Първоначално изпратено от първи стъпки
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! (архив до 2.05.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеАз не вярвам в златото и нямам никакви намерения там, но това си е мое мнение - то е чисто спекулативно и влиза в употреба на много малко %. Просто се е наложило в хилядолетията и лично според мен може да дойде ден, в който да загуби незаслужилия си трон.
А ти знаеш ли защо долара беше такава сила до скоро, а Швейцарския франк ?!
Днешните инвеститори дори са забравили, защо Швейцарския франк е "сейф хевън". Просто по инерция му скочиха.......... и долара по инерция се държи, понеже има голяма маса, понеже е натрупал голямо доверие. Хартиените пари са тези които са спекулативни и нямат никаква стойност в момента. А знаеш ли какво означава думата банкнота ?! Просто хората дори са забравили защо имат доверие в парите......... защо парите са били толкова ценни. Истината е следната, златото е пари, а доларите и всички останали валути, са хартишките. Обаче хората са забравили и сега цялата световна икономика ще плати цената, на безобразното печатане на хартия и да......... съвсем скоро ще избиваме печалбите......... деня все повече наближава, това да се случи. И това за стойноста на дадено нещо не е просто в мозъка на хората, всяко нещо има реална и спекулативна цена. В момента цялата световна икономика представлява една голяма хазартна игра, ако не се върнем скоро към фундамента, от който сме тръгнали, всичко ще отиде по дяволите.
Иначе златото има истински и реален заместител и това са мегават часите произведено електричество, но света първо трябва да разбере, защо сме приели златото за пари и после като им уврът главите на всички, че златото има реална стойност, тогава ще могат да сложат мегават часите за валута (то пак ще е хартиена, като сега, но ще е вързана за тях).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЩо бе, направи го. Цитирай ме! Тъкмо ще си припомниш в резултат на кои твои забележки ти отговорих, че имам по-добро образование и повече инвестиционни доходи от теб!Last edited by първи стъпки; 18.09.2011, 20:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеПреди бях от Герб, сега от Бреф. Казвам на хората какво мисляСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНе ме карай сега пак цитати да ти вадя как си по-образован, по-богат, как аз съм идиот и т.н.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПървите му писаници бяха че той печели на бфб-то много повече от лихвите, които некадърните инвеститори получават от депозитите си!
Човек реално нищо не е спечелил докато не го е обърнал в нещо полезно, примерно къща, автомобил, компютър, образование, спорт, хубава храна и тн. и тн. Дори бизнеса не е отговор, днес има печалба, утре бачкаш на загуба......... да избиваш печалбата.
Светър е странно устроен. На практика и в банката да държиш пари на лихва, пак ги губиш. Ако решиш да играеш на борсата, днеска ставаш богат, обаче утре може да станеш беден и като резултат си съсипваш нервите (дори физическото здраве, което е безценно). Аз заради това не обичам краткосрочни инвестиции и не обичам борси. За мен цялата тая работа с борсите може да се срути като къщичка от карти. Освен това на тия борси, да се бориш с големите, е все едно мравка срещу слон, няма значение колко си умен........ големите пак ще те смачкат. Те имат вътрешна информация, те могат да продават с подствени лица на висока цена и после да дъмпнат пазара, за да съберат паричките на баламите. Те знаят кога да купуват и кога да продават и са винаги на печалба......... което значи, че някой малък обира пешкира. Днес може да извадиш късмет, но какво остава за утре, други ден и тн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕй тоя бреф та бреф... Толкова ли са зле, че опряха до теб да ги рекламираш в тоя форум? Толкова ли не намериха човек с повече професионализъм и въображение?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПървите му писаници бяха че той печели на бфб-то много повече от лихвите, които некадърните инвеститори получават от депозитите си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от know how Разгледай мнениеПродължаваш да се държиш с високомерие към хората от които чакваш съвет. Тоест ти си "против" златото, но не обясняваш защо. А искаш диалог/монолог да си водиш.
От мен само един съвет пък прави каквото знаеш.
Ако знаеш какво е опция се замисли за търговия с опции. Доста по-безболезнена ще е загубата ти от "колове" защото се ограничава само до премията която си платил. Ако обаче предпочетеш "путове", то тогава Бог да ти е на помощ. Особенно ако са злато.
В допълнение бих казал, че преди време е било необходимо, в момента мисля, че всички нужди на света са за около 5% от запасите му. Според мен просто хората в момента са го "нарочили" за убежище при несигурни времена и това може да се промени - ако това стане ще има свободне падане. Страх ме е от този сценарии и за мен земята е доста по-ценна - тя реабно ще поскъпва заради пренаселването на света, а и не е чисто психологическа инвестиция. Освен това в БГ усвояваме все още твърде малък % субсидии за нея и това трудно би се влошило. Когато си на дъното лесно се изкачваш, а това изкачване ще вдига рентите, съответно и цената допълнителноLast edited by първи стъпки; 18.09.2011, 20:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНо дори и да е така не се ли сещаш, че някой друг си е купувал Брефа примерно, и то на много по-ниски от моитеСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеЗа златото аз лично съм против, а за Юаните на такъв етап не бих го направил. Ако евентуално стане възможно да имаш депозит с Юани обаче, със сигурност ще се възползвам с някакъв % от портфейла ми. Имаш ли идея кога се предвижда това да бъде възможно? И как мога да имам достъп до китайските пазари и въобще там има ли свободна и търговия на пазарни принципи?
Наякои от Китайските компании се листват на NYSE и NASDAQ. Избираш си наш брокер и си търгуваш.
Един хубав пример за компания с добра доходност е Baidu (BIDU) , Китайският аналог на Google.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеЗащо така с лошо, може пък да е загубил от БФБ и заради това да иска съвет.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПет пари не давам какъв ще ми е имиджа тук... За мен е важно да се забавлявам с лъжливи гъдулки като теб.
Как е въжможно, ще си помислите, да се дадат пари на управление и да не знае дали преди 6 или преди 12 месеца си ги дал? Може, може... Когато се опитваш да вържиш цените по графиките на определени акции с една лъжлива история, може!
!Last edited by първи стъпки; 18.09.2011, 19:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеЗа златото аз лично съм против, а за Юаните на такъв етап не бих го направил. Ако евентуално стане възможно да имаш депозит с Юани обаче, със сигурност ще се възползвам с някакъв % от портфейла ми. Имаш ли идея кога се предвижда това да бъде възможно? И как мога да имам достъп до китайските пазари и въобще там има ли свободна и търговия на пазарни принципи?
От мен само един съвет пък прави каквото знаеш.
Ако знаеш какво е опция се замисли за търговия с опции. Доста по-безболезнена ще е загубата ти от "колове" защото се ограничава само до премията която си платил. Ако обаче предпочетеш "путове", то тогава Бог да ти е на помощ. Особенно ако са злато.www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИзнервило се лъжливото овчарче от печелившите си инвестиции на бфб-то и дошло да иска съветети във форума.... Нооооо... само да сте посмели да кажете нещо лошо за акциите, в които се е ушило... Ще ви обвини във вопиюща некомпетентност и във всички възможни грехове!
Коментар
Коментар