If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Форекс, Алън отваряне Софикс 110 - 2001г., днес - 388. Твърдите ли, че депозитите са по-доходни? Ако да, ще ви изпратиме по една елка и малко уроци по смятане.
Аз твърдя ,че депозита е по доходен ако си инвестирал през 2007 в акции - вече имаш до днес 80% минус от акции ,тъй като не вервам да си инвестирал в акции през 2001 и да ги държиш все още след този спад последните четири години
Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Форекс, Алън отваряне Софикс 110 - 2001г., днес - 388. Твърдите ли, че депозитите са по-доходни? Ако да, ще ви изпратиме по една елка и малко уроци по смятане.
Такаааааааа......... сега да добавим и инфлация от 170% за периода 2001-2011г., както и спад на покупателната способност ! Да Ви пратим ли калкулатор, че ЕЛКА-та е много тежка и обемиста ?
Можем, просто търгуваме собствени индекси. Аз лично съм си направил един мой си индекс. "СМДИ" Супер Мега Добър Индекс и си го търгувам него
Поздравления. Аз пък следя моя си индекс STNZ идва от St.NagЪzaki и да ти кажа честно, за 3 1/2г. работи безпогрешно и отразява винаги правилната посока и сентимент.
ЯсТрЕбОвСкИ - пиле кухо изкукало. За к'во напрягаш Бъди здрав и чети........то така и така друго неможеш да направиш, след като още преди 3-4г. инвестира бащинията си на БФБ, а време за да стигнеш евентуално 0 имаш поне още 5г. минимум и то в най-добрият случай !
Още отсега знам какво ще говорят ПФ-тата след 3-4 години - криза е и акциите паднаха, затова ви изгубихме парите. А вие ги питайте - някой би ли ви с тояга по главата да купувате акции на бфб-то? Виж аз как изкарвам пари даже и по време на криза... депозитите ми носят лихви всеки ден! И доходността ми е с пъти по-висока отколкото на ПФ-тата.
Мастър, смятам че тези ПФ които имат основно БФБ акции тази година ще се представят с добра доходност, докато тези които миналата година продаваха на БФБ и накупуваха скъпи западни акции ще изложат яко!
еЙ Пълен уникат.
Ти някога квалифицирал ли си активи,като риск или като доходност.Че с тази темерутщина преминаваща в наглост си тръгнал да говориш за инвестиране.
Сложи едно "не е препоръка" отдолу,ще изглежда поне издържано.
Лихвите по депозитите не спирали да падат,ти в падаща доходност ли инвестираш.Ако разбираш кое определя лихвата на даден банков депозит и тя има ли нещо общо с кредитите.Вземи погледни как една банка отчита депозитите и после кредитите.
При положения,че парите ти не са в банката и са раздадени за кредити,които ще трябва да се отпишат,какво ли ще стане с депозита ти.Тогава и дали не трябва да се притесняваш най много ти точно.
А ние в акции ще си чакаме такива като теб да ги оценят.
Само в края на 2010г. доходността от тях беше колкото за твоята тлъста лихва за 15г.
И как мазно се появи със спада,ама утре ще ти е пак тъпо,защото няма как да видиш нищо и то точно в инвестирането.Имаш мислене на консомолец,това е.
ЯсТрЕбОвСкИ - пиле кухо изкукало. За к'во напрягаш единствената си гънка (мозъчна) в напън? Ще вземе да се скъса !!!
Ти нямаш елУементарни финансови познания, а се мъчиш кат свиня с тиква !
Лихвата е СИГУРНА и ГАРАНТИРАНА доходност. Тя не винаги покрива инфлацията, но това е друга тема. Та доходността от лихва/и е гарантирана. Докато плахите опити за спекула на БФБ е 100% загуба за всеки решил да се пробва в това безсмислено начинание. Тук йелда е проблем. Няма дивиденти с оправданието, че се "реинвестирало". Ама в какво - не е ясно. Като толкова много се реинвестира, що някой не дойде да купи някоя листвана на БФБ компания? Мислиш ли, че инвеститорите (тарикати и акули ) от уолстрийт ако надушат кръв ще я пуснат да мине гратис? Отговорът е прост - всики "публични" компании са ШИТ....ШИТ.....ШИТ...
Печелившите компании (български) все още не са листнати на БеФееБе и не мисля, че в следващите 3-5г. ще се случи нещо подобно.
Оценката я дава Винаги ПАЗАРА ! Но си достатъчно кух (кости,пера и глава) за да вденеш за какво ти говоря.
Бъди здрав и чети........то така и така друго неможеш да направиш, след като още преди 3-4г. инвестира бащинията си на БФБ, а време за да стигнеш евентуално 0 имаш поне още 5г. минимум и то в най-добрият случай !
Хайде да говорим с факти и въпроси - Можете ли да търгувате индекса СОФИКС на БФБ?
Не може, давам Софикс за пример, просто защото обобщава, в противен случай ще ми е необходимо много време, за да извадя всички конкретни сделки, компании и графики които съм или бих сключил. Въпреки малкия си опит ви уверявям, че доходността ми е по-висока от тази на Софикс и ако задълбая положението ще стане по-лошо за вас. В НИТО ЕДИН момент от създаването на Софикс депозита не е бил по- печеливша инвестиция.
Сравняваме доходност от депозити и от БФБ. В случай, че човек инвестира на борсата за него ВСЕКИ борсов ръст се явява реален. И малко фактология - отваряне на Софикс 110 пункта 2001г., към днешна дата - 388. Когато фактите говорят е редно дори и вие да позамълчите - елементарни сметки показват, че въпреки сегашната криза доходността от БФБ е близо 2 ПЪТИ по-висока от депозит.
Хайде да говорим с факти и въпроси - Можете ли да търгувате индекса СОФИКС на БФБ?
Тая графика не става. Форекс Майстора ти говори за РЕАЛЕН ръст. дано правиш разлика между борсов и РЕАЛЕН ръст.
Сравняваме доходност от депозити и от БФБ. В случай, че човек инвестира на борсата за него ВСЕКИ борсов ръст се явява реален. И малко фактология - отваряне на Софикс 110 пункта 2001г., към днешна дата - 388. Когато фактите говорят е редно дори и вие да позамълчите - елементарни сметки показват, че въпреки сегашната криза доходността от БФБ е близо 2 ПЪТИ по-висока от депозит.
При положения,че парите ти не са в банката и са раздадени за кредити,които ще трябва да се отпишат,какво ли ще стане с депозита ти.
ПеРнАтКоВ, мисла и друг път съм казвал. Преди да фалират банките с моите депозити ще фалират компаниите чиито акции си купил на бфб-то. Причината е проста та проста дори и за пилешки мозък. Всички фирмички на бфб-то та се насрали с кредити които не могат да обслужват. Всички до една са кредитни шампиони... Всичките им нови емисии през последните 3 години са принудителни защото вече нито една банка не им дава свежи кредити!!!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Това малко шопско ми звучи - Ако пазарите падат, аз губя, но и всички останали - това не се брои.
Не става дума за това, спада на пазарите дават възможност за по-голям растеж в бъдеще, трябва да съм луд за да се откажа тогава. Всеки процент надолу е един процент повече и нагоре.
Коментар