If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ами, може и още как,нали има стойност.Имаше ликвидна криза следствие на това.И май много бързо забравихте, че има състояния на риск апетит/ риск усредняване.
И това е по важно явно и преди изкупувания и обеми на БФБ.А как се възприема във финансовия свят е нещо съвсем различно, тоест стойността е всичко. Вече къде повече е съсредоточена по време на системната вече криза е пак отделен въпрос.Има го в историята това е цикъл.
Три пъти чета и не вдявам....
А бе.... да не си Сокола.....
Гледай глобално, как може капитал да се скрие в хартиен кеш
Кеша е инструмент, а не богатство, все пак.
Ами, може и още как,нали има стойност.Имаше ликвидна криза следствие на това.И май много бързо забравихте, че има състояния на риск апетит/ риск усредняване.
И това е по важно явно и преди изкупувания и обеми на БФБ.А как се възприема във финансовия свят е нещо съвсем различно, тоест стойността е всичко.
Вече къде повече е съсредоточена по време на системната вече криза е пак отделен въпрос.Има го в историята това е цикъл.
Алъне, за БФБто ти знаеме мнението, коментирай моля те случилото се днес на международните пазари. Имам предвид металите и индексите. Питам те сериозно, как ги виждаш ти нещата там?
Първи стъпки,един жокер от мен,-следи оборотите на БФБ,и втори жокер,-поредни сериозни изкупувания по множество ликвидни позиции
Ужассс, зададох и аз такъв въпрос: Какво става с тези пазари? Инвеститорите бягат от златото /което си възприемат като стабилност/, бягат от акции, бягат и от облигации и на всичкото отгоре и банките реват за ликвидност /т.е. и там няма пари/. Много странна ситуация и ми е много интересно какво ще се случи. Освен, че ми е интересно, започвам и някакви крайно песимистични мисли ми се въртят в главата! Да не се окаже накрая само, че нито парите да имат стойност, ни акции, ни злато?На този фон нашите заяжданици за БФБто са най-малкото смешни!
Гледай глобално, как може капитал да се скрие в хартиен кеш
Алъне, за БФБто ти знаеме мнението, коментирай моля те случилото се днес на международните пазари. Имам предвид металите и индексите. Питам те сериозно, как ги виждаш ти нещата там?
Отивам да гледам "столичани в повече" но след 22.30ч. ти обещавам коментар специално за теб.
Ужассс, зададох и аз такъв въпрос: Какво става с тези пазари? Инвеститорите бягат от златото /което си възприемат като стабилност/, бягат от акции, бягат и от облигации и на всичкото отгоре и банките реват за ликвидност /т.е. и там няма пари/. Много странна ситуация и ми е много интересно какво ще се случи. Освен, че ми е интересно, започвам и някакви крайно песимистични мисли ми се въртят в главата! Да не се окаже накрая само, че нито парите да имат стойност, ни акции, ни злато?На този фон нашите заяжданици за БФБто са най-малкото смешни!
Отговорът на всичките ти зададени въпроси можеш да откриеш в епилога на CASH !
Една страхотна книга от Пол Лу Сюлицер. Но ако ме послушаш да я прочетеш, не се ограничавай само с нея. Прочети и MONEY както и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО "Зеленият крал".
Като ги прочетеш, пиши и ще ти кажа с кои да продължиш.
Ако ти го вкара св.Нагъзаки (да се свети името Му) има ли значение дали е остро или е лекинко и с вазелин ?
Незнам и за това питам ?
наблюдавате ли златото,
как се прегрупирват кешовите позиции
за мен с тази волатилност, и след шоковете които претърпяха акциите като инвестиционнен клас, имайки предвид сериозните натрупвания на кеш, и не лошото представяне на корпорациите като цяло, очаквам акциите отново да станат обект на интерес - ако не те, кое??
Никой не дава гаранция за нищо. ОТ няколко месеца имаме тренд надолу - съответно нормално е да се намаляват акциите и да се увеличава кеша, като вземе да върви нагоре се действа наобратно, постепенно намаляване на кеша и увеличаване на акциите. С колко, кога и какви са сигналите за посоката на тренда всеки си решава сам. няма универсални рецепти.
Това разбрах, но аз питам за вашите рецепти. Как процедирате вие, пак повтарям - не се заяждам, за мен този спад се явява първи? Какви сигнали вие възприемате като обръщане на тренда: примерно 1 седмица на ръст, 2 седмици ли, или пък ръст от х% от някое ниво? Може би пък следите "кюфтетата" при отделни позиции, външни пазари......
наблюдавате ли златото,
как се прегрупирват кешовите позиции
за мен с тази волатилност, и след шоковете които претърпяха акциите като инвестиционнен клас, имайки предвид сериозните натрупвания на кеш, и не лошото представяне на корпорациите като цяло, очаквам акциите отново да станат обект на интерес - ако не те, кое??
There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Прав си, ама ние за това дъно говориме като за нещо постоянно и непроменливо! Кой гарантира, че отскока от него ще е 30% примерно, а и за какъв период?
Как точно ще процедирате, не се заяждам? Примерно Софикс се задържа още на 300 /не казвам, че ще стане/ и започват едни сесии примерно 3 дни в седмицата плюс, 2 минус, но със седмичен ръст от 1-2%. Колко дни или седмици трябва да минат, за да се каже това е дъното?
Никой не дава гаранция за нищо. ОТ няколко месеца имаме тренд надолу - съответно нормално е да се намаляват акциите и да се увеличава кеша, като вземе да върви нагоре се действа наобратно, постепенно намаляване на кеша и увеличаване на акциите. С колко, кога и какви са сигналите за посоката на тренда всеки си решава сам. няма универсални рецепти.
Да,Penko,мненията на съфорумците не могат да бъдат елимиирани.Те са елемент от една по-стройна система.Задължително трябва да се отчита,че определен процент мнения са манипулативни или неискрени.Използвам случая да благодаря на Big Bear за положените от него усилия.
Не знам дали е така, но ми се струва че напоследък голяма част от мненията са доста "остри"...
В тези "маркери" форума има ли някаква тежест - имам в предвид мненията на потребителите...
Да,Penko,мненията на съфорумците не могат да бъдат елимиирани.Те са елемент от една по-стройна система.Задължително трябва да се отчита,че определен процент мнения са манипулативни или неискрени.Използвам случая да благодаря на Big Bear за положените от него усилия.
Коментар