IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кремиковци (4KW / KREM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Например „Кремиковци”, един металургичен комбинат за един милиард долара е стойността му, беше продаден за един долар, всъщност беше подарен. Когато прокуратурата се опита да търси отговорност от Костов, той скочи като ужилен, размаха заканително пръст и каза прокурорите да си гледат прокурорската работа, те не разбират от пазарна икономика, той като специалист по политикономия на социализма.
    Какви са фактите, продаде го за един долар, защото толкова можело да вземе и имал много дългове. Няколко години след това „купувачът“ на „Кремиковци” продаде само част от него за 500-600 млн. долара. Като сметнеш, излиза, че целият комбинат е един милиард долара, а в същото време Костов опрости дълговете му. Разбира се, веднага възниква въпросът защо Костов не беше даден на съд…?
    Защото като голям специалист го е правил и никъде не се е подписвал, но аз повдигнах обвинение на 10 министри от правителството на Костов и ги дадох на съд, защото тъкмо в резултат на неговата приватизация днес България е бедна, затова няма пари за здравеопазване, за социални дейности, за пенсии, за учители, за образование, за заплати и така нататък… От една икономически силна държава ние се превърнахме в най-бедната страна в Европа.”

    http://zhivkozhelev.com/%D0%BF%D0%B0...4%D0%B5%D0%B9/
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

    Коментар


    • Престани бе Плагиате.Вълчов,заради такива като теб сме станали нарицателно за некадърници .

      Коментар


      • "Новото "Кремиковци" нямало екооценка" съобщава от първа страница в. "Лом прес".

        Изграждането на завода за метални пелети, за който вече е доставена пещ от бившия металургичен комбинат "Кремиковци", се извършва без да е правена екооценка от специалисти, стана ясно при представянето на украинския холдинг "Руа груп" и инвестиционните му намерения в града ни.


        http://novini.dir.bg/news.php?id=10540631
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

        Коментар


        • http://www.dnes.bg/politika/2012/02/...-mln-lv.151412

          На територията на страната членовете на бандата са изградили схема от създадени юридически лица "бушони", които декларират вътреобщностни придобивания на големи количества черни и цветни метали от чуждестранни контрагенти. Целта на фиктивните фирми била да продават по документи необходимите количества скрап на реални търговци, които чрез издадените фактури да оправдаят закупени от физически лица количества скрап без документи.

          По този начин реалните търговци избягвали плащането на данък, дължим при директно изкупуване, който възлиза на 10% от стойността на закупеното от физически лица количество. Организаторът на схемата използвал чуждестранни дружества, чрез които осъществявал дейността си. Част от тях са регистрирани на територията на Великобритания или САЩ в офшорни зони.
          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

          Коментар


          • Хах, пак Икономедия... Тези явно водят война срещу Цеко Минев. Я го оставете човека, дари 300 000 на пострадалите общини... и точно тогава изданията на Икономедия започнаха с подобни публикации... Случайно, а?

            Коментар


            • http://www.dnevnik.bg/sport/2012/02/...prokuraturata/



              Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е сезирала прокуратурата за нарушенията на Цеко Минев като председател на Българската федерация по ски при изразходването на средства без провеждането на обществени поръчки, за които "Дневник" писа преди няколко дни.

              Проверка на АДФИ за периода 2006 - 2010 г. откри нарушения при поръчки за почти 860 хиляди лева и състави на Минев седем акта.

              Агенцията е издала наказателни постановления по актовете за общо 10 500 лева.

              По четири от постановленията за общо 4000 лв. глобата е платена, но не от наказаното физическо лице Цеко Минев, а от фирмата "Български ски пул" ЕООД. Тази фирма с управител Димитър Тонов е собственост изцяло на ски федерацията и по концепция работи за финансовото подпомагане на БФСки.

              "Аз информация нямам за подобно плащане. Гарантирам, че фирмата не е плащала глобата на г-н Цеко Минев", заяви за "Дневник" Димитър Тонов.

              "Български ски пул" е регистрирана на същия адрес, на който са регистрирани и "Витоша ски" и "Витоша ски училища". Двете фирми са предпочитани от БФСки получатели на средства без провеждането на обществени поръчки по финансираната от спортното министерство програма "Научи се да караш ски".

              Едно от наказателните постановления с глоба от 1000 лв. не е обжалвано, но сумата не е внесена по банковата сметка на АДФИ. Агенцията е изпратила писмо до НАП за принудително събиране на сумата.

              Минев е обжалвал две от постановленията за 5000 и за 500 лева и по тях има образувани съдебни производства.

              Най-голямата глоба е и за най-голямото нарушение при проверката - предоставянето без обществена поръчка на 557 500 лева на фирмата "Балкан холидейз сървисис", управлявана от съпругата му Радка Минева, за изпълнението на програмата "Научи се да караш ски" през 2008 г.

              Отново във връзка с непровеждането на процедура по ЗОП е наложена имуществена санкция на ски федерацията от 15 хиляди лева, която БФСки обжалва.

              От ски федерацията отклониха въпросите по темата към вицепрезидента Георги Бобев, който не отговаряше на мобилните си телефони.

              "За нарушенията АДФИ е уведомил Министерството на физическото възпитание и спорта, тъй като е финансиращ орган на ски федерацията, Агенцията за обществени поръчки и Софийската градска прокуратура", се казва в съобщение до "Дневник" в отговор на запитване по въпроса.
              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

              Коментар


              • А някой има ли идея какво се случва с парите от "Допълнителен списък № 5" ?

                Коментар


                • Украинската икономическа група РУА ще произвежда пелети и барит край Лом

                  За производството на барит компанията ще ползва суровини от хвостохранилището на "Кремиковци". В момента то е собственост на украинската група, но за него се водят съдебни дела.

                  Синдикът на комбината Цветан Банков обаче е подал отменителен иск в съда, с който прехвърлянето на хвостохранилището в полза на "Вертекс" да се обяви за нищожно.
                  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                  Коментар


                  • В района на Кремиковци и Своге има потенциална опасност от наводнения
                    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                    Коментар


                    • Този е официално разкрит. Данаил Вълчов.

                      Коментар


                      • Вълчов от къде черпиш тези информации бе човек

                        Коментар



                        • Барит Майнинг отваря през април завод за метализирани пелети в Лом. Това е третото производство, реализирано от „РУА груп" - най-голимията инвеститор в крайдунавският град пред последните 7 години. Холдингът се ръководи от украинския бизнесмен Виктор Деменюк, който лично водеше конференцията по представяне на третия и последен инвеститорски проект в Лом. На нея бяха поканени депутати от регион Монтана, представителите на местната и държавната изпълнителна власт, общински съветници и журналисти.
                          Технологията, която ще бъде приложена, за да се произведат мелничните тела, ползвани в черната металургия, е плод на научна разработка в последните 4 години, заяви Деменюк и не се прилага никъде в Европа. Преработването на металосъдържащата суровина с минерален характер е двустепенно и това го прави по-икономично, за разлика от повечето съществуващи технологии, където процесът преминава през 6 степени.

                          За завода в Лом е закупена 60 милиметрова корпусна пещ от „Кремиковци". Инсталацията ще произвежда 50 хиляди тона пелети годишно и ще бъде обслужвана от 110 души. При новата технология ще се отделят по 15 кубически метра топла вода на час, която ще бъде използвана вероятно за някакво селскостопанско производство, засега не е много ясно какво точно.
                          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                          Коментар



                          • Финансовата инспекция написа 7 акта на Цеко Минев за поръчки към приятелски фирми
                            Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от debila Разгледай мнение
                              Някой знаели какво става с парите на съкратените през 16.06.2011.
                              на 14.02.2012 се пускат слухове но дали е вярно

                              Коментар


                              • ха ха

                                Това означава ли,че са изгонили Пламен Стоянов?
                                това не е края

                                Коментар

                                Working...
                                X