IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Ясноооо, значи не точно се покрива загубата, ами се осреднявала.....
    А тези инструменти с фиксирана доходност нямат ли текуща цена?
    За непросветените - да кажем гръцките ДЦК?
    Просто си питам.....

П.П. щото ти доста йезуитски твърдиш за "другите" инструменти, че нищо не ти носят (в най-лошия случай), но я се опитай да ги продадеш на цената на придобиване.....

П.П.2 И може би защото съм оглупял от форекса, аз също купувам и продавам подобни инструменти С ФИКСИРАНА ДОХОДНОСТ, а пък от време на време ми сриват акаунта, а пък уж били с ФИКСИРАНА ДОХОДНОСТ, та и затова питам, не че нещо съм много умен чиляк.
    Last edited by anon6706; 12.08.2011, 23:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Хехе това го слушам в различни аранжименти през последните 4 години... Стига си циврил! Нали вече си вкарал всичкия кеш? Стой мирен и гледай мача. Понякое време се оборудвай с носни кърпички за да си бършеш носа, като вземеш да подсмърчаш...
      Какви сълзи бре Мастъре. Вчера вкарах последния кеш днес портфейла ми в България е 3,81% нагоре.

За това колко месеца чакаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
        Ами г-н анон, ти си фонд със 100к активи
        20к в акции и 80к в депозити, ДЦК и облигации
        акциите падат с 20%, от 20к оставаш с 16к
        другите ти активи да приемем, че нищо не ти носят, за десет дни си е нула, значи остават 80к
        е тогава портфейла ти става 96к...колко си загубил - 4%...къде са отишли останалите 16%???

И като осредниш това с няколко ПФ, на които и акциите им нямат пазарна цена, понеже само те си ги търгуват и не са паднали с 20%, ще стане и 2% средната загуба.
        Ясноооо, значи не точно се покрива загубата, ами се осреднявала.....
        А тези инструменти с фиксирана доходност нямат ли текуща цена?
        За непросветените - да кажем гръцките ДЦК?
        Просто си питам.....

П.П. щото ти доста йезуитски твърдиш за "другите" инструменти, че нищо не ти носят (в най-лошия случай), но я се опитай да ги продадеш на цената на придобиване.....
        Last edited by anon6706; 12.08.2011, 23:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
          Казваш, че ние ще спечелим и накрая Мастъра ще развали депозита и ще плати сметката, аз съм съгласен, няма проблем
          Ще ги бутне всичките на борсата баш преди върха. Само като вземе да хвали акциите и аз излизам За сега се чувствам спокоен, откровено тук балон няма

Коментар

Хехе това го слушам в различни аранжименти през последните 4 години... Стига си циврил! Нали вече си вкарал всичкия кеш? Стой мирен и гледай мача. Понякое време се оборудвай с носни кърпички за да си бършеш носа, като вземеш да подсмърчаш...
            а пък на мене понеже ми омръзна да слушам какви си ги редил през последните четири години да те върна малко по-назад... какво се случи с депозитите 96-97

и според теб в момента кое е по-изгодно да си държиш парите на депозит при максимум 7-9% лихва (ти си казвал, че си на краткосрочни та лихвата пада) или да си купиш акции на уникредит по около 1 евро или акции на комерц по 2 или акции на дойчебанк по 29...?

да продължавам ли... даже ако щеш акции на цкб по 1.1лв и акции на ПИБ по 2.40

ако тези дружества фалират нали се сещаш кога ще си видиш депозита, а ако не...нали се сещаш, че доходността от покупките на акции ще е в пъти по-голяма от лихвата по депозита.

и понеже говориш за 4 години та 4 години
            от 2008 зимата купувах ПИБ от 10.30 до 1.12 ...брутален спад, но в крайна сметка 2009 излязх на средна малко под 3 при покупна стойност 1.45...та не ни обяснявай как всички сме умрели..

тази година по 2 от акциите в портфейла ми имам 12+% дивидентна доходност
            ям си дивидента и си свиркам, защото капиталовата печалба ме пази от инфлацията, а тебе след като идеш 2 пъти на море с лихвата..кой те пази от инфлацията.... ще ти кажа филанкишията дето и той е на депозит.

жив и здрав бъди, но стига вече с тия лихви
            Last edited by bertram; 12.08.2011, 23:08.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
              ко речи ?
              това май е професор Каро

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                Ти си умен опитен и образован, но тежиш 70/80кила(среден инвеститор/непрофес) играеш на къси /маржин ,но с бати Бойко 130/150кила (ПФМ) с колко къси ще го биеш или маржин ; не съпоставимо е той се крие зад 20до500>портфел от твоя и стайминг в негова полза също !
                Прав си , че няма кой да им дърпа ушите ,но ако ги контролират/резнат как ТРЕБЕ ша заработят и без деривати , дано по бързо и до тях дянковицата да стигнееее!
                ко речи ?
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

Между другото - аз все още очаквам отговор как заложената фиксирана доходност от инструменти ще покрие текущата загуба от тези с НЕфиксирана.

П.П. Много ме кефи да си говоря на прост български език с надути ПФ мениджъри.
                  Ами г-н анон, ти си фонд със 100к активи
                  20к в акции и 80к в депозити, ДЦК и облигации
                  акциите падат с 20%, от 20к оставаш с 16к
                  другите ти активи да приемем, че нищо не ти носят, за десет дни си е нула, значи остават 80к
                  е тогава портфейла ти става 96к...колко си загубил - 4%...къде са отишли останалите 16%???

И като осредниш това с няколко ПФ, на които и акциите им нямат пазарна цена, понеже само те си ги търгуват и не са паднали с 20%, ще стане и 2% средната загуба.
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

Не, и не ми се изрязявай сложно с ДЕРИВАТИ. Ти намекваш за забраната на КЪСИ, т.е. не можете да приемете, че на този Пазар има съобразителни хора (вълци), а не само крави (бикове) като вас.
                    Ти си умен опитен и образован, но тежиш 70/80кила(среден инвеститор/непрофес) играеш на къси /маржин ,но с бати Бойко 130/150кила (ПФМ) с колко къси ще го биеш или маржин ; не съпоставимо е той се крие зад 20до500>портфел от твоя и стайминг в негова полза също !
                    Прав си , че няма кой да им дърпа ушите ,но ако ги контролират/резнат как ТРЕБЕ ша заработят и без деривати , дано по бързо и до тях дянковицата да стигнееее!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Е последния губи, но това обикновено е човека с депозита.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Е последния губи, но това обикновено е човека с депозита. Той стои гледа как другите ту печелят ту губят, мрънка как няма такова нещо като борса. как депозита е правилното нещо. Но по някое време печалбите стават преобладаващи, той продължава още по-настойчиво да се измъчва как някакви "манипулатори" печелят нечестно. И по някое време когато вече борсата вземе да расте последователно няколко месеца с по над 5% той си разваля депозита вкарва го на борсата.

И плаща сметката на всички преди него
                        Казваш, че ние ще спечелим и накрая Мастъра ще развали депозита и ще плати сметката, аз съм съгласен, няма проблем

Коментар

Има такъв момент... А моите наблюдения са, че "инвестициите" на бфб-то изтриват всички логически способности.
                          Пък инвестистициите в депозити нищо не изтриват, защото вече всичко е изтрито (от форекса и бфб-то).
                          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                            Ааааа, такъв вариант всички печелят, на борсата няма!
                            Е последния губи, но това обикновено е човека с депозита. Той стои гледа как другите ту печелят ту губят, мрънка как няма такова нещо като борса. как депозита е правилното нещо. Но по някое време печалбите стават преобладаващи, той продължава още по-настойчиво да се измъчва как някакви "манипулатори" печелят нечестно. И по някое време когато вече борсата вземе да расте последователно няколко месеца с по над 5% той си разваля депозита вкарва го на борсата.

И плаща сметката на всички преди него

Коментар

Манипулация е когато някой печели а друг губи. Когато всички печелим манипулации няма

Е правилният израз е "докато" всички печелим. разбира се ако човек стои на депозит и не пичели когато другите печелят, всичко му се струва манипулация. защото съвсем естествено му се струва че някой печели нечестно, само защото печели много.
                              Ааааа, такъв вариант всички печелят, на борсата няма!

Коментар

• за мастера./ не виждам къде се слагаш като си на депозит и борсата не те касае.
                                презаписванията и простотиите бяха също резултат от манипулации или....
                                за анонс/ предполагам че се смяташ за хитър, но реално играеш на рулетка и е въпрос на време да сбъркаш.

Коментар

Working...
                                X