IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
    Форекс, Алън отваряне Софикс 110 - 2001г., днес - 388. Твърдите ли, че депозитите са по-доходни? Ако да, ще ви изпратиме по една елка и малко уроци по смятане.
    Аз твърдя ,че депозита е по доходен ако си инвестирал през 2007 в акции - вече имаш до днес 80% минус от акции ,тъй като не вервам да си инвестирал в акции през 2001 и да ги държиш все още след този спад последните четири години
    Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

Форекс, Алън отваряне Софикс 110 - 2001г., днес - 388. Твърдите ли, че депозитите са по-доходни? Ако да, ще ви изпратиме по една елка и малко уроци по смятане.
      Такаааааааа......... сега да добавим и инфлация от 170% за периода 2001-2011г., както и спад на покупателната способност ! Да Ви пратим ли калкулатор, че ЕЛКА-та е много тежка и обемиста ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Можем, просто търгуваме собствени индекси. Аз лично съм си направил един мой си индекс. "СМДИ" Супер Мега Добър Индекс и си го търгувам него
        Поздравления. Аз пък следя моя си индекс STNZ идва от St.NagЪzaki и да ти кажа честно, за 3 1/2г. работи безпогрешно и отразява винаги правилната посока и сентимент.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
          ЯсТрЕбОвСкИ - пиле кухо изкукало. За к'во напрягаш Бъди здрав и чети........то така и така друго неможеш да направиш, след като още преди 3-4г. инвестира бащинията си на БФБ, а време за да стигнеш евентуално 0 имаш поне още 5г. минимум и то в най-добрият случай !

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Хайде да говорим с факти и въпроси - Можете ли да търгувате индекса СОФИКС на БФБ?
            Можем, просто търгуваме собствени индекси. Аз лично съм си направил един мой си индекс. "СМДИ" Супер Мега Добър Индекс и си го търгувам него

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Как кога - като взема да губя.
              Само да попитам - какво се случва вече повече от 3г. на БеФееБе ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Още отсега знам какво ще говорят ПФ-тата след 3-4 години - криза е и акциите паднаха, затова ви изгубихме парите. А вие ги питайте - някой би ли ви с тояга по главата да купувате акции на бфб-то? Виж аз как изкарвам пари даже и по време на криза... депозитите ми носят лихви всеки ден! И доходността ми е с пъти по-висока отколкото на ПФ-тата.
                Мастър, смятам че тези ПФ които имат основно БФБ акции тази година ще се представят с добра доходност, докато тези които миналата година продаваха на БФБ и накупуваха скъпи западни акции ще изложат яко!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                  еЙ Пълен уникат.
                  Ти някога квалифицирал ли си активи,като риск или като доходност.Че с тази темерутщина преминаваща в наглост си тръгнал да говориш за инвестиране.
                  Сложи едно "не е препоръка" отдолу,ще изглежда поне издържано.
                  Лихвите по депозитите не спирали да падат,ти в падаща доходност ли инвестираш.Ако разбираш кое определя лихвата на даден банков депозит и тя има ли нещо общо с кредитите.Вземи погледни как една банка отчита депозитите и после кредитите.
                  При положения,че парите ти не са в банката и са раздадени за кредити,които ще трябва да се отпишат,какво ли ще стане с депозита ти.Тогава и дали не трябва да се притесняваш най много ти точно.

А ние в акции ще си чакаме такива като теб да ги оценят.
                  Само в края на 2010г. доходността от тях беше колкото за твоята тлъста лихва за 15г.

И как мазно се появи със спада,ама утре ще ти е пак тъпо,защото няма как да видиш нищо и то точно в инвестирането.Имаш мислене на консомолец,това е.
                  ЯсТрЕбОвСкИ - пиле кухо изкукало. За к'во напрягаш единствената си гънка (мозъчна) в напън? Ще вземе да се скъса !!!
                  Ти нямаш елУементарни финансови познания, а се мъчиш кат свиня с тиква !
                  Лихвата е СИГУРНА и ГАРАНТИРАНА доходност. Тя не винаги покрива инфлацията, но това е друга тема. Та доходността от лихва/и е гарантирана. Докато плахите опити за спекула на БФБ е 100% загуба за всеки решил да се пробва в това безсмислено начинание. Тук йелда е проблем. Няма дивиденти с оправданието, че се "реинвестирало". Ама в какво - не е ясно. Като толкова много се реинвестира, що някой не дойде да купи някоя листвана на БФБ компания? Мислиш ли, че инвеститорите (тарикати и акули ) от уолстрийт ако надушат кръв ще я пуснат да мине гратис? Отговорът е прост - всики "публични" компании са ШИТ....ШИТ.....ШИТ...
                  Печелившите компании (български) все още не са листнати на БеФееБе и не мисля, че в следващите 3-5г. ще се случи нещо подобно.

Оценката я дава Винаги ПАЗАРА ! Но си достатъчно кух (кости,пера и глава) за да вденеш за какво ти говоря.
                  Бъди здрав и чети........то така и така друго неможеш да направиш, след като още преди 3-4г. инвестира бащинията си на БФБ, а време за да стигнеш евентуално 0 имаш поне още 5г. минимум и то в най-добрият случай !

Коментар

Хайде да говорим с факти и въпроси - Можете ли да търгувате индекса СОФИКС на БФБ?
                    Не може, давам Софикс за пример, просто защото обобщава, в противен случай ще ми е необходимо много време, за да извадя всички конкретни сделки, компании и графики които съм или бих сключил. Въпреки малкия си опит ви уверявям, че доходността ми е по-висока от тази на Софикс и ако задълбая положението ще стане по-лошо за вас. В НИТО ЕДИН момент от създаването на Софикс депозита не е бил по- печеливша инвестиция.

Коментар

Сравняваме доходност от депозити и от БФБ. В случай, че човек инвестира на борсата за него ВСЕКИ борсов ръст се явява реален. И малко фактология - отваряне на Софикс 110 пункта 2001г., към днешна дата - 388. Когато фактите говорят е редно дори и вие да позамълчите - елементарни сметки показват, че въпреки сегашната криза доходността от БФБ е близо 2 ПЪТИ по-висока от депозит.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                        А ти кога разбираш, че започваш да печелиш, само не казвай, че е като спреш да губиш???!!!
                        Отговорът на този въпрос е много сложен, но не аз съм казал, че РАЗБИРАМ КОГА ЗАПОЧВАМ ДА ГУБЯ ИЛИ ПЕЧЕЛЯ.

Коментар

Тая графика не става. Форекс Майстора ти говори за РЕАЛЕН ръст. дано правиш разлика между борсов и РЕАЛЕН ръст.
                          Сравняваме доходност от депозити и от БФБ. В случай, че човек инвестира на борсата за него ВСЕКИ борсов ръст се явява реален. И малко фактология - отваряне на Софикс 110 пункта 2001г., към днешна дата - 388. Когато фактите говорят е редно дори и вие да позамълчите - елементарни сметки показват, че въпреки сегашната криза доходността от БФБ е близо 2 ПЪТИ по-висока от депозит.

Коментар

Добре - обръщам въпроса - Кога разбираш, че започваш да ГУБИШ?
                            Само не ми казвай, че когато спреш да ПЕЧЕЛИШ.
                            А ти кога разбираш, че започваш да печелиш, само не казвай, че е като спреш да губиш???!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
                              При положения,че парите ти не са в банката и са раздадени за кредити,които ще трябва да се отпишат,какво ли ще стане с депозита ти.
                              ПеРнАтКоВ, мисла и друг път съм казвал. Преди да фалират банките с моите депозити ще фалират компаниите чиито акции си купил на бфб-то. Причината е проста та проста дори и за пилешки мозък. Всички фирмички на бфб-то та се насрали с кредити които не могат да обслужват. Всички до една са кредитни шампиони... Всичките им нови емисии през последните 3 години са принудителни защото вече нито една банка не им дава свежи кредити!!!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Това малко шопско ми звучи - Ако пазарите падат, аз губя, но и всички останали - това не се брои.
                                Не става дума за това, спада на пазарите дават възможност за по-голям растеж в бъдеще, трябва да съм луд за да се откажа тогава. Всеки процент надолу е един процент повече и нагоре.

Коментар

Working...
                                X