за 40 млн.евро.
              Купувачи са СЛС холдинг и ЦКБ.
              Интересно ,че близкия до Еврохолд СЛС холдинг има издадени вече 2 емисии облигации с лихва по- голяма от тази на която купува настоящата емисия.
              Близките отношения между кръговете на еврохолд и химимпорт продължават да се заздравяват – след взаимните инвестиции на свързаните с тях пенсионни фондове,след избирането на постоянния одитор на хима – Грант Торнтон за одитор доста от дружествата в кръга на Еврохолд следва договорена не пазарна сделка за акциите на бившите енерго дружества на ЧЕЗ от всички близки до хим групата фондове,като част от парите ги вземат от ЦКБ.
              Общо взето нищо ново на нашата борса !
              Това е лично мнение и не е предпоставка за вземане на инвестиционни решения.

              Коментар


              • Най-добрият им отчет, откакто са публична компания!!!
                Печалба от 114 милиона лева, а без малцинстветно - 94.8 млн. лева!
                Машината за пари ЧЕЗ започва да работи и за Еврохолд!

                Коментар


                • Тук нещо е много тихо?
                  Това тип "затишие пред буря" ли е?
                  Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

                  Коментар


                  • Това може би дава обяснение за кюфтето вчера:

                    Представяне на покана за свикване на ОСА и материали за ОСА


                    Емитент: Еврохолд България АД-София (EUBG)
                    Еврохолд България АД-София (EUBG) свиква извънредно ОСА на 18.10.2021 г. от 10.30 ч. в гр. София, бул. Христофор Колумб 43, ет. 1, при следния дневен ред:
                    - Приемане на решение за овластяване на управителния съвет и лицата, които управляват и представляват Еврохолд България АД, да предприемат необходимите правни и фактически действия за увеличаване размера на корпоративната гаранция на Еврохолд България АД, одобрена от ОСА, проведено на 10 април 2021 г. и издадена съгласно договор за гаранция от 21 юли 2021 г., сключен между Еврохолд България АД (като гарант) и агента по обезпеченията, действащ в полза на кредиторите по долупосочения договор за заем, съгласно мотивиран доклад, изготвен от управителния съвет на дружеството и както следва: увеличение на лимита на отговорност на Еврохолд България АД, в качеството му на корпоративен гарант, на обща стойност над прага по чл. 114, ал. 1, т. 2, предл. 4 във връзка с чл. 114, ал. 1, т. 1, буква „б” от ЗППЦК, a именно от 150 000 000 евро на до 240 000 000 евро, относно плащането на всички задължения (включително, но не само, за главница, лихва, неустойки, възнаграждения, комисионни, други разходи) на дъщерното му дружество „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани II” Б.В. (Eastern European Electric Company II B.V.), дружество, учредено и валидно съществуващо съгласно законодателството на Нидерландия, вписано в Нидерландската търговско – промишлена камара под номер 75452553, които са свързани с и/или произтичат от договор за заем на стойност до 133 990 000 евро, сключен на 21 юли 2021 г. между, наред с други, Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани II Б.В. като заемополучател и финансовите институции посочени в договора като заемодатели. Основните параметри на гаранцията са: страни - посочените по-горе страни по договора за гаранция; стойност – увеличение на лимита на отговорност на Еврохолд България АД, в качеството му на корпоративен гарант от 150 000 000 евро на до 240 000 000 евро; срок – 66 месеца, като независимо от това гаранцията остава валидна докато всички обезпечени с нея задължения са изцяло безусловно и неотменимо изплатени или погасени по друг начин; гаранцията е в полза на дъщерното дружество на Еврохолд България АД - „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани II” Б.В., индиректно в полза на компанията-майка - Еврохолд България АД и на бенефициентите на гаранцията – кредиторите по горепосочения договор за заем от 21 юли 2021 г.; цел на гаранционната сделка – осигуряване на финансиране на част от цената и разходите по придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, както и последващи инвестиции в дружествата, предмет на сделката по придобиване.;
                    - Избор на регистриран одитор за 2021 г.
                    - При липса на кворум събранието ще се проведе на 03.11.2021 г. от 10.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
                    Право на глас в ОСА се упражнява от лицата, вписани като такива с право на глас в централния регистър на ценни книжа 14 дни преди датата на ОСА, или към 04.10.2021 г.
                    Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни право на глас в ОСА, е 30.09.2021 г.
                    Пълният текст на поканата за ОСА на дружеството може да бъде намерен на интернет страницата на Борсата
                    Пълният текст на новината можете да намерите публикуван на финансовата електронна страница X3News
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Какво беше това кюфте? Някой има ли идея?
                      Старком събират пари за търговото при чезките

                      Коментар


                      • Какво беше това кюфте? Някой има ли идея?

                        Коментар


                        • https://www.ffbh.bg/en/post/eurohold...63160424883100

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            КФН може да си работи добре, но няма как да ги принуди да платят повече от това което са платили на чехите.. а то по сметки през отчетите на майката излизаше ок. 350-360 лв. при Разпределение например. Та това е реално постижимото според мен и ви го пожелавам.
                            А че с различни похвати може да се обоснове цена 600 както и 200 ми е напълно ясно на мен
                            Не мога да се съглася с теб. Сещам се за 3 по-големи търгови предложения през последните 2-3 години и всички те са на по-висока цена от платената от предложителя за мажоритарния пакет - Свилоза, Спиди и чакащото одобрение на ИХБ, което също трябва да получи коментари за оценката.
                            Другия момент е колко са платили Еврохолд за тези пакети, защото освен разбивката на цената между отделните дружества има и печалби за 2 или за 2.5 години (около 71 млн.евро), които отиват към купувача, както и върнати дългове (около 49 млн.евро), както и допълнителен дивидент към ЧЕЗ а.с. (10 млн.евро, мислех че е 15 млн.евро, но сега видях, че ЧЕЗ а.с. са ми отговорили на запитването и са казали 10 млн.евро от Електрото + 10 млн.евро от друго БГ дружество). Та крайната цена е към към 470 млн.евро и КФН са направили коментар относно върнатите дългове, но не видях да са направили такъв относно печалбите за последните години, които са за купувача. Явно Еврохолд са си спестили това обяснение, защото както те чакаха 2 години, за да сключат сделката, така и миноритарите чакаха и имат право да си вземат тези печалби за дяловете си за този период.
                            Та при такава цена (450 млн.евро+) и при положение, че 87% от печалбите са формирани от двете публични дружества, не разбирам как Еврохолд твърдят че миноритарните пакети струват по-малко от 200 млн.евро.

                            Коментар


                            • КФН може да си работи добре, но няма как да ги принуди да платят повече от това което са платили на чехите.. а то по сметки през отчетите на майката излизаше ок. 350-360 лв. при Разпределение например. Та това е реално постижимото според мен и ви го пожелавам.
                              А че с различни похвати може да се обоснове цена 600 както и 200 ми е напълно ясно на мен

                              Колкото до Еврохолд, сериозно им бие по имиджа това смъкване на цената толкова скоро след увеличението.. Явно сериозна са го закъсали за пари, че да не могат да извадят 1-2 М лв. да си подкрепят акцията!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                                Мисля че тук се изхвърляш жестоко колега! Приятели които разбират от сметки бяха изкарали търгови цени с ок. 20% над сегашните. Мисля че някъде в този диапазон са по-реалистичните очаквания.
                                И аз подразбирам от сметки и търгови предложения и мога да те уверя, че ако КФН не даде на задна, цената по оценъчни методи става двойна, че и повече. Коментарите на комисията бяха достатъчно ясни, особено относно рисковите премии, с които дисконтират паричните потоци по FCFE метода (за Електрото) и FCFF метода (за Разпределението). Ако послушат какво са им написали рисковите премии падат с повече от 50% и съотоветно настоящата стойност на паричните потоци расте в пъти. Особено като се комбинира с по-висок дългосрочен ръст, какъвто е изискала КФН. Да не говорим че им е казала да прибавят неоперативните активи, какъвто е кеша (в случая на Електрото), който е 30к на акция. Еврохолд неслучайно не разкриха цялото търгово, именно за да не могат миноритарните акционери да спорят много по въпроса. Но с коментарите на КФН се поизясниха безумните допускания на предложителя.
                                Иначе аз те разбирам, че като дългогодишен инвеститор си изгубил способността да вярваш в работата на КФН, но аз съм оптимист в момента. И това, че имаше толкова много жалби от ритейл и институционални инвеститори ми вдъхва увереност, че няма да се дадем лесно.

                                Коментар

                                Working...
                                X