IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
    нямаше да ипотекирате апартаментите, които сега са собственост на банките или на такива като ФМ с депозити
    Оооо, още дълго време няма да инвестирам в НИ.
    Още дълго ще падат цените там.

Може би най-простото обяснение не е чрез инфлация. Най-просто обяснение е, че ако всички обедняват то този, който обеднява най-малко всъщност забогатява тъй като богатството е относително. От там и максимата че по време на криза не е важно да печелиш а да си запазиш капитала.

А един по различен вид обяснение е, че във времена на застой и кризи най-сигурно се печели от там къде масата от хора губят... Уви, такава е реалността... А в момента масата от хора губят поради неразумно взети кредити, които сега трябва да изплащат в течение на десетилетие и повече.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Аз ти отговорих конкретно защо НЕ е еднаква инфлацията за парите и индексите/акциите. Ти ми отговаряш като второкласник ! Това ли е твоят окончателен отговор и аргумент ???
      Отговаряш ми с пожелателно мислене силно натоварено с предубеждението на вече миналата история. Т.е. абсолютно безполезен пример.

това което си ми написал е точно в стила на това което аз съм ти отговорил.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ако баба беше мъжка, щеше да е дядо.
        Аз ти отговорих конкретно защо НЕ е еднаква инфлацията за парите и индексите/акциите. Ти ми отговаряш като второкласник ! Това ли е твоят окончателен отговор и аргумент ???

Коментар

Не.......не е ! и ти го обяснявам по възможно най-лесният за възприятие за всеки ОПТИМИСТ начин.

През 2007г-2008г. можеше да си купиш 1м2 жилище за 1000евро.
          Днес можеш да си го купиш за 500 евро, въпреки натрупаната инфлация за последните 4г. Тогава обаче, ако не бяхте толкова оптимистично настроени, нямаше да ипотекирате апартаментите, които сега са собственост на банките или на такива като ФМ с депозити, за да "реинвестирате" (тая ми е любима дума), а щяхте да сте с поне 2 апартамента.

Надявам се съвсем простичко да съм го обяснил. Мога и далеч по-сложно, но нямам време да ви водя безплатни лекции при това късно вечер.
          Ако баба беше мъжка, щеше да е дядо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Всъщност инфлацията е еднаква.и в двата случая също както и дългосрочната отрицателна реална доходност на депозитите и положителна на борсата е константа.

Не.......не е ! и ти го обяснявам по възможно най-лесният за възприятие за всеки ОПТИМИСТ начин.

През 2007г-2008г. можеше да си купиш 1м2 жилище за 1000евро.
            Днес можеш да си го купиш за 500 евро, въпреки натрупаната инфлация за последните 4г. Тогава обаче, ако не бяхте толкова оптимистично настроени, нямаше да ипотекирате апартаментите, които сега са собственост на банките или на такива като ФМ с депозити, за да "реинвестирате" (тая ми е любима дума), а щяхте да сте с поне 2 апартамента.

Надявам се съвсем простичко да съм го обяснил. Мога и далеч по-сложно, но нямам време да ви водя безплатни лекции при това късно вечер.

Коментар

Искаш да сравняваме константа (каквато се явява лихвата в случая) и на променлива като индекса СОФИКС !?????
              Не му се връзвай на момчето... Предлагам като въведение за втората му стъпка да проучи въпроса, колко пъти са променяни компаниите влизащи в софикс откакто този индекс е създаден.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Уви не е ! Това е само привидно. Но не ми се навлиза в подробности детайли.

Искаш да сравняваме константа (каквато се явява лихвата в случая) и на променлива като индекса СОФИКС !?????

Все едно да искаш да сравним качествата на водата и олиото !?!

Ивинявай, но освен, че са ти първи стъпките, за кой пореден път си в 1-ви курс на УНСС ?
                Всъщност инфлацията е еднаква.и в двата случая също както и дългосрочната отрицателна реална доходност на депозитите и положителна на борсата е константа.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                  Сравнявяме единственно доходността от депозит и БФБ, инфлацията е една и съща и в двата случая
                  Уви не е ! Това е само привидно. Но не ми се навлиза в подробности детайли.

Все едно да искаш да сравним качествата на водата и олиото !?!

Ивинявай, но освен, че са ти първи стъпките, за кой пореден път си в 1-ви курс на УНСС ?

Коментар

Наистина се учудвам от това, как хора не зачитат фактите.
                    Направи вторите си стъпки и тогава ми говори за фактите... бфб-то е една хранилка на хора пряко и непряко свързани с ПФ-тата и обслужващите ги ИП-та. Само те реват в този форум в защита на схемата. Пазят си хляба... Само че това е краден хляб!! Когато народеца след някоя друга година разбере че парите им за старини, които им се удържат всеки месец в течение на години са издухани за Бог да прости... ще има кански ревове... А най-вероятно и линчове по улиците и пред министерствата!

Коментар

Наистина ли не се сещаш, че веднага ще ти дам пример 2003 - 2008г., говори за доходността тогава? За всяко нещо трябва да има отправни точки - отваряне и днешна дата, за да бъде максимално обективно.
                      2003-2008 ти сега като оптимиста дето казал за чашата наполовина пълна с вода
                      оптимиста казал тя е наполовина пълна .... а песимиста не е верно наполовина празна е с две думи нема спор
                      имаме голяма доходност от 2000 до 2007 2716%

на Софикс (ако има такъв да го фанал целия ) и после голям спад от 87% (тука съм сигурен че много люде са го хванали целия спад )
                      така че този спор е излишен .........сполай ви и с много здраве от ТАТО ви
                      Last edited by ТАТО; 10.08.2011, 22:26.
                      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                        Не му Убеснявай на Пепи!!!Той много знае!!!
                        Апропо!!!Само заради него спрях да гласувам за Костов!!!
                        Наистина се учудвам от това, как хора не зачитат фактите. Имаше мнения на някой от форума, че всъщност има тука няколко човека на хонорар. Първоначално се засмях, но с всяко тяхно отричане на очевидни факти започвам все повече да вярвам в тази теория.

Коментар

Сравнявяме единственно доходността от депозит и БФБ, инфлацията е една и съща и в двата случая
                          Не му Убеснявай на Пепи!!!Той много знае!!!
                          Апропо!!!Само заради него спрях да гласувам за Костов!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                            Аз твърдя ,че депозита е по доходен ако си инвестирал през 2007 в акции - вече имаш до днес 80% минус от акции ,тъй като не вервам да си инвестирал в акции през 2001 и да ги държиш все още след този спад последните четири години
                            Наистина ли не се сещаш, че веднага ще ти дам пример 2003 - 2008г., говори за доходността тогава? За всяко нещо трябва да има отправни точки - отваряне и днешна дата, за да бъде максимално обективно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                              Аз твърдя ,че депозита е по доходен ако си инвестирал през 2007 в акции - вече имаш до днес 80% минус от акции ,тъй като не вервам да си инвестирал в акции през 2001 и да ги държиш все още след този спад последните четири години
                              А аз твърдя че депозита не става и за чеп за зеле ако си инвестирал 2005 и си излязъл 2007

Тези произволни години са точно това произволни. 2007 се правеще по 5% на ден. Доста малко излязоха тогава напълно но при доходност от хиляди проценти и 20% само да си продал като взе да пада и на някой на депозити ще му трябват 300 години за да компенсира твоите три години в точното време.

За това и е нормално да се гледа дълга история и да се взимат индекси.

Коментар

Такаааааааа......... сега да добавим и инфлация от 170% за периода 2001-2011г., както и спад на покупателната способност ! Да Ви пратим ли калкулатор, че ЕЛКА-та е много тежка и обемиста ?

Коментар

Working...
                                X